μας-λένε-να-αφήσουμε-τα-παιδιά-να-κλαίνε-και-τρέχουν-να-παρηγορήσουν-τους-φίλους-τους-

Σαν μαμάδες σίγουρα το έχετε ακούσει: “Παιδί είναι μωρέ. Και να κλάψει τι θα πάθει; Άστο”. Την ίδια στιγμή που τρέχουν να παρηγορήσουν φίλους και οικογένεια.

Πολλές φορές οι άνθρωποι, συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας, νομίζουν ότι οι νέοι γονείς κακομαθαίνουν τα παιδιά τους επειδή πέφτουν πάνω από τα προβλήματά τους. Αντιλαμβάνονται τα παιδιά σαν μικρά, χαζά ανθρωπάκια, που δεν έχουν σοβαρά προβλήματα και που δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε τόσο πολύ με το κλάμα και την γκρίνια τους.

Δεν είναι έτσι όμως. Σίγουρα δεν πρέπει να κακομαθαίνουμε ή να καλομαθαίνουμε το παιδί και σίγουρα δεν πρέπει να λύνουμε εμείς τα προβλήματά του από μία ηλικία και μετά. Πάντα όμως πρέπει να είμαστε στο πλευρό του. Να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά του και να προσπαθούμε είτε να του τα λύσουμε είτε να το στηρίξουμε.

Δείτε ακόμα Μάνα σε κλιμακτήριο: Δεν είσαι η μόνη και να μερικά πράγματα που πρέπει να ακούσεις

Όπως κάνουμε με όσους ανθρώπους αγαπάμε σε αυτή την ζωή. Γιατί τα παιδιά, μπορεί να είναι μικρά όμως στεναχωριούνται, προβληματίζονται και αγχώνονται κι αυτά. Και ειδικά όταν είναι νήπια, τους μόνους ανθρώπους που έχουν για να τα παρηγορήσουν είναι οι γονείς τους. Διαβάστε παρακάτω ένα κείμενο της @milkitivity_:

Ο κόσμος μας λέει να μην τα ταΐζουμε για παρηγοριά για ύπνο, ενώ εκείνοι πίνουν τσάι για να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν. Ο κόσμος μας λέει να μην κρατάμε στην αγκαλιά μας τα παιδιά μας για ύπνο, ενώ εκείνοι αγκαλιάζουν τον σύντροφο τους.

Ο κόσμος μας λέει ότι το παιδί μας είναι πολύ μεγάλο για να θηλάζει, ενώ εκείνοι πίνουν το αγελαδινό γάλα τους. Ο κόσμος μας λέει να μη θηλάζουμε ή να μη κουνάμε τα παιδιά μας για ύπνο, ενώ εκείνοι μας πουλάνε τις τελευταίες σε τεχνολογία συσκευές που προορίζονται για τον ίδιο ακριβώς σκοπό.

μας-λένε-να-αφήσουμε-τα-παιδιά-να-κλαίνε-και-τρέχουν-να-παρηγορήσουν-τους-φίλους-τους-

Photo via: Pinterest

Δείτε ακόμα Άδεια μητρότητας : Για πόσους παραπάνω μήνες επεκτείνεται

Ο κόσμος μας λέει να αφήσουμε τα παιδιά μας να κλαίνε, ενώ εκείνοι τρέχουν να παρηγορήσουν έναν φίλο. Ο κόσμος λέει πως το να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του παιδιού μας, δημιουργεί κακές συνήθειες, ενώ εκείνοι καπνίζουν και πίνουν.

Μας λένε τόσα πολλά… αλλά εγώ δεν είμαι μια από αυτούς, αλλά ούτε και εσύ… επειδή ακούμε τα ένστικτά μας δυνατά και καθαρά και δεν θα τα φιμώσουμε…

μας-λένε-να-αφήσουμε-τα-παιδιά-να-κλαίνε-και-τρέχουν-να-παρηγορήσουν-τους-φίλους-τους-

Photo via: mama365.gr

Αλλά παρόλο που είμαστε εξαντλημένες, γνωρίζουμε ότι το κλάμα του μωρού μας δεν είναι διαμαρτυρία, αλλά επικοινωνία… Επειδή γνωρίζουμε πως η ανάγκη του για εμάς στις 3 τα ξημερώματα δεν είναι χειρισμός.

Δείτε ακόμα Δεν είσαι η μόνη μαμά με μικρά παιδιά και σπίτι βομβαρδισμένο

Επειδή ακόμα και αν η μέση και το ισχίο μας πονάνε, επειδή κοιμόμαστε σε αυτήν τη συγκεκριμένη θέση, γνωρίζουμε πως αυτή η μικρή εσοχή στη μεριά του κρεβατιού που είναι το μωρό/παιδί μας σύντομα θα ξεθωριάσει και εμείς θα καλοσωρισούμε αυτόν τον πόνο απλά για να τα νιώσουμε να κουμπώνουν πάνω μας ακόμα μια φορά..

μας-λένε-να-αφήσουμε-τα-παιδιά-να-κλαίνε-και-τρέχουν-να-παρηγορήσουν-τους-φίλους-τους-

Photo via: enallaktikidrasi.com


Ο κόσμος μας λέει, αλλά εμείς γνωρίζουμε… Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι σωστό για εμάς και το μωρό/παιδί μας… Και γνωρίζουμε πως έτσι ακριβώς πρέπει να είναι..

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melissa Ostroth, CLC (@milkitivity_)

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close