Μόλις έγινα μητέρα και δεν θέλω επισκέψεις – θέλω χρόνο για έμενα και  για το παιδί μου

Όταν έρχεται στον κόσμο ένα παιδί όλη η οικογένεια και οι φίλοι χαίρονται με τον ερχομό του. Θέλουν να γίνουν κομμάτι της ζωής του και να βοηθήσουν τους γονείς να το μεγαλώσουν όσο πιο καλά γίνεται. Γι’ αυτό και στο μαιευτήριο, προτού καλά καλά γεννήσει η μητέρα, έχουν συγκεντρωθεί ήδη οι πιο στενοί συγγενείς και φίλοι.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως, η εξαντλημένη μητέρα, δεν έχει όρεξη να υποδεχτεί επισκέπτες στο μαιευτήριο. Πολλές όμως, φοβούνται να το παραδεχτούν ανοιχτά διότι φοβούνται, ότι οι αγαπημένοι τους άνθρωποι θα τους παρεξηγήσουν.

Η αρθρογράφος που διατηρεί τη σελίδα στο Facebook Living My Family Life φαίνεται ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία γυναικών, που μετά τον τοκετό ήθελαν απλά την ηρεμία τους. Για να νιώσουν άνετα οι γυναίκες που έχουν παρόμοια ιδιοσυγκρασία έγραψε ένα κείμενο κι εμείς το μεταφράσαμε. Διαβάστε:

Μια εικόνα αξίζει πραγματικά 1000 λέξεις.

Είμαι εγώ, περίπου 24 ώρες μετά τη γέννηση του μεγαλύτερου μου παιδιού. Δεν έχω ιδέα ποιος έβγαλε τη φωτογραφία, όμως πιστεύω μπορείτε να καταλάβετε πως νιώθω απλά κοιτάζοντας την. 1 ή 2 μέρες. Είναι τόσα πολλά αυτά που ζητάω;

1 ή 2 μέρες για να συμβιβαστεί μια νέα μαμά, με το γεγονός ότι ένας μικρός άνθρωπος θα βγει από μέσα της. 1 ή 2 ημέρες για να κάνει τελικά ντους και να πλύνει τον ιδρώτα και το αίμα από το σώμα της. 1 ή 2 μέρες για να αντιμετωπίσει τον πόνο των θηλών και να μάθει να θηλάζει.

1 ή 2 μέρες για να προσπαθήσει να κοιμηθεί επειδή είναι απολύτως εξαντλημένη. Πριν συνηθίσετε τον ρόλο σας σαν νέα μητέρα, ετοιμαστείτε να περάσετε μια από τις πιο οδυνηρές, εξαντλητικές και εντυπωσιακές εμπειρίες στη ζωή σας.

Έχουν ξεχάσει όλοι πόσο συναισθηματική μπορεί να έχεις γίνει.  Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να εισέρχεται ο καθένας μέσα στον χώρο σου και να μην σου δίνει τον χρόνο να ανακάμψεις. Η εκμάθηση του θηλασμού δεν είναι ιδιωτική υπόθεση.

Δεν είναι που έχεις να θηλάσεις το μωρό. Πρέπει να βγάζεις ολόκληρο το στήθος σου και μετακινείς το μωρό πότε πάνω και πότε κάτω μέχρι να βολευτεί και να βρείτε το σωστό σημείο ώστε να θηλάσει. Η νοσοκόμα μπαίνει και σε βοηθά με λίγο μασάζ για το πρωτόγαλα.

Στη συνέχεια, δοκιμάζεις την άλλη πλευρά του στήθους, οπότε τώρα βγάζεις και τα δύο στήθη. Ο κόλπος και το στομάχι σου είναι σε έναν κόσμο πόνου. Μερικές φορές νιώθεις καλύτερα.

Παλεύεις να νιώσεις άνετα σε αυτό το σκληρό νοσοκομειακό κρεβάτι, γιατί καμία θέση δεν σε βολεύει. Μπορείς να καθίσεις να σταθείς, να ξαπλώσεις ή να περπατήσεις. Ειλικρινά, ο κόλπος μετά τη γέννα εξακολουθεί να πονάει για 2 ή 3 εβδομάδες .

Οι γιατροί δεν σε αφήνουν να φύγεις μέχρι να σιγουρευτούν ότι είσαι τελείως καλά . Πως να προσπεράσεις αυτό το οδυνηρό κομμάτι όταν έχεις διαρκώς επισκέπτες στο δωμάτιό σου;
Όλοι είναι τόσο ενθουσιασμένοι που έχουν μια φωτογραφία με το  μωρό ενώ η νέα μαμά δεν έχει καμία με το μωρό της!

Έπρεπε να βγάλω μια φωτογραφία με έμενα και το παιδί, γιατί όλες οι άλλες φωτογραφίες που έχω είναι μέσα στο χειρουργείο κατά την ώρα του τοκετού. Ευχαριστώ την αγία μαία που είχε την καλοσύνη να με τραβήξει μια φωτογραφία με το παιδί μου. Από εδώ και πέρα μόνο selfies.

Όλοι θέλουν να λένε πως ήταν οι πρώτοι που είδαν το μωρό . Αν δεν τους επιτρέψεις να σε επισκεφθούν στο νοσοκομείο, θα είσαι μια εγωίστρια, ευαίσθητη, Drama queen.

Στη συνέχεια, οι άνθρωποι μπαίνουν στη διαδικασία να σχολιάζουν την εμφάνιση μιας μητέρας που μόλις γέννησε με διάφορα σχόλια για την εμφάνιση της!ΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΘΡΑΥΣΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!!

Αν δεν πονούσα τόσο θα σου τραβούσα μια κλωτσιά τύπου Kung Fu Panda στον πισινό σου! Σίγουρα ορισμένα άτομα ανυπομονούν να έχουν επισκέπτες!

Αισθάνομαι πολύ αγάπη, που όλοι ανυπομονούσαν να δουν το νέο μου παιδί και όλοι ενδιαφέρθηκαν να γίνουν κομμάτι της ζωής του. Ήταν όμως δύσκολο να ζητήσω να μείνουν μακριά μόνο για μια μέρα; “Θα είναι μια σύντομη επίσκεψη” . Είσαι πολύ κουρασμένη για να έχεις τη όρεξη και για επισκέψεις.

Την επόμενη φορά που κάποιος που γνωρίζεις αποκτήσει παιδί, σκέψου λοιπόν πόσο κουρασμένη μπορεί να νιώθει αυτή η μητέρα. Ξέρω θα ανυπομονείς να δεις το μωρό αλλά θυμήσου ότι δεν έχεις το δικαίωμα να επισκεφτείς ένα νέο μωρό τόσο νωρίς, αλλά το προνόμιο! Αν αυτό σε ενοχλεί κάθισε στο σπίτι και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να κάνεις την επίσκεψη σου .

Μόλις έγινα μητέρα και δεν θέλω επισκέψεις - θέλω χρόνο για έμενα και για το παιδί μου

 

 

Close