θετικά-και-αρνητικά-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-τρίτο-τρίμηνο-εγκυμοσύνης-

Τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Τα θετικά και τα αρνητικά . Αν πλησιάζεις στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης αυτά είναι τα θετικά αλλά και τα αρνητικά πράγματα που θα βιώσεις.

Η εγκυμοσύνη για μία γυναίκα είναι μία διαδικασία γεμάτη δυσκολίες αλλά και χαρές. Από την μία νιώθει το μωρό της να μεγαλώνει μέσα στη κοιλίτσα της και αυτό την γεμίζει χαρά. Από την άλλη αναγούλες, ζαλάδες, πρησμένα πόδια, κακή διάθεση, υπνηλία είναι μόνο μερικά από τα άσχημα συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

Κι ενώ τα αρχικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης λίγο ή πολύ τα γνωρίζουμε όλοι, οι γυναίκες που δεν έχουν περάσει ακόμη μία ολοκληρωμένη εγκυμοσύνη, τείνουν να αγνοούν τα άσχημα αλλά και τα ευχάριστα πράγματα που συμβαίνουν στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Διαβάστε παρακάτω:

Τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Τα θετικά και τα αρνητικά

Η μαμά λαχανιάζει και έχει δυσκολία στην κίνηση

Ξεκινάμε με τα αρνητικά για να κλείσουμε το άρθρο με τα χαρούμενα. Όταν λοιπόν μία μαμά μπει στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης – οπότε και στην τελική ευθεία – η κοιλιά αρχίζει και μεγαλώνει αρκετά. Η κοιλιά λοιπόν κάνει την μαμά να λαχανιάζει και να αντιμετωπίζει δυσκολία στην κίνηση.

Και όταν λέμε για δυσκολία στην κίνηση δεν εννοούμε ότι δεν μπορείς να τρέξεις. Εννοούμε ότι δεν μπορείς να δέσεις τα κορδόνια των παπουτσιών σου ή ακόμη και να κοιμηθείς αν η αγαπημένη σου στάση στον ύπνο είναι το μπρούμυτα.

θετικά-και-αρνητικά-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-τρίτο-τρίμηνο-εγκυμοσύνης-

Photo via: fenserka.com

Συχνοουρία και δυσκολίες στον ύπνο

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω μία μαμά στο τρίτο τρίμηνο δεν μπορεί να βολευτεί εύκολα στο κρεβάτι εξαιτίας της κοιλιάς. Επίσης δεν μπορείς να κοιμηθείς ώρες συνεχόμενες, διότι το παιδί κλωτσάει και αυτό όπως και να το κάνουμε σε τινάζει από το κρεβάτι. Τέλος η πίεση που δημιουργεί το έμβρυο στην ουροδόχο κύστη, προκαλεί συχνοουρία.

Η μαμά έχει έντονες καούρες και δυσπεψία

Η καούρα και η δυσπεψία είναι δύο διαταραχές που σχετίζονται με το στομάχι και που συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Είναι η πρώτη φορά που κάποιες γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσπεψίας και νιώθουν το στομάχι τους βαρύ.

Αυτό κάνεις τις γυναίκες να αναζητούν διάφορες γεύσεις για να νιώσουν καλύτερα και αυτό είναι γνωστό στην κοινή γνώμη ως λιγούρες. Η διατροφή τους λοιπόν πρέπει να είναι προσεγμένη όχι μόνο για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου αλλά και για τις ίδιες.

Μερικά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όχι μόνο για την μαμά αλλά και για το έμβρυο είναι το ασβέστιο που το βρίσκουμε στο γάλα, στο γιαούρτι, στο λάχανο, στο σπανάκι και στο μπρόκολο.

Δείτε ακόμα 8 συμπτώματα εγκυμοσύνης που δεν τα φανταζόσασταν

Οι πρωτεΐνες που τις βρίσκουμε στο κρέας, στο τυρί και στα αυγά και η βιταμίνη Β6. Αξίζει να σημειωθεί ότι την βιταμίνη Β6 την βρίσκουμε στο κοτόπουλο και στις ντομάτες.

Τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Τα θετικά και τα αρνητικά

Νιώθεις το μωρό σου πολύ έντονα

Για αρχή κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης έχει μεγαλώσει αρκετά το έμβρυο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να το νιώθεις πιο έντονα μέσα στη κοιλίτσα σου και μάλιστα είναι και ιδιαίτερα ζωηρό. Η επικοινωνία λοιπόν ανάμεσα στο παιδί και στην μαμά γίνεται πιο έντονη αφού είναι σε θέση να το ηρεμεί ή να το ξεσηκώνει.

