αφυδάτωση-στην-εγκυμοσύνη-συμβουλές-

Αφυδάτωση στην εγκυμοσύνη: Πως να την αποφύγετε. Συμβουλές για να αποφύγετε την ενυδάτωση στην εγκυμοσύνη.

Η αφυδάτωση στην εγκυμοσύνη είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Οι έγκυες συχνά έχουν ως σύμπτωμα τους εμετούς ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που εξαιτίας του πρηξίματος και της κοιλιάς τους που μεγαλώνει, νιώθουν μία αποστροφή για το νερό.

Όμως η αφυδάτωση επηρεάζει αρνητικά και την εγκυμονούσα και το παιδί που μεγαλώνει μέσα της. Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση στην εγκυμοσύνη. Διαβάστε παρακάτω:

Αφυδάτωση στην εγκυμοσύνη: Πως να την αποφύγετε: Μην ξεχνάς το νερό

Το ξέρουμε ότι το πρήξιμο που νιώθεις σε αποτρέπει από το να πιείς νερό όμως στην πραγματικότητα το νερό βοηθάει στην ανακούφιση αυτού του πρηξίματος. Στην πραγματικότητα βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει την κατακράτηση υγρών και να μεταβολίζει.

Δείτε ακόμα Τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Τα θετικά και τα αρνητικά

Όσων αφορά τις αναγούλες που μπορεί να νιώθεις λόγω της εγκυμοσύνης αν το νερό δεν είναι ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο, θα σε βοηθήσει να τις αντιμετωπίσεις και δεν θα στις επιβαρύνει περισσότερο.

αφυδάτωση-στην-εγκυμοσύνη-συμβουλές-

Photo via: ideasdealer.news

Αφυδάτωση στην εγκυμοσύνη: Πως να την αποφύγετε: Οι σούπες βοηθούν

Οι σούπες όχι μόνο θα γεμίσουν τον οργανισμό σου με θρεπτικά συστατικά και θα ενισχύσουν το βρέφος που βρίσκεται στην κοιλίτσα σου αλλά θα σε σώσουν και από την κατακράτηση. Πειραματίσου με λαχανικά, φρούτα, κρέας και μπαχαρικά και φτιάξε σούπες της επιλογής σου.

Αφυδάτωση στην εγκυμοσύνη: Πως να την αποφύγετε: Πες ναι στις δροσιστικές τροφές

Αν το στομάχι σου δεν μπορεί να δεχτεί το νερό μπορείς να ξεγελάσεις τον οργανισμό σου με τροφές που είναι πλούσιες σε νερό όπως το αγγούρι. Μπορείς λοιπόν να προσθέσεις φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και να τα προσθέσεις στη διατροφή σου.

Δείτε ακόμα Αγκαλιάζοντας τις αλλαγές στο σώμα μου

αφυδάτωση-στην-εγκυμοσύνη-συμβουλές-

Photo via: hydro.co.id

Αφυδάτωση στην εγκυμοσύνη: Πως να την αποφύγετε: Οι χυμοί είναι απαραίτητοι

Εκτός από το νερό εξίσου πολύ μας βοηθούν και οι φυσικοί χυμοί στην αφυδάτωση. Είναι σημαντικό όμως αυτοί οι χυμοί να είναι φυσικοί για να αποφύγεις τα συντηρητικά των συσκευασμένων. Αν νιώθεις αναγούλες απέφυγε τους διότι τα όξινα χαρακτηριστικά των χυμών μπορεί να τις επιβαρύνουν.

αφυδάτωση-στην-εγκυμοσύνη-συμβουλές-

Photo via: amazon.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εγκυμοσύνη στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close