Επάγγελμα νοικοκυρά – μητέρα: Ένα κείμενο  αφιερωμένο στις άμισθες  ηρωιδες

Επάγγελμα νοικοκυρά – μητέρα: Ένα κείμενο αφιερωμένο στις άμισθες ηρωίδες! Σήμερα θα διαβάσουμε ένα κείμενο που είναι αφιερωμένο στις μητέρες που δεν δουλεύουν και ασχολούνται με το νοικοκυριό. Που μέχρι και σήμερα είναι πολλές και που λανθασμένα πιστεύουμε ότι κάνουν την πιο εύκολη δουλειά του κόσμου. Το νοικοκυριό όμως καθώς και το μεγάλωμα των παιδιών είναι από μόνα τους επαγγέλματα.

Επαγγέλματα απαιτητικά με πολύ άγχος. Σε πολλές περιπτώσεις με περισσότερο άγχος, από τις δουλειές που σε πληρώνουν κάθε μήνα. Γιατί όταν όλη σου η ζωή είναι το νοικοκυριό και το μεγάλωμα των παιδιών σου, η δουλειά σου είναι προσωπική υπόθεση. Δεν χωράνε λάθη και δεν συγχωρείς εύκολα τον εαυτό σου όταν κάτι το κάνεις λάθος.

Δείτε ακόμα Ένα “ευχαριστώ μαμά” δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Όταν ασχολείσαι με το νοικοκυριό και το μεγάλωμα των παιδιών δεν πληρώνεσαι κάθε μήνα. Η πληρωμή σου είναι το χαμόγελο των δικών σου ανθρώπων. Η πληρωμή σου είναι να βλέπεις ότι το σπίτι σου, είναι σωστά οργανωμένο.

Γι’ αυτές τις μητέρες, η δουλειά τους είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική. Όμως δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις το ξεχνάμε. Δεν τις καταλαβαίνουμε και δεν τις βοηθάμε όσο θα έπρεπε. Βρήκαμε λοιπόν ένα κείμενο που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το κειμένο κυκλοφορεί στο facebook και η αλήθεια είναι πως μας συγκίνησε πολύ. Σκεφτήκαμε πόσο σοβαρή μπορεί να είναι η υποχρέωση του να είσαι νοικοκυρά. Διαβάστε παρακάτω και μοιραστείτε την άποψή σας μαζί μας: 

Το post που κάνει τον γύρο του κόσμου..

«Η γυναίκα μου δεν δουλεύει.
Συζήτηση μεταξύ ενός συζύγου (Σ) και ενός ψυχολόγου (Ψ):
Ψ: Τι δουλειά κάνετε κύριε Ρότζερς;
Σ: Είμαι λογιστής σε μια τράπεζα.

Ψ: Η γυναίκα σας;
Σ: Δεν εργάζεται. Είναι νοικοκυρά.
Ψ: Ποιος φτιάχνει το πρωινό για την οικογένειά σας;
Σ: Η γυναίκα μου, αφού δεν δουλεύει. Ψ: Τι ώρα ξυπνάει η σύζυγός σας; Σ:

Ξυπνάει νωρίς, γιατί πρέπει να οργανώσει διάφορα πράγματα. Πρέπει να φτιάξει το μεσημεριανό των παιδιών, να σιγουρευτεί ότι είναι καλά ντυμένα, αν έφαγαν πρωινό, αν έπλυναν τα δόντια τους και αν πήραν ό,τι χρειάζονται για το σχολείο.

Ξυπνάει μαζί με το μωρό και του αλλάζει πάνες και ρούχα. Επίσης, θηλάζει και ετοιμάζει σνακ. Η λίστα με τις καθημερινές της υποχρεώσεις δεν σταματάει εδώ…

Ψ: Πώς πάνε τα παιδιά σας στο σχολείο;
Σ: Τα πηγαίνει η γυναίκα μου, αφού δεν δουλεύει.
Ψ: Αφού πάει τα παιδιά σας στο σχολείο, τι κάνει μετά;

Σ: Συνήθως, προσπαθεί να σκεφτεί τι άλλο μπορεί να κάνει όσο είναι έξω για να μην χρειαστεί να πακετάρει και να ξεπακετάρει το παιδικό κάθισμα πολλές φορές, όπως το να πληρώσει λογαριασμούς ή να πάει σούπερ μάρκετ.

