Σου είπαν για τις άγρυπνες νύχτες αλλά κανείς δεν σου μίλησε για την μοναξιά του θηλασμού

Σου είπαν για τις άγρυπνες νύχτες αλλά κανείς δεν σου μίλησε για την μοναξιά του θηλασμού. Ένα κείμενο για την μοναξιά, την μελαγχολία αλλά και την μαγεία του θηλασμού.

Για μία νέα μαμά ο θηλασμός είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα και μία πρωτόγνωρη διαδικασία. Μπορεί σε όλους τους άλλους να φαντάζει απλό, όμως μία μητέρα ξέρει ή ξεκινά να συνειδητοποιεί ότι μέσα από τον θηλασμό έρχεται ακόμα πιο κοντά με το μωρό της. Αναπτύσσει ένα δέσιμο μαζί του.

Προσφέρει στο μωρό της όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να είναι το παιδί της καλά. Ο θηλασμός, είναι μαγικός. Είναι η δική σας στιγμή με το μωρό. Μία στιγμή που κρύβει ξάγρυπνα βράδια αλλά και μοναχικές στιγμές.

Δείτε ακόμα Μα καλά θηλάζεις το πρόωρο; Παιδίατρος βάζει τα πράγματα στην θέση τους

Μοναχικές στιγμές που κανείς δεν σου μίλησε γι’ αυτές. Ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε στην σελίδα MommyCool μιλάει ακριβώς για την μαγεία αλλά και την μοναξιά που νιώθουν πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια του θηλασμού. Διαβάστε παρακάτω: 

Σου είπαν για τις άγρυπνες νύχτες αλλά κανείς δεν σου μίλησε για την μοναξιά του θηλασμού

Σου είπαν για τις άγρυπνες νύχτες, αλλά κανείς, στ’ αλήθεια, δεν σου είπε πόσο βαθύ θα μπορούσε να είναι το σκοτάδι. Πόσο ατέλειωτες και μοναχικές θα ένιωθες τις ώρες, ταΐζοντας έναν μικρό άνθρωπο στο στήθος σου, με τα κόκαλά σου να πονούν από την εξάντληση, ενώ όλος ο κόσμος κοιμόταν.

σου-είχαν-πει-για-άγρυπνες-νύχτες-αλλά-όχι-για-την-μοναξιά-του-θηλασμού-

Photo via: psychologynow.gr

Δεν σου είπαν πώς θα σάρωνες με το βλέμμα τον ορίζοντα, προσευχόμενη για το πρώτο ίχνος φωτός. Ανακούφιση, αλλά επίσης και η συντριπτική σκέψη ότι θα αντιμετώπιζες άλλη μια μέρα με τόσο λίγο ύπνο.
Σου είπαν για τις άγρυπνες νύχτες, αλλά κανείς δεν σου είπε ότι εκεί θα υπήρχε και μια γλυκιά μαγεία.

σου-είχαν-πει-για-άγρυπνες-νύχτες-αλλά-όχι-για-την-μοναξιά-του-θηλασμού-

Photo via: onmed.gr

Η θαλπωρή και η παρηγοριά της αγάπης στην αγκαλιά σου. Μόνο εσύ και το μωρό σου, και η απαλή λάμψη από το φως του δρόμου που μπαίνει απ’ το παράθυρο. Νυσταγμένες νυχτερινές αγκαλιές. Η ζεστή σκέψη τόσων μαμάδων σε όλον τον κόσμο, που ταΐζουν το μωρό τους στο φως του φεγγαριού, μαζί σου.

Δείτε ακόμα Συνεχίζουμε να θηλάζουμε όταν έχουμε μαστίτιδα;

Σου είπαν για τις άγρυπνες νύχτες, αλλά κανείς δεν σου είπε ότι ο θηλασμός θα ήταν μια τόσο περιπετειώδης διαδρομή – οι πιο βαθιές κοιλάδες και οι πιο ψηλές κορυφές. Απαιτητική και πανέμορφη και επώδυνη και απίστευτη και ακατάστατη και εκπληκτική, και όλα τα ενδιάμεσα.

σου-είχαν-πει-για-άγρυπνες-νύχτες-αλλά-όχι-για-την-μοναξιά-του-θηλασμού-

Photo via: iatropedia.gr

Μετάφραση/επιμέλεια κειμένου:Blossom – Pregnancy, Birth & Early Parenting

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τον θηλασμό στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close