Ξεκινάς να φτιάχνεις το παιδικό δωμάτιο και να επιλέγεις όνομα

Τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης η μητέρα αλλά και ο πατέρας φοβάται να κάνει γνωστή αυτή την εγκυμοσύνη στο περιβάλλον γιατί φοβούνται ότι κάτι θα πάει στραβά. Επίσης φοβούνται να φτιάξουν το παιδικό δωμάτιο και να επιλέξουν όνομα γιατί φοβούνται ότι κάτι θα συμβεί.

θετικά-και-αρνητικά-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-τρίτο-τρίμηνο-εγκυμοσύνης-

Photo via: epochtimes.com

Κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ο τοκετός έχει μπει σε τελική ευθεία και οι γονείς νιώθουν πιο σιγουριά. Έτσι ξεκινάει η γλυκιά διαδικασία του να επιλέγεις το παιδικό δωμάτιο, τα έπιπλα, τα ρουχαλάκια του παιδιού αλλά και το όνομα που θα ήθελες να του δώσεις.

Συνειδητοποιεί η μαμά ότι σε λίγο καιρό το μωρό θα το κρατάει στην αγκαλιά της

Μπορεί να φανεί παράξενο αλλά ακόμη και οι μαμάδες αργούν να συνειδητοποιήσουν τι τους συμβαίνει, όταν ειδικά βρίσκονται στην πρώτη τους εγκυμοσύνη. Και όσο το έμβρυο είναι μικρό και δεν το νιώθει ιδιαίτερα, η συνειδητοποίηση δεν έρχεται.

Αντίθετα, στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης το μωρό γίνεται πιο ζωηρό. Ξεκινάει να κλωτσάει, να χοροπηδάει, να ηρεμεί και να γίνεται πιο ενεργητικό και γενικά η μαμά ξεκινάει να το νιώθει και να συνειδητοποιεί ότι ετοιμάζεται να γίνει μανούλα για πρώτη φορά.

Το έμβρυο γίνεται…μωρό

Στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, δηλαδή στην 29η εβδομάδα, αναπτύσσεται ο εγκέφαλος του εμβρύου αλλά και οι μυς. Επίσης οι πνεύμονές του ωριμάζουν. Είναι πολύ δραστήριο και νιώθετε να κλωτσάει τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Επίσης στον 8ο μήνα το έμβρυο όταν κοιμάται κλείνει τα μάτια του ενώ όταν είναι ξύπνιο παρατηρεί το περιβάλλον του. Αναπτύσσει το ανοσοποιητικό του σύστημα και λαμβάνει αντισώματα από τον οργανισμό της μαμάς.

θετικά-και-αρνητικά-πράγματα-που-συμβαίνουν-στο-τρίτο-τρίμηνο-εγκυμοσύνης-

Photo via: kaimotokurtarma.com

Επίσης έναν μήνα πριν γεννήσεις, καθώς το παιδί κατεβαίνει προς τα κάτω η πίεση στην καρδιά, στα πνευμόνια και στο διάφραγμα χαλαρώνει λίγο. Μερικά παιδιά γεννιούνται με πολλά μαλλιά, άλλα παιδιά με χνούδι και άλλα τελείως καραφλά.

Δείτε ακόμα 10 πράγματα που κάθε μητέρα πρέπει να γνωρίζει πριν κάνει δεύτερο παιδί

Πριν την γέννηση γίνεται μία προετοιμασία. Αν το κεφάλι του παιδιού είναι προς τα κάτω θα συνεχίσει να κατεβαίνει και τις επόμενες εβδομάδες. Όταν είστε έτοιμη να γεννήσετε αλλά δεν το καταφέρετε την 40η εβδομάδα μην αγχώνεστε. Θα γίνει μεταξύ 41ης εβδομάδας και 42ς εβδομάδας.

Το μέσο νεογέννητο παιδί ζυγίζου περίπου 3.400 γραμμάρια και έχει μήκος περίπου 50 εκατοστά. Το κρανίο του παιδιού είναι εύκαμπτο, συμπιέζεται για να χωρέσει μέσω του καναλιού γέννησης και το αποτέλεσμα είναι ότι μπορεί να γεννηθεί με ένα μικροσκοπικό κωνικό κεφάλι.

Photo cover via: mirtesen.ru

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εγκυμοσύνη στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close