Οι μη εργαζόμενες μητέρες κάνουν την πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου!

Όσες μητέρες αποφάσισαν μετά τη γέννηση του παιδιού τους, να αφήσουν την επαγγελματική τους καριέρα και να αφοσιωθούν στην ανατροφή του, γνωρίζουν πως το να είσαι μητέρα είναι η πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου. Μητέρες που είναι όλη μέρα κλεισμένες σε ένα σπίτι, προσπαθώντας να μεγαλώσουν τα παιδιά τους όσο καλύτερα μπορούν. Μητέρες που παρόλο που κάνουν την πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου, συνεχίζουν να δέχονται την αμφισβήτηση πολλών φίλων και συγγενών.

Έλα τώρα, τι παράπονο μπορείς να έχεις εσύ; Όλη μέρα μέσα στο σπίτι κάθεσαι.” “Είναι δυνατόν να παραπονιέσαι για κούραση; Χρόνο με τα παιδιά σου περνάς. Ξέρεις πόσες θα ήθελαν να είναι στη θέση σου;” . Σίγουρα οι εργαζόμενες μητέρες πολλές φορές θα έδιναν τα πάντα για να περάσουν λίγο ακόμη χρόνο με τα παιδιά τους. Παρόλα αυτά οι μητέρες που δεν εργάζονται κουράζονται πολύ περισσότερο, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Κάνουν την πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου και αυτό είναι γεγονός. Κάθε φορά που η ψυχολογία τους δεν είναι καλή αλλά πρέπει να “κρυφτούν” από τα παιδιά τους, έτσι ώστε να μην τους μεταφέρουν την αρνητική τους ενέργεια. Κάθε φορά που έχουν ανάγκη όσο τίποτα άλλο, να κάνουν ένα μπάνιο και να χαλαρώσουν, αλλά παρόλα αυτά δεν προλαβαίνουν γιατί τα παιδιά είναι ξύπνια και γεμάτα ανάγκες και απαιτήσεις.

Κάθε φορά που βλέπουν άλλες μητέρες περιποιημένες και όμορφες στις δουλειές τους κι εκείνες αντικρίζουν το είδωλό τους στο καθρέφτη απεριποίητο και αφημένο. Τα ρούχα τους είναι γεμάτα με κρέμα και γάλα του παιδιού, τα μαλλιά τους αχτένιστα κι εκείνοι οι μαύροι κύκλοι δεν λένε να υποχωρήσουν κάτω από τα μάτια. Θα έδιναν τα πάντα για ένα ζεστό μπάνιο αλλά δεν προλαβαίνουν με αποτέλεσμα τα μαλλιά τους να έχουν χάσει τη λάμψη τους.

Κάνουν την πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου κάθε φορά που θέλουν να ανταλλάξουν μερικές κουβέντες με έναν ενήλικο χωρίς να τους διακόψει κανείς, αλλά καταλήγουν να κλαίνε μόνες τους στη κουζίνα, κρυφά από τα παιδιά γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και δεν υπάρχει κάποιος μέσα στο σπίτι που να μπορέσει να τις συμβουλεύσει όταν το χρειάζονται.

Κάνουν την πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου, όταν πρέπει να έχουν ένα σπίτι νοικοκυρεμένο και καθώς πρέπει, την ίδια στιγμή που πρέπει να διασκεδάζουν τα παιδιά τουλάχιστον για 12 ώρες την ημέρα. Χωρίς διαλείμματα.

Το να μεγαλώνεις τα παιδιά σου είναι το πιο όμορφο συναίσθημα του κόσμου. Παρόλα αυτά, το να είσαι μητέρα είναι το πιο δύσκολο πράγμα που καλείσαι να κάνεις. Κι εκείνες οι γυναίκες που αποφάσισαν να τα παρατήσουν όλα και να αφοσιωθούν στα παιδιά τους, είναι απλοί, καθημερινοί, ήρωες.

Φωτογραφία εξωφύλλου via: Pinterest

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close