Μητέρα χάνει το παιδί της το οποίο είχε αυτισμό και το μήνυμά της ραγίζει καρδιές

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο, είναι να χάνει το παιδί του.

Οι μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά ΑμεΑ αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην χώρα μας.

Μεγαλώνουν παιδιά, τα οποία είναι μικροί άγγελοι και η διαφορετικότητα τους, δεν τους επιτρέπει να λάμψουν σε αυτή την χώρα. Αγωνίζονται γι’ αυτά και τα αγαπούν πολύ. Όπως κάθε μάνα οφείλει να αγωνίζεται και να αγάπα το παιδί της.

Ακόμη και όταν τα παιδιά αυτά, δεν είναι σε θέση να μιλήσουν, να περπατήσουν, να παίξουν όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά, οι γονείς τους, είναι εκεί γι’ αυτά. Για να τους χαρίσουν όσα περισσότερα χαμόγελα γίνεται.

Η Ρένα Ζαρίφη ανήκει σε αυτές τις μανούλες. Η Ειρήνη της άνηκε στο φάσμα του αυτισμού και είχε πολλά κινητικά προβλήματα, επιληπτικές κρίσεις και δεν μπορούσε να μιλήσει. Ήταν ένα παιδί ξεχωριστό από όλα τ’ άλλα και αυτό ακριβώς ήταν και το αξιαγάπητο σε εκείνη.

Δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω της, την οικογένεια της που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να μην την ξεχάσει ποτέ. Η μητέρα της. έγραψε ένα μικρο κείμενο στην ομάδα Συνήγορος των ΑμεΑ.

Το κείμενο κατάφερε να μας συγκινήσει γιατί μίλησε στις καρδιές κάθε μητέρας που κλαίει για το παιδί της. Πρόσφατα, ήταν η Γιορτή της Μητέρας και οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι αν κάπου πρέπει να αφιερώσουμε εκείνη την γιορτή, είναι σε όλες αυτές που έχασαν το παιδί τους νωρίς. Διαβάστε παρακάτω:

Η Ειρήνη μου…Η μονάκριβη κoρη μου…Ο Άγγελός μου πια…Στο φάσμα του αυτισμού..Μη λεκτική..Με πολλά προβλήματα κινητικά..Με επιληψία…Η Ειρήνη μου η γλυκιά που δεν χάρηκε τίποτα σαν παιδί…Που δεν μίλησε ποτέ…Που δεν έτρεξε…δεν έκανε ποδήλατο…

Η Ειρήνη μου ένα παιδί ΑΜΕΑ ..Που χαμογελούσε πάντα..Που δεν παραπονέθηκε ποτέ Της..Που αγαπούσε όλο τον κόσμο..Που ότι δεν είπε με το στόμα της,το είπε με τα γλυκά της μάτια..Που με έμαθε να αγαπάω Να πιστεύω..Να ελπίζω..Με έμαθε να ζω την ζωή που δεν διάλεξα..

Η Ειρήνη μου που έφυγε ένα βράδυ ξαφνικά στον ύπνο της…σαν Άγγελος..
Η Ειρήνη μου με διάλεξε για μαμά της..Και γω νιώθω ευλογημένη γι αυτό…Σας ευχαριστώ για την αποδοχή σας..

Καλό Ταξίδι Ειρήνη μας. Θα μείνεις για πάντα στις καρδιές όσων σε αγαπούσαν! Ελπίζουμε οι πληγές, να κλείσουν σύντομα.

 

Close