10 πράγματα που δεν θα ακούσεις ποτέ από τη μαμά σου

Κάθε μαμά στο κόσμο είναι ένα παράδειγμα αφοσίωσης, αγάπης, συμπόνιας και ανιδιοτέλειας. Η εμπειρία της μητρότητας δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα πράγμα στο κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την πραγματική σημασία της μητρότητας αν δεν έχει αποκτήσει δικά του παιδιά.

Η μητέρα σου λοιπόν, ποτέ δεν πρόκειται να σου πεί πράγματα όπως τα παρακάτω.. αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν τα έχει βιώσει

  • Την έκανες να κλάψει πολύ…

Έκλαψε πολύ όταν έμαθε οτι είναι έγκυος σε σένα… Έκλαψε πολύ όταν γεννήθηκες και όταν σε κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της..Την έκανες να κλάψει από ευτυχία. Ανησύχησε πολλές βραδιές και την έκανες ακόμη και να κλάψει από φόβο μήπως και εσύ πάθεις τίποτα… Αισθάνθηκε το πόνο σου και την ευτυχία σου και όλα αυτά τα μοιράστηκε μαζί σου. Η μαμά σου τα έχει κάνει όλα αυτά ακόμη και αν εσύ δεν τα έχεις συνειδητοποιήσει όλα αυτά τα πράγματα.

pragmata-pou-den-tha-sou-pi-i-mama-s1_

  • Ήθελε να φάει αυτό το τελευταίο κομμάτι από την pizza

Η μαμά σου ήθελε να φάει το τελευταίο κομμάτι της πίτσας αλλά δεν το έκανε… Όταν σε είδε με εκείνα τα χαριτωμένα ματάκια και με εκείνη την γλωσσίτσα να λαχταράς αυτό το κομμάτι στο άφησε…ήταν ευχαριστημένη μόνο επειδή εκείνη την στιγμή εσύ ήσουν χαρούμενος.

pragmata-pou-den-tha-sou-pi-i-mama-s2_Δείτε ακόμη:11 φρικιαστικά πράγματα που έχουν πεί παιδιά στους γονείς τους 

  • Πονούσε

Κάθε φορά που της τραβούσες τα μαλλιά, κάθε φορά που την δάγκωνες ενώ θήλαζες, ή την γρατζουνούσες με αυτά τα νύχια που δεν ήταν εύκολο να κοπούν αυτή πονούσε… Επίσης,, όταν ήσουν μέσα στην κοιλιά και τη κλωτσούσες πάλι πονούσε όπως και όταν είχε φτάσει στο τελευταίο μήνα για να σε φέρει στο κόσμο… Αλλά όλα αυτά τα άφηνε πίσω γιατί έχει εσένα..

pragmata-pou-den-tha-sou-pi-i-mama-s3_

  • Πάντα ανησυχούσε και θα ανησυχεί γι εσένα

Από την ώρα που ήρθες στο κόσμο η μαμά σου έκανε και κάνει τα πάντα για να σε προστατέψει.Φοβόταν κάθε φορά που σε έπιανε κάποιος άλλος στα χέρια του, γιατί δεν σε είχε στα δικά της χέρια για να σε προστατέψει. Έμενε ξύπνια μέχρι αργά ,για να βεβαιωθεί οτι θα γυρίσεις σπίτι ασφαλής, φοβόταν κάθε φορά που απομακρυνόσουν για να πας στο σχολείο. Ήταν εκεί κάθε φορά που ήσουν άρρωστος και είχες υψηλό πυρετό, έμενε ξάγρυπνη δίπλα σου, όπως και όταν είχες ένα εφιάλτη η αγκαλιά της ήταν πάντα ανοιχτή.