Μερικές φορές, ξεχνάει κάτι οπότε πρέπει να ξαναγυρίσει μαζί με το μωρό. Μόλις, γυρίσει πρέπει να δώσει στο μωρό μεσημεριανό και μετά να το θηλάσει, να το αλλάξει, να το κοιμίσει και μετά να φτιάξει την κουζίνα, να βάλει πλυντήριο και να καθαρίσει το σπίτι. Ξέρεις, επειδή δεν δουλεύει.

Ψ: Το απόγευμα, όταν γυρίζετε σπίτι από την δουλειά τι κάνετε;
Σ: Ξεκουράζομαι φυσικά. Είμαι κουρασμένος από το να δουλεύω όλη μέρα στην τράπεζα. Μισό λεπτό… και τα βράδια;

Ψ: Τι κάνει η γυναίκα σας τα βράδια;

Σ: Φτιάχνει το βραδινό, σερβίρει τα παιδιά και εμένα, πλένει τα πιάτα, ξαναφτιάχνει το σπίτι και δίνει τα αποφάγια στον σκύλο. Αφού βοηθήσει τα παιδιά με τα μαθήματά τους, τα ετοιμάζει για ύπνο, σιγουρεύεται ότι έπλυναν τα δόντια τους και το μωρό είναι αλλαγμένο και έχει το ζεστό, φρέσκο γάλα του.

Μόλις ξαπλώσει, ξυπνάει συχνά για να θηλάσει και να αλλάξει πάνα, αν χρειαστεί. Επειδή δεν χρειάζεται να ξυπνήσει το πρωί για να πάει στην δουλειά.

Η Ryshell συνεχίζει:

-Αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα πολλών γυναικών σε όλο τον κόσμο. Ξεκινάει από το πρωί και συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ. Είναι το λεγόμενο «δεν δουλεύω.»

Το να είσαι νοικοκυρά δεν χρειάζεται πτυχίο, αλλά παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ζωή της οικογένειας. Απολαύστε και εκτιμήστε την μαμά, την γυναίκα, την αδερφή, την θεία, την κόρη, την γιαγιά… Γιατί η θυσία τους είναι ανεκτίμητη.

Κάποτε, την ρώτησε κάποιος «Είσαι εργαζόμενη γυναίκα ή απλά μια νοικοκυρά;»

Τότε, εκείνη του απάντησε:

Δουλεύω σαν γυναίκα για το σπίτι 24 ώρες το 24ωρο
Είμαι μητέρα

Είμαι γυναίκα
Είμαι κόρη
Είμαι το ξυπνητήρι
Είμαι μάγειρας

Είμαι υπηρέτρια
Είμαι η αρχηγός
Είμαι μπαργούμαν
Είμαι νταντά

Είμαι νοσοκόμα
Είμαι συμβουλάτορας
Είμαι παρηγορήτρια
Δεν πάω διακοπές

Δεν παίρνω άδεια, όταν είμαι άρρωστη
Δεν έχω ρεπό
Δουλεύω πρωί βράδυ
Είμαι στο πόδι όλη μέρα

Δεν πληρώνομαι, και… Ακόμα και έτσι ακούω συχνά την φράση «μα καλά τι κάνεις όλη μέρα;»
Αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που θυσιάζουν την ζωή τους για την ευημερία της οικογένειάς τους. Η γυναίκα είναι σαν το αλάτι: Η παρουσία της δεν εκτιμάται, αλλά η απουσία της κάνει τα πάντα άγευστα!»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: parenting.gr

Close