Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται: Όλη η αλήθεια για τους πόνους του τοκετού

Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται: Όλη η αλήθεια για τους πόνους του τοκετού. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο τοκετός είναι μία επώδυνη διαδικασία. Έχουμε ακούσει πολλούς επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι ο τοκετός είναι από τους πιο δυνατούς πόνους που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος.

Και το γεγονός ότι μία γυναίκα είναι σε θέση όχι μόνο να τους νιώσει αλλά και να τους αντέξει, είναι ένα θαύμα από την φύση. Μπορεί ο τοκετός να φέρνει στον κόσμο το αγγελούδι σου και αυτό να κάνει όλους τους πόνους να φαίνονται μικροί, όμως δεν παύει να είναι μία δύσκολη διαδικασία.

Δείτε ακόμα Μόλις έγινα μητέρα και δεν θέλω επισκέψεις – θέλω χρόνο για έμενα και για το παιδί μου

Μία διαδικασία που μόνο όσες γυναίκες έχουν γεννήσει μπορούν να αντιληφθούν. Γιατί ακόμη και οι άλλες γυναίκες, αν δεν έχουν ζήσει το θαύμα του τοκετού, δεν μπορούν με σιγουριά να μιλήσουν για την εμπειρία.

Και σίγουρα αν όλες γνωρίζαμε με λεπτομέρειες τι συμβαίνει στους τοκετούς, μπορεί και να φοβόμασταν λίγο παραπάνω την γέννα. Στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε στο θαύμα της φύσης που είναι ο τοκετός. Ένα θαύμα που αξίζει να το ζήσεις, διότι το συναίσθημα να φέρνεις στον κόσμο μία ζωή δεν συγκρίνεται.

Όμως οι αλήθειες που θα μάθουμε σήμερα για τον τοκετό μπορεί να σας κάνουν σε μερικά σημεία να τρομάξετε. Όπως και να ‘χει, ο τοκετός σίγουρα όσο κι αν πονάει είναι υπέροχο συναίσθημα. Και δεν είναι τυχαίο, ότι καμία γυναίκα δεν θυμάται τους πόνους του τοκετού της, αλλά την στιγμή που άκουσε το κλάμα του παιδιού. Διαβάστε παρακάτω:

Σίγουρα έχουμε δει σε πολλές ταινίες και σειρές γυναίκες να ουρλιάζουν από τους πόνους, να ιδρώνουν και να βρίζουν στην προσπάθειά τους να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους. Έχοντας μιλήσει με την αδερφή μου, η οποία έχει κάνει τρία παιδιά, μου έχει εξομολογηθεί ότι αυτές οι σκηνές είναι υπερβολικές. Κάποια στιγμή θα το ανακαλύψω.

Μάλλον είναι ανάλογα τον άνθρωπο και το πόσο αντέχει τον πόνο. Σίγουρα αν ρωτήσουμε την κάθε μαμά ξεχωριστά, θα μας διηγηθεί μια τελείως διαφορετική ιστορία. Γιατί όμως ο τοκετός είναι τόσο επώδυνος; Οι περισσότεροι από εμάς δεν το γνωρίζουμε.

Ο τοκετός είναι τόσο επώδυνος, διότι οι μύες συσπώνται και πιέζουν την μήτρα και τον τράχηλο. Αυτός ο πόνος εκδηλώνεται σε μερικές περιπτώσεις σαν κράμπα και οι γυναίκες τον νιώθουν στην κοιλιά, στη βουβωνική χώρα και στην πλάτη.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι αυτοί οι πόνοι εκδηλώνονται διαφορετικά σε κάθε γυναίκα. Μερικές γυναίκες υποστηρίζουν ότι αυτοί οι πόνοι μοιάζουν με τους πόνους της περιόδου. Μάλλον είναι γυναίκες που στην περίοδό τους πονούν αρκετά.

Άλλες μεταφράζουν αυτούς τους πόνους σαν κράμπες και άλλες σαν μεγάλη πίεση. Πολλές υποστηρίζουν ότι ένιωσαν πόνους σαν να θέλουν επειγόντως να πάνε στην τουαλέτα. Μάλιστα για πολλές γυναίκες δεν είναι ο πόνος της συστολής από μόνος του, που τους είναι δύσκολος.

Απλά από ένα σημείο και μετά, όσο ο τοκετός εξελίσσεται οι συστολές γίνονται όλο και πιο συχνές χωρίς να υπάρχουν διαλείμματα. Οπότε οι γυναίκες νιώθουν τους ίδιους έντονους πόνους χωρίς διαλλείματα σχεδόν συνεχόμενα.

Οι συσπάσεις που γίνονται και προκαλούν τον πόνο, χρειάζονται για να ανοίξουν ή να διαστείλουν τον τράχηλο. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί θα μπορέσει να βγει έξω και να γνωρίσει την μαγεία της ζωής. Επίσης σπρώχνεται ο πλακούντας.

Οι γυναίκες πρέπει να υποστούν αρκετές συσπάσεις  για να κάνουν τον τράχηλό τους να διασταλεί 10 εκατοστά.

Μέσα από 10 εκ. μπορεί να χωρέσει ολόκληρο κεφαλάκι παιδιού. Οπότε σίγουρα τα 10 εκ. δεν είναι μικρή υπόθεση.
Το Κέντρο Γέννησης SCV μοιράστηκε μια εικόνα που δείχνει ακριβώς πώς μοιάζουν τα 10 εκατοστά.

Αυτή η φωτογραφία κατέληξε να γίνει viral και κοινοποιήθηκε σε όλο το Διαδίκτυο. Η Steffanie Christi’an δημοσίευσε τη φωτογραφία που κατέληξε να λαμβάνει 181.000 likes.

Πως μοιάζουν τα 10 εκ διαστολής

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close