οι-διαφορές-ανάμεσα-στο-πρώτο-και-στο-δεύτερο-παιδί-μέσα-από-ξεκαρδιστικά-σκίτσα-

Οι 12 διαφορές ανάμεσα στο πρώτο & το δεύτερο παιδί μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα. Αυτά τα ξεκαρδιστικά σκίτσα αποκαλύπτουν τις διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί.

Σίγουρα μία μαμά δεν ξεχωρίζει τα παιδιά της. Όμως παραδεχτείτε το. Είναι πράγματα που κάνατε στο πρώτο παιδί δεν τα επαναλάβατε στο δεύτερο. Ίσως επειδή στο πρώτο παιδί το άγχος ήταν μεγαλύτερο κι εσείς πρωτάρα, οπότε τα υπολογίζατε όλα πάρα πολύ.

Ίσως επειδή στο πρώτο παιδί ο ενθουσιασμός σας ήταν μεγαλύτερος αφού βιώνατε την μητρότητα για πρώτη φορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μερικά πράγματα αλλάζουν ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε αυτές τις 12 ξεκαρδιστικές διαφορές μέσα από τα παρακάτω σκίτσα.

Δείτε ακόμα 10 πράγματα που κάθε μητέρα πρέπει να γνωρίζει πριν κάνει δεύτερο παιδί

Η καλλιτέχνης των σκίτσων είναι η Weng Chen όπου καταπιάνεται με θέματα της οικογένειας μέσα από την καθημερινότητα φτιάχνοντας ξεκαρδιστικά σκίτσα. Αυτή τη φορά αποφάσισε να επικεντρωθεί στις διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί. Διαβάστε παρακάτω:

Οι  διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και  το δεύτερο παιδί μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα: Ο ενθουσιασμός σου στο πρώτο παιδί ήταν μεγαλύτερος

Στο πρώτο παιδί, επειδή βίωνες για πρώτη φορά την μητρότητα ο ενθουσιασμός σου ήταν μεγαλύτερος. Το παιδί μπορεί να έφτιαχνε ένα πύργο από τουβλάκια κι εσύ το ονειρευόσουν ήδη κορυφαίο αρχιτέκτονα. Γέλασε κι εσύ καμάρωνες λες και έκανε τίποτα δύσκολο.

Έκανε κακά και πασάλειβε τον τοίχο κι εσύ ένιωθες ότι το παιδί έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες. Στο δεύτερο παιδί έχεις προσγειωθεί. Μπορεί να φτιάξει μία υπέροχη ζωγραφιά αλλά εσύ να μην προδικάσεις ότι το παιδί θα γίνει ο νέος Πικάσο. Γιατί τα έχεις ξανά ζήσει όλα αυτά και ξέρεις ότι ο χρόνος θα δείξει.

οι-διαφορές-ανάμεσα-στο-πρώτο-και-στο-δεύτερο-παιδί-μέσα-από-ξεκαρδιστικά-σκίτσα-

Οι  διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο παιδί μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα: Στο πρώτο παιδί ήσουν περισσότερο προσεκτική με την διατροφή σου

Ακριβώς επειδή δεν γνώριζες, όταν έμεινες έγκυος στο πρώτο παιδί αποφάσισες να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες των γιατρών και των διατροφολόγων. Ξεσήκωνες κάθε άρθρο που σου έλεγε για υγιεινή διατροφή που θα σε βοηθούσε να διατηρήσεις την σιλουέτα σου και να αυξήσεις την ποιότητα ζωής του εμβρύου.

Στο δεύτερο παιδί δεν έχεις όρεξη για τέτοια πράγματα. Θες πίτσα; Θα φας πίτσα. Θες να φράουλες Δεκέμβρη μήνα στις 3 το ξημέρωμα; Θα φας φράουλες και θα τις γεμίσεις και με σαντιγί. Γιατί στο δεύτερο παιδί ξέρεις ότι όλο και κάποια κιλάκια θα σου μείνουν και πως κανένα έμβρυο δεν έπαθε τίποτα κακό με λίγο μπέικον και λίγη σαντιγί.

