για-την-γυναίκα-που-φοβάται-να-γίνει-μαμά-

Ένα συγκινητικό μήνυμα – γράμμα προς όλες τις γυναίκες που φοβούνται να γίνουν μαμάδες.

Η αλήθεια είναι πως η μητρότητα, είναι κάτι που δεν απασχολεί όλες τις γυναίκες και αυτό είναι φυσιολογικό. Καλύτερα να μην γίνεις καθόλου μαμά από το να γίνεις μία κακή ή αδιάφορη μαμά. Είναι όμως και αυτές οι γυναίκες που λιώνουν στη θέα ενός παιδιού.

Που τους αρέσει να παίζουν, που όταν έρχεται το ανιψάκι στο σπίτι, γίνονται παιδιά στη θέση του παιδιού και που ίσως μερικές φορές να σκέφτονται “μπορεί και να θέλω να γίνω μαμά. Μπορεί και όχι”. Γιατί είναι λογικό να φοβάσαι την αλλαγή.

Δείτε ακόμα Ερευνά αποκαλύπτει αυτό που ήδη ξέραμε: Τα παιδιά παίρνουν την ευφυΐα τους από την μαμά

Είναι λογικό να φοβάσαι τις αλλαγές στο σώμα, τις αλλαγές στις προτεραιότητες. Είναι λογικό να φοβάσαι μην παραμεριστούν οι φιλοδοξίες σου και μήπως δεν είσαι αρκετά ώριμη για να γίνεις μαμά. Όμως μία αρθρογράφος στην εφημερίδα ‘The Guardian’, η Rhiannon Lucy Cosslett εξηγεί. Διαβάστε παρακάτω:

“Όταν με είδες στο πάρτι και μου εκμυστηρεύτηκες ότι θέλεις να κάνεις παιδί, είπες ότι θέλεις επιβεβαίωση ότι δεν θα ήταν χάλια, γιατί όσα ακούς για την μητρότητα είναι αρνητικά.

Είχα διαβάσει κάπου ότι τα παιδιά καταστρέφουν τη ζωή σου. Δεν νιώθω έτσι. Δημιουργείς μια νέα ζωή με αυτό το παιδί και αποκτάς μια νέα ζωή κι εσύ. Κοιτάζω τον παλιό εαυτό μου με στοργή και λίγη επιείκεια. Διασκέδασα αλλά είχε έρθει η ώρα για μια νέα περιπέτεια.

Δείτε ακόμα Οι 7 πληγές που αφήνει η έλλειψης μητρικής αγάπης και τρυφερότητας στην κόρη

για-την-γυναίκα-που-φοβάται-να-γίνει-μαμά-

Το μωρό είναι περισσότερα από μια περιπέτεια, όμως. Ξεκινάς μια επική πορεία που θα το οδηγήσει με ασφάλεια στην ενηλικίωση. Ακούμε πολλά για τα εμπόδια που συναντάμε οι γονείς και λιγότερα για τα θαύματα, οπότε ήθελα να σου πω ότι θα βιώσεις πράγματα που δεν μπορείς καν να φανταστείς τώρα.{…}

Μπορείς να περάσεις όλη σου τη ζωή προσπαθώντας να είσαι ευτυχισμένη, όμως για μένα τίποτα δεν είναι κοντά στο συναίσθημα που νιώθω βλέποντας το παιδί μου να ζωγραφίζει ή να μαθαίνει πόσο σημαντικό είναι να λέμε συγγνώμη. Δεν έχει να κάνει μόνο με τη δική σου ευτυχία. Αλλά και τη δική τους.

για-την-γυναίκα-που-φοβάται-να-γίνει-μαμά-

Το να δίνεις στο παιδί σου μια υπέροχη μέρα είναι τόσο ικανοποιητικό για σένα, κι όχι με εγωιστικό τρόπο, έφερες χαρά στο παιδί σου και όλη η ευτυχία σε αυτόν τον πλανήτη έχει διπλασιαστεί. Για αυτό το παιδί αυτό είναι τα πάντα. {…}

Δείτε ακόμα Οι μητέρες νιώθουν απόλυτη μοναξιά γιατί η κοινωνία αποξενώθηκε

Πριν νιώσω αυτή την αγάπη, μπορούσα να τη φανταστώ, αλλά δεν είχα ζήσει με αυτή. Η ζωή που είχα πριν νιώσω αυτό το συναίσθημα μοιάζει σαν μια μισή ζωή. Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν παιδιά ζουν μισές ζωές, καθόλου. Απλά η ζωή μου έχει περισσότερο νόημα για μένα, επειδή αγαπάω το παιδί μου. {…}

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για το πως η μητρότητα περιορίζει τη ζωή σου πιο πολύ από ό,τι ακούμε ότι την εξελίσσει. Φέρνει έναν κόσμο με άλλες μαμάδες, άλλους γονείς. Πάντα πίστευα ότι η ζωή έχει να κάνει με τις ανθρώπινες σχέσεις και το να αποκτάς παιδί έχει ενισχύσει τις δικές μου σχέσεις. Αγαπάω τον σύζυγό μου περισσότερο από ποτέ. {…}

για-την-γυναίκα-που-φοβάται-να-γίνει-μαμά-

Όσο για τον ύπνο: Θα είσαι εντάξει. Έχεις περάσει αρκετές άγριες νύχτες και ξέρεις ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Μπορείς να αποκτήσεις και πάλι το σώμα που είχες πριν, αν έχει σημασία για σένα.

Δείτε ακόμα Γηριατρική εγκυμοσύνη: Ακούγεται σαν προσβολή αλλά είναι ο όρος για τις γυναίκες που κυοφορούν μετά τα 35

Όσο για την καριέρα σου, ανησυχείς. Εγώ εύχομαι να μην ανησυχούσα τόσο πολύ. Έχω λιγότερο χρόνο τώρα, αλλά ακόμα δουλεύω. Υπάρχει τόση χαρά και αγάπη που σε περιμένει και ελπίζω να σου έδωσα μια γεύση της μητρότητας ώστε να μπορέσεις να κρατηθείς από αυτήν”.

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close