pragmata-pou-den-tha-sou-pi-i-mama-s4_

  • Ξέρει οτι δεν είναι τέλεια

Είναι ο χειρότερος κριτικός της. Ξέρει όλα τα ελαττώματά της και μερικές φορές μισεί τον εαυτό της. Είναι πιο σκληρή με τον εαυτό της, όταν πρόκειται για εσάς, όμως. Ήθελε να είναι η τέλεια μαμά, να μην κάνει τίποτα λάθος – αλλά επειδή είναι άνθρωπος, έκανε λάθη. Είναι πιθανόν να εξακολουθεί να προσπαθεί να τον εαυτό συγχωρήσει γι ‘αυτούς. Επιθυμεί με όλη την καρδιά της ότι θα μπορούσε να πάει πίσω στο χρόνο και να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, αλλά δεν μπορεί, έτσι ώστε να είναι είδος προς αυτήν, και ξέρει ότι έκανε το καλύτερο ήξερε πώς να το κάνουμε.

pragmata-pou-den-tha-sou-pi-i-mama-s5_

Κάθε μαμά στο κόσμο είναι ένα παράδειγμα αφοσίωσης, αγάπης, συμπόνιας και ανιδιοτέλειας. Η εμπειρία της μητρότητας δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα πράγμα στο κόσμο.

  • Είναι αυτή που σε παρακολουθούσε κάθε φορά που κοιμόσουν

Υπήρχαν νύχτες που ήταν ξύπνια μέχρι τις 3.00 π.μ. και προσευχόταν ότι θα πέσεις τελικά να κοιμηθείς. Κρατούσε με δυσκολία τα μάτια της ανοιχτά και σου τραγουδούσε και σε παρακαλούσε να κοιμηθείς “σε παρακαλώ, κοιμήσου.” Στη συνέχεια, όταν τελικά κοιμόσουν, καθόταν δίπλα στο κρεβάτι σου και κοίταζε το τέλειο αγγελικό πρόσωπο σου, και βίωνε περισσότερη αγάπη από ό, τι πίστευε ποτέ οτι μπορεί να πάρει.

pragmata-pou-den-tha-sou-pi-i-mama-s6_

  • Σε φρόντισε παραπάνω από τους 9 μήνες

Σε φρόντιζε για όσο το χρειαζόσουν.Σε κρατούσε στα χέρια της σε τάιζε, έμενε νύχτες ξάγρυπνη για να σε προσέχει. Σε φιλούσε έπαιζε μαζί σου και δεν κουράστηκε ποτέ να το κάνει και κάθε φορά που θα το χρειαζόσουν ή το χρειάζεσαι αυτή θα είναι εκεί.. με μια μεγάλη αγκαλιά γι εσένα.

pragmata-pou-den-tha-sou-pi-i-mama-s7_

Δείτε ακόμη:Μαμά, μπαμπά, σώστε με από τους γονείς μου!

  • Κάθε φορά που έκλαιγες της ράγιζες την καρδιά

Δεν υπήρχε τίποτα χειρότερο για αυτή από το να σε βλέπει να κλαις.Έκανα τα πάντα για να σου σταματήσει τα δάκρυα… καθώς κάθε δάκρυ σου της κομμάτιαζε την ψυχή…

pragmata-pou-den-tha-sou-pi-i-mama-s8_

  • Είσαι πάνω από όλα

Οι δικές σου ανάγκες πάντα θα είναι πιο σημαντικές από τις δικές της.Και μπορεί πάντα να βάζει εσένα πρώτο κάθε μέρα γιατί είσαι κομμάτι της είσαι η ζωή της.

Δείτε ακόμη: Ό,τι είμαι το οφείλω σε σένα μαμά…

pragmata-pou-den-tha-sou-pi-i-mama-s9_

  • Θα τα έκανε όλα ξανά από την αρχή

Το να είσαι μαμά είναι μία από τις πιο δύσκολες δουλειές. Κλαις, χτυπάς, εργάζεσαι και μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου. Αλλά, το να είσαι μαμά σημαίνει οτι παίρνεις πολύ αγάπη. Παρ ‘όλα τον πόνο, τη θλίψη,τα ατέλειωτα ξενύχτια, αξίζει να είσαι μάνα και αξίζει να τα κάνεις όλα από την αρχή.Την επόμενη φορά που θα δείτε την μαμά σας πείτε της ένα ευχαριστώ… πείτε της οτι την αγαπάτε… μια μάνα θέλει να το ακούει αυτό, ποτέ δεν είναι αρκετό άλλωστε..

Πηγή: brightside.me
Close