οι-διαφορές-ανάμεσα-στο-πρώτο-και-στο-δεύτερο-παιδί-μέσα-από-ξεκαρδιστικά-σκίτσα-

Οι διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και  το δεύτερο παιδί μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα: Στο πρώτο παιδί ήσουν λίγο μικροβιοφοβική

Εντάξει ρε κορίτσια, δεν λέμε να αφήνετε το παιδί να παίζει μέσα σε κουβά από λάσπες και να βάζει στο στόμα του αντικείμενα από το πεζοδρόμιο. Όμως μεταξύ μας, οι γονείς μας δεν μας είχαν και κλεισμένα σε γυάλα όταν ήμασταν στην ηλικία τους.

Και πέσαμε, και χτυπήσαμε, και νερό από το λάστιχο ήπιαμε, και όλο και κανένα βρώμικο παιχνίδι είχαμε μασουλήσει. Και δεν πάθαμε και τίποτα κακό. Νομίζω δηλαδή, ο χρόνος θα δείξει. Στο πρώτο παιδί όμως ήσουν οριακά μικροβιοφοβική.

Δείτε ακόμα Μαμά μετά από 6 κορίτσια κατάφερε να κάνει αγόρι και η αντίδραση είναι ξεκαρδιστική

Με το αντισηπτικό στο χέρι να απολυμαίνεις δύο και τρεις φορές οτιδήποτε έπιασε ή θα πιάσει. Στο δεύτερο παιδί έχεις γίνει πιο cool. Σκέφτεσαι ότι δεν είναι δα και τόσο σημαντικό να βάλει κάνα παιχνίδι στο στόμα του, αρκεί να μην πνιγεί. Σκέφτεσαι ότι κι εσύ στην ηλικία του τα ίδια έκανες και αυτό είναι εντάξει.

οι-διαφορές-ανάμεσα-στο-πρώτο-και-στο-δεύτερο-παιδί-μέσα-από-ξεκαρδιστικά-σκίτσα-

Οι διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και  το δεύτερο παιδί μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα: Στο δεύτερο παιδί εκτίμησες το σχολείο

Όταν μεγάλωνες ένα παιδί σκεφτόσουν ότι δεν είσαι έτοιμη ακόμη να το αποχωριστείς και να το αφήσεις να πάει στον βρεφικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο. Στο δεύτερο παιδί, οι δικές σου διακοπές ξεκινούν όταν τελειώσουν οι διακοπές του παιδιού σου.

Άντε να ανοίξουν τα σχολεία σκέφτεσαι να βρω και ‘γω λίγο την ησυχία μου. Ούτε υπερευαισθησίες σε πιάνουν ότι σκέφτεσαι ότι θα τους λείψεις. Δεν θα τους λείψεις ιδιαίτερα εδώ που τα λέμε, ειδικά όταν ξεκινήσουν να κάνουν τους πρώτους φίλους.

οι-διαφορές-ανάμεσα-στο-πρώτο-και-στο-δεύτερο-παιδί-μέσα-από-ξεκαρδιστικά-σκίτσα-

Οι διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο παιδί μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα: Στην πρώτη εγκυμοσύνη ο άντρας σου σε είχε στα ώπα ώπα

Ακριβώς όπως βίωνες εσύ την πρώτη σου εγκυμοσύνη για πρώτη φορά, έτσι την βίωνε και ο άντρας σου. “Μην σκύβεις αγάπη μου” “να σε ταΐσω εγώ μωρό μου;” “ΤΙ; ΘΕΣ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΡΕΞΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΤΟ ΦΕΡΩ;” “Θες μασαζάκι στα πόδια ψυχή μου;”

Στο δεύτερο παιδί τελείωσαν αυτά. Και 8 μηνών να είσαι μερικές δουλειές θα τις κάνεις γιατί “έτσι σπάνε τα νερά πιο εύκολα”. Και “‘έλα ρε Μαρία τώρα που θες κοκορέτσι στις 12 το βράδυ; Που θα το βρω; Φάε κάνα φρούτο και θα σου περάσει”.

