στην-επιτυχία-του-θηλασμού-παίζει-ρόλο-και-ο-μπαμπάς-

Στην επιτυχία του θηλασμού συμβάλλει και ο μπαμπάς. Παιδίατρος εξηγεί ότι στον θηλασμό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και ο μπαμπάς. Ένα κείμενο που μας έβαλε σε σκέψεις.

Κάθε χρόνο από την 1η μέχρι την 8η του Νοέμβρη γιορτάζουμε τον θηλασμό. Η εν λόγω δράση υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ – WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Αποτελεί μια εκστρατεία η οποία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας σε θέματα που σχετίζονται με τον μητρικό θηλασμό και την προαγωγή του στοχεύοντας στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο ΠΟΥ για σίτιση του 50% των βρεφών αποκλειστικά με θηλασμό έως το 2025.

Δείτε ακόμα Οι μητέρες που επιλέγουν να μη θηλάζουν τα παιδιά τους δεν πρέπει να αισθάνονται ένοχες.

Με αφορμή την εβδομάδα θηλασμού που έληξε πριν από λίγες μέρες η παιδίατρος Βικελούδα Κατερίνα αποφάσισε να μοιραστεί ένα κείμενο με τις μαμάδες και τους μπαμπάδες εκεί έξω σχετικά με κάτι που αφορά τον θηλασμό και οι περισσότεροι από εμάς δεν το γνώριζαν.

Στην επιτυχία του θηλασμού δεν παίζει ρόλο μόνο η μητέρα και οι συνήθειες της αλλά και ο μπαμπάς. Η παιδίατρος εξηγεί με ποιον τρόπο ο μπαμπάς επηρεάζει τον θηλασμό και για ποιον λόγο ο θηλασμός είναι και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ομαδική υπόθεση. Διαβάστε παρακάτω: 

Το κείμενο της παιδιάτρου

Για τη φετινή εβδομάδα θηλασμού δε θα ήθελα να αναφερθούμε πάλι στα πολύ σημαντικά οφέλη του τόσο για τη μητέρα, όσο και για το παιδί, αλλά να δούμε τη θέση του πατέρα σε αυτόν. Μελέτες έχουν δείξει ότι η θετική στάση του πατέρα απέναντι στο θηλασμό επηρεάζει τόσο την έναρξη όσο και τη διάρκειά του.

Η μητέρα που βιώνει τόσο σημαντικές σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές έχει ανάγκη την υποστήριξη και αποδοχή του συντρόφου της για να ανταπεξέλθει ευκολότερα στο νέο της ρόλο.

Δείτε ακόμα Απεργία θηλασμού: Όταν το μωρό δεν θηλάζει – Αιτίες και λύσεις απο τον παιδίατρο

Από την άλλη ο πατέρας είναι σημαντικό να έχει ενεργό συμμετοχή, ώστε να καλλιεργήσει τη σχέση του με το νέο βρέφος αλλά και να φροντίσει τη θηλάζουσα μητέρα. Ο θηλασμός είναι και πρέπει να είναι οικογενειακή υπόθεση!!

#breastfeedingawarenessweek2021 #breastfeeding #familygoals

Photo cover via: all4baby.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τον θηλασμό στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close