Μάνες είμαστε ισότιμές με τους άντρες μας τελικά;

Στις μέρες μας οι άντρες και οι γυναίκες είμαστε ίσοι. Γενιές
γυναικών πάλεψαν, τιμωρήθηκαν, μάτωσαν για να το καταφέρουν αυτό και όλες εμείς
είμαστε περήφανες και υποχρεωμένες σε αυτές.

Μπορώ να οδηγήσω από ένα αμάξι ως ένα αεροπλάνο, να αγορεύω σε δικαστήρια, να γίνω πρόεδρος βουλής. Μπορώ να καταφέρω τα πάντα αν το θέλω, ακόμα και να σηκώσω τη φωνή μου στον άντρα μου ή ακόμα και στην εφορία στον κύριο που αντί να με εξυπηρετεί χαζολογά στη γωνία του γραφείου του.

Και αφού λοιπών είσαστε ίσες με τον άντρα σας ,
Το πρωί θα σηκωθείτε μαζί, θα φτιάξει ένας από τους δύο τον
καφέ, θα ετοιμάσετε τα παιδιά για το σχολείο και θα φύγετε για τις δουλειές σας
που είναι εξίσου σημαντικές και κανενός δεν υπερτερεί. Όποιος σχολάσει νωρίτερα,θα πάρει τα παιδιά από το σχολείο και θα πάει σουπερ μάρκετ. Αν δεν έχει φαγητό στο σπίτι, ένας από τους δυο θα μαγειρέψει και μετά ένας από τους δύο θα πλύνειτα πιάτα. Είστε ίσοι .

Το απόγευμα καθώς τελειώσουν τα παιδιά από τις εξωσχολικές
δραστηριότητές τους που ένας από τους δύο δεν ξάπλωσε το μεσημέρι για να τους πάει, θα μαζευτείτε σπίτι, ένας από τους δύο θα τα διαβάσει για το σχολείο, ένας από τουςδύο θα βάλει τα πλυντήρια της εβδομάδας, ένας από τους δύο θα σιδερώσει αυτάπου ένας από τους δύο μάζεψε από την απλώστρα χθες το βράδυ..

Στη συνέχεια πάλι ένας από τους δύο θα στρώσει το τραπέζι για το βραδινό και έπειτα θα πλύνει τα πιάτα, θα απλώσει τα πλυντήρια και θα ετοιμάσει τα παιδιά για ύπνο…

Το βράδυ, αφού πλέον τα παιδιά έχουν κοιμηθεί, κάποιος θα πρέπει να συμμαζέψει όλο το χάος που άφησαν στο σαλόνι, στη κουζίνα και φυσικά στο παιδικό δωμάτιο…

Μετά και πάλι κάποιος θα πρέπει να ποτίσει τα λουλούδια που δεν πρόλαβε να ποτίσει το απόγευμα στο σούρουπο και ένας από τους δύο θα τρίψει το μπάνιο που χθες αντί αυτού είχε να ράψει τις φόρμες των παιδιών, προχθές είχε να σιδερώσει και να περάσει τις κουρτίνες και αντιπροχθές είχε να φτιάξει ένα γλυκό για να ευχαριστήσει
τους υπόλοιπους τις οικογένειας!

Και εσείς όπως και εγώ, νιώθετε ξεκούραστες κάθε
βράδυ που πλαγιάζετε δίπλα στον άντρα σας, γιατί έχετε βοήθεια στα πάντα από εκείνον μιας και είστε ίσοι.Και μετά ξυπνήσαμε μάνες!!!!
Αυτό έχω να πω!!!
Σιγά που υπάρχει ισότητα!

Κάποιοι το θεωρούν φυσιολογικό αυτό. Δηλαδή η μαμά να
ασχολείται με τα παιδιά της(λες και μόνη της τα έκανε), με τις δουλειές του σπιτιού και όλες τις εξωτερικές δουλειές, άσχετα αν δουλεύει παράλληλα καθημερινά!Κάποιοι διαφωνούν τελείως και γίνεται πραγματικά στο σπίτι τους αυτό που περιέγραψα παραπάνω.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω πως δεν ξέρω κανέναν από αυτούς!Να μας στείλει μήνυμα να του κάνουμε ένα εικόνισμα.

Μάνες, είμαστε ηρωίδες… απλά δεν υπάρχουν τα κατάλληλα
παράσημα!!
Όταν λοιπόν γυρνάει ο καλός σας από τη δουλειά και τα βρίσκει όλα έτοιμα και συμμαζεμένα, το φαγητό ζεστό στη κατσαρόλα, τα ρούχα πλυμένα και σιδερωμένα στις ντουλάπες και τα παιδιά στη πένα και σου πει τη γνωστή σε όλες μας ατάκα «έλα μωρέ, και  συ τι έκανες σήμερα;» κάθισε τον στη καρέκλα του υπολογιστή και βάλτου να διαβάσει του κυρίου τούτο εδώ το κείμενο!

Και αν με διαβάζεις τώρα κύριε, όταν τελειώσεις, πάνε δώσε
ένα φιλί στη γυναίκα σου και πες της και ένα ευχαριστώ γιατί τώρα ξέρεις, αυτό
που ήξερες και δεν το  παραδεχόσουν!

Φιλιά πολλά,

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close