οι-διαφορές-ανάμεσα-στο-πρώτο-και-στο-δεύτερο-παιδί-μέσα-από-ξεκαρδιστικά-σκίτσα-

Οι  διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο παιδί μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα: Οι φωτογραφίες αλλάζουν μορφή

Αυτό ισχύει για τις γυναίκες που έκαναν το πρώτο και το δεύτερο παιδί με κάποια διαφορά ηλικίας. Στο πρώτο παιδί είχες τραβήξει 5.000 φωτογραφίες και είχες γεμίσει 300 άλμπουμ. Πως κάθεται το παιδί, πως τρώει το παιδί; Πως γελάει το παιδί.

Στο δεύτερο παιδί ξέρεις ότι όλες αυτές οι φωτογραφίες είναι λίγο ή πολύ άχρηστες και ακόμη και το ίδιο το παιδί όταν μεγαλώσει θα διαλέξει ούτε τις μισές από αυτές για να τις πάρει μαζί του στο σπίτι. Οπότε τραβάς φωτογραφίες από γεγονότα που πραγματικά αξίζει να θυμάται. Και πλέον γεμίζεις την κάρτα μνήμης του κινητού σου και όχι το άλμπουμ.

οι-διαφορές-ανάμεσα-στο-πρώτο-και-στο-δεύτερο-παιδί-μέσα-από-ξεκαρδιστικά-σκίτσα-

Οι διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και  το δεύτερο παιδί μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα: Στο δεύτερο παιδί γλιτώνεις τα περιττά έξοδα

Στο πρώτο παιδί έπρεπε να τα πάρεις όλα από την αρχή. Κούνιες, καθίσματα αυτοκινήτου, φορμάκια, παπούτσια και άλλα. Το δεύτερο παιδί θα πάρει ό,τι περίσσεψε από το πρώτο. Δεν έχει καμία σημασία αν τα ρούχα του πρώτου δεν του κάνουν και τόσο. “Είναι για μέσα στο σπίτι” σκέφτεσαι.

οι-διαφορές-ανάμεσα-στο-πρώτο-και-στο-δεύτερο-παιδί-μέσα-από-ξεκαρδιστικά-σκίτσα-

Οι  διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και  το δεύτερο παιδί μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα: Στο δεύτερο παιδί σταματάς να καταριέσαι την τεχνολογία

Στο πρώτο παιδί η τηλεόραση δεν άνοιγε παρά μόνο όταν το παιδί κοιμόταν. Είχες τον χρόνο και την διάθεση να παίξεις μαζί του και να κάνετε μαζί ένα σωρό δημιουργικά πράγματα. Στο δεύτερο παιδί δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.

Διότι έχεις δύο παιδιά να μεγαλώσεις, το καθένα με τις δικές του απαιτήσεις. Οπότε αν είναι να καταφέρεις να πλύνεις και κάνα πιάτο, και τηλεόραση θα ανοίξεις, και netflix θα τους βάλεις και μη σου πω ότι θα βάλεις και ζουζούνια στη διαπασών.

οι-διαφορές-ανάμεσα-στο-πρώτο-και-στο-δεύτερο-παιδί-μέσα-από-ξεκαρδιστικά-σκίτσα-

Οι  διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και  το δεύτερο παιδί μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα: Στο δεύτερο παιδί σταματάς να νιώθεις τόσες τύψεις

Στο πρώτο παιδί ένιωθες άσχημα για τα πάντα. Δεν σταματάει αμέσως να κλαίει όταν το παίρνεις αγκαλιά; Ένοχη. Δεν παράγεις πολύ γάλα; Ένοχη. Δεν έχεις πάντα διάθεση να παίξεις και να ασχοληθείς μαζί του; Ένοχη. Φοβάσαι να το κάνεις μπάνιο και δεν σου βγαίνει από ένστικτο όπως σου έλεγαν οι τέλειες μανούλες εκεί έξω; Ένοχη.

