"Θυμώνεις για την καραντίνα; Θα σου δώσω εγώ λόγους να ΘΥΜΩΣΕΙΣ!" Μία μάνα ξεσπά

Η Ματίνα Κυριακού τα τελευταία χρόνια, παλεύει ενεργά να σώσει όσα περισσότερα παιδάκια μπορεί, τα οποία πάσχουν από καρκίνο. Η γυναίκα που ξεκίνησε τον αγώνα της, μέσα από την εμπειρία που έζησε με το δικό της αγγελούδι, Αλέξανδρο.

Ο μικρός Αλέξανδρος όταν ήταν ακόμη 6 ετών, ξεκίνησε να νιώθει εντόνους πόνους στον αριστερό του μηρό τα βράδια. Μετά από ραντεβού με πολλούς γιατρούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν από που πηγάζει το πρόβλημα, η Ματίνα Κυριακού επισκέφθηκε τον μοναδικό γιατρό που κατάλαβε ότι το παιδί έπασχε από το σάρκωμα ewing.

Ακολούθησαν αμέτρητα χειρουργεία και ακτινοβολίες και ο μικρός μας μαχητής, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του. Μετά από 5 χρόνια, η ασθένεια επέστρεψε ακόμη πιο επιθετική. Οι ακτινοβολίες και τα χειρουργεία έγιναν ξανά καθημερινότητα, για την Ματίνα Κυριακού και τον μικρό Αλέξανδρο.

Όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο, ο Αλέξανδρος σκεπτόμενος τα υπόλοιπά παιδιά που έδιναν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο, έφτιαξε μια κονκάρδα με έναν χαμογελαστό ήλιο και το σχόλιο “Θα ξαναβγεί ο ήλιος. Αλέξανδρος” και την μοίρασε με τη βοήθεια της μητέρας του, στα παιδάκια όλου του θαλάμου.

Τα παιδικά πρόσωπα του νοσοκομείου, φωτίστηκαν από ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Ο Αλέξανδρος, μπορεί να έφυγε από την ζωή, όμως η Ματίνα Κυριακού, προσπαθεί ακόμη και σήμερα να μεταδώσει το μήνυμα του γιου της.

"Θυμώνεις για την καραντίνα; Θα σου δώσω εγώ λόγους να ΘΥΜΩΣΕΙΣ!" Μία μάνα ξεσπά

Έχει δημιουργήσει μια ενεργή ομάδα στο Facebook όπου ενημερώνει τον κόσμο σχετικά με τον παιδικό καρκίνο και πως εμείς, μπορούμε να βοηθήσουμε. Συμμετέχει σε καμπάνιες και πολύ συχνά, παίρνει μέρος σε events που συγκεντρώνουν χρήματα για τον παιδικό καρκίνο.

Τα παιδιά που παλεύουν μαζί με τους γονείς τους τον παιδικό καρκίνο, φαίνεται πως βρήκαν έναν ισχυρό σύμμαχο. Την Ματίνα Κυριακού.

Όπως είναι λογικό, ο κορονοϊός, επηρέασε και την δική της πραγματικοτητα. Βιώνει κι αυτή τον εγκλεισμό και φυσικά βλέπει πολλά σχόλια σχετικά με την καραντίνα στα social media. Αποφάσισε λοιπόν, να γράψει ένα κείμενο στην ομάδα “Θα ξαναβγεί ο ήλιος. Αλέξανδρος” το οποίο απαντά, σε όλους αυτούς που δεν αντέχουν λίγες μέρες εγκλεισμού.

Σίγουρα, η καραντίνα είναι μια πολύ δύσκολη συνθήκη, για τον μέσο πολίτη της Ελλάδος, που δεν έχει μάθει να στερείται βόλτες και διασκέδαση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στον κόσμο, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται τόσο εύκολα και η Ματίνα Κυριακού μας τα υπενθυμίζει. Διαβάστε παρακάτω:

Γιατί θυμώνεις?
Πες μου λίγο πάλι γιατί θυμώνεις?
Πες μου,άνοιξε μου την πονεμένη καρδιά σου?

Θύμωσες γιατί σ έκλεισαν μέσα?
Θύμωσες γιατί σου είπαν να μην πιεις καφέ στην καφετέρια?
Θύμωσες γιατί σου είπαν να φορέσεις μάσκα να προστατέψεις και να προστατευτείς?

Θύμωσες γιατί απολυμαίνεις τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ?
Θύμωσες γιατί έκλεισαν τις εκκλησίες?
Θύμωσες γιατί δεν θα κάνεις Πάσχα με νταούλια και χορούς γύρω από το σφαχτό?

Αλήθεια?
Πόσο σε λυπάμαι….
Έλα ρε μάγκα να σου δώσω εγώ λόγο να θυμώσεις.

Δες λίγο αυτό το παιδί, είναι κλεισμένο μέσα γιατί έκανε μεταμόσχευση μυελού,2 μήνες τώρα. Δες λίγο αυτήν την μάνα που πίνει τον καφέ της δίπλα στο παράθυρο με τα κάγκελα στο δωμάτιο του νοσοκομείου που βρίσκεται 3 μήνες τώρα.

Δες λίγο αυτήν την μικρούλα που φοράει μάσκα όλη μέρα να προστατευτεί από εσένα που βγήκες βόλτα με ίωση. Δες λίγο αυτήν την μαμά που τρίβει και τους τοίχους και τα πόμολα και τις πρίζες και τα πάντα,γιατί το παιδί της είναι ανοσοκατεσταλμένο.

Δες λίγο όλες αυτές τις οικογένειες που κάνουν Πάσχα μέσα στο νοσοκομείο γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Δες λίγο αυτόν τον πατέρα που χει πέσει στα γόνατα και παρακαλάει τον Θεό να σώσει το παιδί του, έξω από την εντατική, γιατί ο Χριστός είπε:Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις…θα είμαι εκεί.

Κι αν νοιώθεις ότι καταπατούνται οι προσωπικές σου ελευθερίες ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΕ μου,
μάθε επιτέλους να σέβεσαι πρώτα εσύ των άλλων…
Θα σου πω απλά…

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ στην ΣΚΛΗΡΗ μας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Ματίνα Κυριάκου.

Photo via: cancergr.blogspot.com

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close