3 πράγματα που μαθαίνεις μόνο όταν αποκτήσεις παιδιά

Το να είσαι γονιός δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο. Είσαι συνέχεια αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις, εκπλήξεις, σκληρές αλήθειες.Η ζωή σου δεν είναι έτσι όπως την είχες φανταστεί καθώς τώρα έχεις να αντιμετωπίσεις μια πραγματικότητα και όχι ”τις υποθετικές σκέψεις της οικογένειας” που έκανες πριν αποκτήσεις παιδιά. Η οικογένεια είναι πραγματική και εσύ κάθε μέρα έχεις πάντα να μάθεις κάτι καινούργιο μέσα από αυτή.Το τελευταίο καιρό μέσα στην οικογένεια μου και στο μεγάλωμα των παιδιών μου παρατήρησα 3 πράγματα τα οποία μου φάνηκαν περίεργα και  με εξέπληξαν.

Δείτε ακόμη: Πώς θα κάνετε το παιδί να σας ακούει πραγματικά όταν μιλάτε

  • Tα παιδιά έχουν το δικό της χαρακτήρα

Πριν κάνω παιδιά σκεφτόμουν οτι όταν κάνω δικά μου παιδιά θα έχουν το δικό μου χαρακτήρα ή του συζύγου μου και γενικότερα θα κληρονομήσουν όλα τα δικά μας χαρακτηριστικά. Αλλά όσο παρατηρώ τα παιδιά μου να μεγαλώνουν βλέπω οτι δεν έχουν καμιά σχέση με εμάς και είναι μοναδικά όντα. Η κόρη μου ήδη από την κοιλιά μου είχε αρχίζει να δημιουργεί το ποια θα γίνει. Τα δυνατά χτυπήματα που δεχόμουν στη κοιλιά μου στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης έδειχναν από εκείνη την στιγμή την ισχυρή θέληση της για ζωή. Όταν ήταν μωράκι ήταν πολύ σοβαρή και σχολαστική με όλα. Στη συνέχεια πολύ ευαίσθητη. Έπλαθε συνέχεια μόνη της το δικό της μοναδικό χαρακτήρα και δε είναι απλά ένα αντίγραφο δικό μου και του άνδρα μου όπως πίστευα. Και η δουλειά μας σαν γονείς δεν είναι να κάνουμε ένα αυστηρό αντίγραφο του εαυτού μας, αλλά να βοηθήσουμε το κοριτσάκι μας να διατηρήσει αυτό το μοναδικό χαρακτήρα που έχει και το λαμπρό αυτό πνεύμα , χωρίς να την γεμίσουμε με τα δικά μου νεύρα και τα λάθη του χαρακτήρα μας.

Το να είσαι γονιός δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο. Είσαι συνέχεια αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις, εκπλήξεις, σκληρές αλήθειες

  • Τίποτα δεν είναι μόνιμο όλα είναι προσωρινά ακόμη και οι πιο μεγάλες εμμονές τους

Ακόμη και αν τα παιδιά μας γεννιούνται με τον δικό τους μοναδικό χαρακτήρα,τα ενδιαφέροντα τους αλλάζουν σχεδόν καθημερινά τίποτα δεν είναι σταθερό. Ακόμη και αν πιστεύετε οτι η εμμονή με κάτι του παιδιού σας δεν πρόκειται να αλλάξει, θα σας διαψεύσει αυτό αμέσως.

Η μικρή μου είχε μεγάλο κόλλημα με το ”Gossip Girls” της άρεσε πολύ η μόδα και άρχισε να μιλάει μαζί μου για τέτοια θέματα όλη την ώρα και πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ αυτό. Αλλά προχθές που ο μπαμπάς της παρακολουθούσε ένα αγώνα μπάσκετ κόλλησε στην πραγματικότητα με αυτό. Άρχισε να κάνει συνέχει ερωτήσεις για αυτό αλλά εγω επειδή δεν ασχολούμαι με αυτά δεν μπορούσα να απαντήσω… και να σας πω την αλήθεια στεναχωρήθηκα λίγο.Σκέφτηκα οτι οι συζητήσεις μας οι καθημερινές για την αγαπημένη της σειρά τελειώσαν και τώρα δεν μπορώ να επικεντρωθώ στο καινούργιο της ενδιαφέρον.

Έτσι μου ήρθαν στο μυαλό όλες οι εκδόσεις των παιδιών όλα αυτά τα χρόνια. Όλες οι μικρές αστείες στιγμές και οι στιγμές εκείνες που με είχαν ανάγκη και για το πιο μικρό πράγμα. Και πραγματικά άρχισα να τις νοσταλγώ……

Δείτε ακόμη:Θορυβώδη παιδιά: Πώς να χαμηλώσετε τα ντεσιμπέλ!

  • Μπορούν να σας κάνουν να ανακαλύψετε πράγματα για τον εαυτό σας που δεν γνωρίζατε.

Όταν πήγαινα δημοτικό εγω και γενικά τα αθλήματα δεν είχαμε και την καλύτερη σχέση. Δεν μου άρεσαν προτιμούσα να ασχολούμαι με άλλα πράγματα το ίδιο και στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Τώρα όμως με τα παιδιά μου είδα οτι αυτό το πράγμα άλλαξε και ανακάλυψα μια πτυχή του εαυτού μου που δεν ήξερα καν οτι υπήρχε. Η μικρή ήθελε να παίξουμε μαζί μπάσκετ οπότε της έκανα την χάρη και σηκώθηκα να πάμε να παίξουμε. Καθώς έπιασα την μπάλα στα χέρια μου και προσπάθησα να βάλω ένα καλάθι και ενώ άρχιζα να τρέχω και εγώ σαν μικρό παιδί με την κόρη μου, ανακάλυψα οτι μου άρεσε. Ήθελε τόσο πολύ να συνεχίζω να παίζω που πέρασε τόσο γρήγορα η ώρα. Η κόρη μου κάθε φορά που έβαζα καλάθι φώναζε ”Η μαμά μου ο Καλάθης” δεν μπορείτε να φανταστείτε πως ένιωσα!!!Αγάπησα το μπάσκετ μέσα σε μια στιγμή και αυτή η στιγμή ήταν μαζί με την κόρη μου!

Δείτε ακόμη:Πώς ένα σημαντικό »μάθημα» στα παιδιά μου ανατράπηκε σε μόλις μια μέρα

Έμαθα οτι εμείς έχουμε να μάθουμε πράγματα από τα παιδιά μας, και δεν είναι αυτά μόνο για να τα μαθαίνουμε καινούργια πράγματα.Μαζί με τα παιδιά μας μπορούμε να ανακαλύψουμε πράγματα τα οποία ούτε φανταζόμασταν. Ο δρόμος της μητρότητας δεν είναι εύκολος ούτε δύσκολος, απλά πρέπει να τον βαδίζεις με χαρά, καθώς τα παιδιά είναι ένα θαύμα, ένα θαύμα που κατάφερε και βγήκε από εσάς.

photo credit: progressivechristianity

 

 

Close