Στο δεύτερο παιδί έχεις καταλάβει την αξία σου. Δεν παράγεις πολύ γάλα; Θα μιλήσεις με τον παιδίατρο για το σωστότερο γάλα εμπορίου. Δεν έχεις όρεξη να παίξεις; Θα παίξει μόνο του. Δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς μαζί του; Έχει και πατέρα το παιδί.

οι-διαφορές-ανάμεσα-στο-πρώτο-και-στο-δεύτερο-παιδί-μέσα-από-ξεκαρδιστικά-σκίτσα-

Οι διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο παιδί μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα: Στο πρώτο παιδί έδινες ένα σκασμό λεφτά στα παιχνίδια

Ήσουν για πρώτη φορά μανούλα και ήθελες να τα κάνεις όλα τέλεια. Και δώσε 80 και 100 ευρώ σε παιχνίδια που το παιδί θα έπαιζε με αυτά άντε το πολύ 1 μήνα και μετά θα σκονίζονταν σε κάποια γωνία του δωματίου. Στο δεύτερο παιδί ξέρεις ότι όλα αυτά είναι σαχλαμάρες.

Δεν είναι ανάγκη το κοστούμι από την Πέπα το Γουρουνάκι να είναι φτιαγμένο από υποαλλεργικό υλικό σε περίπτωση που το παιδί έχει αλλεργία στο μετάξι. Πάρε εκεί μία Πέπα με 1 ευρώ να του φύγει η καούρα και σε κάνα μήνα που θα θέλει κάτι άλλο, το ξανά συζητάμε.

οι-διαφορές-ανάμεσα-στο-πρώτο-και-στο-δεύτερο-παιδί-μέσα-από-ξεκαρδιστικά-σκίτσα-

Οι διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και  το δεύτερο παιδί μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα: Στο πρώτο παιδί ήθελες να φτιάξεις το “παιδί θαύμα”

Σε αυτή τη παγίδα πέφτουν πολλές μανούλες. Έρχεται το πρώτο παιδί και το γράφουν γιόγκα, γυμναστήριο, παιδικό κολυμβητήριο, ζωγραφική, μουσική από όταν το παιδί ξεκινήσει να περπατάει. Και πιο μικρό. Γιατί θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο το παιδί μέχρι να πάρει νηπιαγωγείο θα γίνει ένας μικρός επιστήμονας.

Στην πραγματικότητα όμως φίλες μου δίνετε τσάμπα λεφτά και φορτώνεται και το παιδί με πολλές ευθύνες που ούτε είναι σε θέση να καταλάβει ούτε και του κάνουν καλό. Στο δεύτερο παιδί το ξέρετε αυτό, οπότε ξεκινάτε να αφήνετε το παιδί να εξελίσσεται με τους δικούς του χρόνους.

οι-διαφορές-ανάμεσα-στο-πρώτο-και-στο-δεύτερο-παιδί-μέσα-από-ξεκαρδιστικά-σκίτσα-

Οι διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και  το δεύτερο παιδί μέσα από ξεκαρδιστικά σκίτσα: Στο δεύτερο παιδί σταματάτε να είστε τόσο μυγιάγκικτες

Εντάξει δεν λέμε ότι στο πρώτο παιδί δίνατε χαβιάρι και στο δεύτερο παιδί το πιτόγυρο που σας περίσσεψε από χθες. Απλά στο πρώτο παιδί παίρνατε μόνο οργανικά λαχανικά και κρέατα από φάρμες γνωστών που τα ζώα έχουν μεγαλώσει κάτω από ορισμένες συνθήκες και άλλα.

Στο δεύτερο παιδί δεν έχετε λεφτά για τέτοια πράγματα οπότε ξεκινάτε να εκτιμάτε την κλασική και διαχρονική φρουτόκρεμα με νερό από την βρύση ή χυμό από πορτοκάλια που δεν πήρατε από το χωριό σας, αλλά από τον μανάβη της γειτονιάς. Γιατί; Ο κύριος Βαγγέλης δεν έχει καλά φρούτα ας πούμε;

οι-διαφορές-ανάμεσα-στο-πρώτο-και-στο-δεύτερο-παιδί-μέσα-από-ξεκαρδιστικά-σκίτσα-

All photos via: Weng Chen

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close