Το πιο συγκινητικό κείμενο για την επιλόχειο κατάθλιψη_

Το πιο συγκινητικό κείμενο για την επιλόχειο κατάθλιψη. Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μία ψυχολογική πάθηση που έχει προσβάλλει πολλές γυναίκες στο παρελθόν και συνεχίζει να προσβάλλει και σήμερα αρκετές γυναίκες.

Η επιλόχειος κατάθλιψη προκαλείται ύστερα από την γέννα συνήθως και αντιμετωπίζεται. Παρόλα αυτά δεν είναι μία εύκολη κατάσταση. Οι μανούλες με επιλόχειο κατάθλιψη πολλές φορές φτάνουν σε σημείο να μην θέλουν το παιδί τους, να νιώθουν ανίκανες να το μεγαλώσουν.

Δείτε ακόμα “Εγώ φταίω”: Ένα κείμενο για τις ενοχές των μαμάδων

Για μία νέα μητέρα και για μία μητέρα γενικά, είναι δύσκολο να έρχεσαι καθημερινά σε επαφή  με τόσο αρνητικά συναισθήματα. Στο Facebook και συγκεκριμένα στην σελίδα της ψυχολόγου Αντιγόνη Συμεωνίδου,Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια βρήκαμε ένα κείμενο για την επιλόχειο κατάθλιψη.

Ένα πολύ συγκινητικό κείμενο που μίλησε μέσα στις καρδιές μας. Πιστεύουμε ότι γυναίκες που έχουν περάσει επιλόχειο κατάθλιψη θα ταυτιστούν και θα συγκινηθούν με αυτό το εξαιρετικό κείμενο για την επιλόχειο κατάθλιψη. Διαβάστε παρακάτω: 

Για την προσδοκία να σε Συναντήσεις Ξανά μετά την Επιλόχειο Κατάθλιψη..

” Είσαι εκεί στην Στιγμή που δεν σε χωράει τίποτα, δεν χωράς πουθενά και η μυρωδιά του μωρού σου έχει γλυκόπικρη γεύση, τα ακροδάχτυλα σου το χαϊδεύουν με δάκρυα. Είσαι εκεί αταίριαστη με εσένα, αταίριαστη με την φορεσιά σου, αταίριαστη με την προσδοκία.

Δεν ξέρεις ποια είσαι, δεν μπορείς το απρόσμενο να το κρατήσεις, δεν μπορείς να ξορκίσεις τον φόβο. Είσαι μικρή πολύ μικρή μια τοσοδούλα μέσα στο σκοτάδι.

Θα έπρεπε να νιώθεις πλούσια που έγινες μαμά, έτσι σου λένε οι μορφές γύρω σου, αλλά εσύ θέλεις να ουρλιάξεις γιατί…γιατί κανένας δεν νιώθει αυτή την μοναξιά που σε έχει αγκαλιάσει. Κανένας δεν νιώθει την μοναξιά που εσύ έχεις αγκαλιάσει.

Έδωσες ζωή και τώρα δεν ξέρεις πως να αντέξεις το παράταιρο. Πως να φιλιώσεις με το άγγιγμα της πίκρας?
Χρειάζεσαι χώρο να αφήσεις το βάρος, χώρο να ξαποστάσεις, χώρο απλά να Είσαι.

Χρειάζεσαι χρόνο να μεταμορφώσεις, χρόνο να αγγίξεις εσένα, χρόνο να χαμογελάσεις στην προσδοκία ότι Κάπου κάποια στιγμή θα σε συναντήσεις Ξανά, χρόνο για να γνωρίσεις εσένα”

Για κάθε νέα μητέρα που παλεύει με την επιλόχειο κατάθλιψη η φροντίδα είναι γιατρικό. Η φροντίδα που γεννιέται όταν της δίνεται ο Χώρος και Χρόνος να γνωρίσει το Απρόσμενο, να αγκαλιάσει τον εαυτό της στο Άγνωστο, να Υπάρχει με τον εαυτό της στο Γλυκοπικρο, να αρχίσει να

Ψιθυρίζει τα ανείπωτα, να αρχίσει να Αγκαλιάζει τον Κόσμο της…
Και σιγά σιγά να αρχίζει να περιμένει με λαχτάρα το γέλιο του μωρού της, σιγά σιγά να τραγουδάει γλυκά νανουρίσματα, σιγά σιγά να μην φοβάται τα ακροδάχτυλα της όταν χαϊδεύει το μωρό της…

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close