Είσαι δίπλα στο παιδί σου όταν σε έχει ανάγκη για να το προετοιμάσεις να μην σε έχει ανάγκη μεγαλώνοντας

Με αγάπη προετοιμάζεις τα παιδιά για τη μέρα που δεν θα σε έχουν ανάγκη πια Για μία νέα μαμά είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί πολλές φορές ότι το παιδί της, την έχει διαρκώς ανάγκη τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Αν είσαι νέα μαμά ή αν μεγαλώνεις μ@ρό παιδί θα ξέρεις, ότι πολλές φορές έχεις αναγκαστεί να αφήσεις το φαγητό, το μπάνιο σου, το διάβασμα, την δουλειά σου στη μέση επειδή το παιδί σου σε έχει ανάγκη. Μπορεί να κλάψει, μπορεί να ξεκινήσει να σε πειράζει  με σκοπό να του δώσεις σημασία.

Κι εσύ πρέπει να είσαι πάντα εκεί γι’ αυτό, γιατί το παιδί δεν είναι σε θέση ακόμη να είναι ανεξάρτητο. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη για μία νέα μητέρα. Όμως πολλές φορές οι νέες μαμάδες πάνω στην ταραχή και το άγχος τους ξεχνούν, ότι αυτή η φάση είναι προσωρινή.

Δείτε ακόμα Μαμά συγνώμη που κλαίω. Δεν μπορώ να σου δείξω αλλιώς ότι σε έχω ανάγκη

Το παιδί σου σε έχει τώρα ανάγκη κι εσύ πρέπει να είσαι διαρκώς στο πλάι του, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να είναι ανεξάρτητο και χαρούμενο ακόμη και χωρίς εσένα. Οι μαμάδες ξεχνούν ότι αυτή η φάση είναι προσωρινή και ότι όταν σταματήσει να συμβαίνει μπορεί και να τους κακοφανεί λίγο.

Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη σε αυτή την ηλικία γιατί έτσι πρέπει να γίνεται. Πολλές φορές τα παιδιά, μπορεί ακόμη και να σε παρηγορούν παίρνοντάς σε μία αγκαλιά. Έχοντας ανάγκη εσένα να τα ταϊσεις και εσένα να παίξεις μαζί τους. Έχοντας ανάγκη εσένα, να τους δείξεις τα επικίνδυνα σημεία του σπιτιού και όχι μόνο.

Πρέπει να είσαι στο πλάι τους όταν πεινούν για να ταϊσεις και να τους δείξεις με τον τρόπο σου, πως πρέπει να τρώνε μόνα τους. Πρέπει να είσαι στο πλάι τους για να τα προφυλάξεις από τους κινδύνους, έτσι ώστε να μάθουν από εσένα, ποιοι είναι αυτοί οι κίνδυνοι.

Μπορεί να είναι μία δύσκολη και απαιτητική ηλικιακή φάση και για τους δύο όμως αξίζει τον κόπο. Τα πάντα μπορούμε να αντέξουμε και να κάνουμε γι’ αυτά τα δύο – ή και περισσότερα ματάκια – που μας έχουν ανάγκη και μας κοιτούν γεμάτα λατρεία.

Κανείς δεν είπε ότι το να είσαι μητέρα είναι εύκολη υπόθεση. Εμείς όμως πιστεύουμε σε σένα γιατί τα έχουμε περάσει και οι ίδιες και τα καταφέραμε. Βρήκαμε ένα κείμενο στην αγαπημένη μας σελίδα Homebirth Without Violence.

Το κείμενο μας συγκίνησε πολύ γιατί μιλάει για το πως μία μητέρα μπορεί να παρηγορηθεί, ακόμη κι αν το παιδί της, την έχει διαρκώς ανάγκη και ίσως μερικές φορές να δυσκολεύει την καθημερινότητά της. Το κείμενο είναι μικρό αλλά πολύ γλυκό και νομίζουμε ότι διαβάζοντάς το, θα μιλήσει στις καρδιές όλων σας. Διαβάστε παρακάτω:

Μερικές φορές όταν είσαι μαμά, κάνεις μισό μπάνιο, τρως μισό γεύμα, πλένεις τα μισά πιάτα. Επειδή το μ@ρό σου πεινάει ή γιατί έκανε κακά ή γιατί θέλει επειγόντως αγκαλιά… Και σταματάς ότι κι αν έκανες εκείνη την ώρα. Και το κρατάς σφιχτά.

Κι όπως το παρηγορείς, τελικά παρηγοριέσαι κι η ίδια μέσα στην αγκαλιά του. Καταλαβαίνεις ότι αυτή είναι η στιγμή που σ’ έχει ανάγκη πιο πολύ και καταλαβαίνεις ότι τώρα το προετοιμάζεις για την μέρα που δεν θα σε έχει ανάγκη πια…

Πρωτότυπο κι εικόνα: @misssteviefit
✒ Μετάφραση κι επιμέλεια για την σελίδα Homebirth Without Violence

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close