εξομολόγηση μητέρας-δεν-πειράζει-αν-δεν-μπορείς-να-θηλάσεις-

Εξομολόγηση μητέρας: Είσαι η καλύτερη μαμά είτε θηλάσεις είτε όχι. Μητέρα που αντιμετώπιζε προβλήματα με τον θηλασμό εξομολογείται και συμβουλεύει τις υπόλοιπες μητέρες.

Τα τελευταία χρόνια μία άτυπη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις μητέρες που επιλέγουν να θηλάσουν τα παιδιά τους και στις μητέρες που δεν θηλάζουν τα παιδιά είτε επειδή δεν μπορούν είτε επειδή δεν θέλουν. Η αλήθεια είναι πως η αξία του μητρικού γάλακτος είναι κάτι το αδιαμφισβήτητο.

Παρόλα αυτά δεν μπορεί κανένας να κρίνει την αξία μίας μητέρας ή πόσο νοιάζεται και αγαπάει το παιδί της, απλά και μόνο επειδή δεν μπορεί ή δεν θέλει να θηλάσει. Δυστυχώς όμως από δικαστές της ζωής και του διαδικτύου έχουμε γεμίσει.

Δείτε ακόμα Στην επιτυχία του θηλασμού συμβάλλει και ο μπαμπάς

Είναι πιο εύκολο να κρίνεις και να δικάσεις έναν άλλον άνθρωπο από το να μπεις στα παπούτσια του και να προσπαθήσεις να δείξεις κατανόηση και να καταλάβεις το πως σκέφτεται. Μία μητέρα λοιπόν που αντιμετώπιζε προβλήματα με τον θηλασμό, πέρασε μία πολύ δύσκολη περίοδο εξαιτίας αυτού και σήμερα συμβουλεύει. Διαβάστε παρακάτω:

Η 41χρονη Olivia ανέβασε ένα βίντεο στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram σχετικά με τον θηλασμό και εξομολογήθηκε μερικά πράγματα στους ακόλουθούς τους και συγκεκριμένα στις μανούλες που την ακολουθούν.

Μέσα στο βίντεο εξήγησε πως επειδή δεν μπορούσε να θηλάσει ένιωθε πως το σώμα της είναι ελαττωματικό και εκείνη αποτυχημένη μητέρα. Πίστευε ότι επειδή δεν είχε την δυνατότητα να θηλάσει, δε θα μπορέσει να δεθεί με το παιδί της όπως οι άλλες μητέρες.

Δείτε ακόμα Οι μητέρες που επιλέγουν να μη θηλάζουν τα παιδιά τους δεν πρέπει να αισθάνονται ένοχες.

Η Olivia απέκτησε έναν γιο που σήμερα είναι 2 μηνών. Μέχρι και πρόσφατα λοιπόν είχε ζητήσει τις συμβουλές πολλών ειδικών για τον θηλασμό αφού η ίδια δεν παρήγαγε αρκετό γάλα για να μπορέσει να θηλάσει το παιδί της.

εξομολόγηση μητέρας-δεν-πειράζει-αν-δεν-μπορείς-να-θηλάσεις-

Photo via: amna.gr

Η μητέρα είχε τόσο ανάγκη να θηλάσει το παιδί που δοκίμασε ακόμη και ειδική διατροφή με πολλά υγρά ενώ γενικότερα ακολουθούσε tips που της υπόσχονταν ότι θα κάνουν το σώμα της να παράγει περισσότερο γάλα. Μάταια όμως, αφού τίποτα από αυτά δεν λειτούργησε.

Πέρασε 2 αρκετά δύσκολους μήνες και πλέον η μητέρα βλέποντας πιο καθαρά τα πράγματα κατέληξε σε ένα σημαντικό συμπέρασμα. Το συμπέρασμά της ήταν ότι το αν θηλάζεις ή όχι το παιδί σου, δεν σε κάνει καλύτερη ή χειρότερη μάνα από τις υπόλοιπες.

Δείτε ακόμα Απεργία θηλασμού: Όταν το μωρό δεν θηλάζει – Αιτίες και λύσεις απο τον παιδίατρο

Η απώλεια θηλασμού δεν στερεί από το βρέφος το δέσιμο που έχει με την μητέρα του, όπως πίστευε εξαρχής. Κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο αφού ένα παιδί δεν έχει ανάγκη τον θηλασμό για να δεθεί με την μαμά. Έχει ανάγκη στοργή, φροντίδα και ενδιαφέρον.

εξομολόγηση μητέρας-δεν-πειράζει-αν-δεν-μπορείς-να-θηλάσεις-

Photo via: iefimerida.gr

Όμως ζούμε σε μία κοινωνία που εύκολα δικάζει και ακόμη πιο εύκολα καταδικάζει τις γυναίκες. Και μάλλον αυτό, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Αποφάσισε λοιπόν να στείλει το δικό της μήνυμα στις μητέρες που την ακολουθούν και δυσκολεύονται με τον θηλασμό ή δεν θέλουν να θηλάσουν.

Κάντε ό,τι χρειάζεται για να ταΐσετε το μωρό σας και μην αφήσετε κανέναν να σας κάνει να νιώσετε άσχημα“, ήταν το μήνυμά της.  Η Olivia συνεχίζει λέγοντας “Αντιμετώπισα τα ίδια προβλήματα με τον θηλασμό κι αυτό με κατέβαλε σωματικά και ψυχολογικά. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να κάνεις για το παιδί σου!

Δείτε ακόμα Πέτρωμα στο στήθος κατά τον θηλασμό: Γιατί συμβαίνει και πως να ανακουφιστείτε

Η αγκαλιά σου, το χαμόγελό σου και η απέραντη αγάπη σου είναι υπέρ αρκετά για να δεθείς μαζί του. Μην νιώθεις μισή ή αποτυχημένη… Είσαι η καλύτερη μαμά που θα μπορούσε να έχει το νεογέννητό σου – είτε θηλάσεις είτε όχι!“.

εξομολόγηση μητέρας-δεν-πειράζει-αν-δεν-μπορείς-να-θηλάσεις-

Photo via: in.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τον θηλασμό στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close