το-Instagram-δεν-δείχνει-το-πραγματικό-σώμα-της-λεχώνας-

Νέα έρευνα αποκαλύπτει αυτό που λίγο ή πολύ όλοι υποψιαζόμασταν. Το τελευταίο μέσο που μία γυναίκα θα δείξει πως πραγματικά είναι το σώμα της μετά την γέννα είναι το Instagram.

Στο Instagram βλέπουμε πολλές δημοσιεύσεις γυναικών και αντρών κάθε μέρα από προσωπικές τους στιγμές. Μέσα σε αυτές είναι και μερικές μητέρες άσημες ή διάσημες που παρουσιάζουν το σώμα τους μετά την γέννα με σκοπό να κάνουν τις υπόλοιπες γυναίκες να νιώσουν καλύτερα με τις αλλαγές που βλέπουν στο δικό τους σώμα μετά τον τοκετό.

Μέσα μας όμως αναρωτιόμασταν. Μα πως είναι δυνατόν να αδυνάτισε τόσο γρήγορα; Είχε σίγουρα παιδί εκεί μέσα; Φαίνεται πως μία νέα έρευνα επιβεβαιώνει τις υποψίες μας, αφού σύμφωνα με την έρευνα καμία γυναίκα στο Instagram, δεν δείχνει πως πραγματικά είναι το σώμα της μετά την γέννα. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Μας λένε να αφήσουμε τα παιδιά μας να κλαίνε κι εκείνοι τρέχουν να παρηγορήσουν τον φίλο τους

Σύμφωνα με το Medical Xpress, Αυστραλοί επιστήμονες έβγαλαν το συμπέρασμα ότι οι αναρτήσεις στο Instagram δεν δείχνουν το πραγματικό σώμα μίας γυναίκας μετά την γέννα και αυτό φυσικά επηρεάζει αρνητικά όλες τις υπόλοιπες λεχώνες.

το-Instagram-δεν-δείχνει-το-πραγματικό-σώμα-της-λεχώνας-

Photo via: motherhood.com

Μία γυναίκα που μόλις έχει γεννήσει και προσπαθεί να προσαρμοστεί με τις αλλαγές στο σώμα και την καθημερινότητά της, πολύ συχνά καταφεύγει στα social media και πιο πολύ στο Instagram τόσο για να ξεχαστεί όσο και για να δει άλλες μητέρες στην ίδια κατάσταση και να πάρει κουράγιο.

Βλέπει τότε γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει, να έχουν ενέργεια, όρεξη, χαρά, καθόλου ραγάδες και μία κοιλιά καλογυμνασμένη. Και αναρωτιούνται “μόνο εγώ είμαι έτσι;”. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Healthcare  η μέση γυναίκα δεν δημοσιεύει φωτογραφίες με το σώμα της μετά την γέννα.

Δείτε ακόμα Μάνα σε κλιμακτήριο: Δεν είσαι η μόνη και να μερικά πράγματα που πρέπει να ακούσεις

Με λίγα λόγια οι φωτογραφίες που βλέπουμε από λεχώνες, είναι από λεχώνες που αποτελούν εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Για να μην μιλήσουμε για περιπτώσεις φίλτρων. Λίγες είναι οι γυναίκες και οι διάσημες που όντως αποφασίζουν να μοιραστούν την πραγματικότητα του σώματός τους, με τις ραγάδες και το κρέμασμα και όλα.

το-Instagram-δεν-δείχνει-το-πραγματικό-σώμα-της-λεχώνας-

Photo via: mama365.gr

Για να ολοκληρώσουν αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερες από 400 φωτογραφίες στο Instagram που είχαν το hashtag #postpartumbody και διαπίστωσαν ότι το 48% των γυναικών είχαν σμιλεμένους μύες και σχεδόν όλες φορούσαν ρούχα γυμναστικής.

Αυτό σημαίνει ότι ήδη ξεκίνησαν γυμναστήριο και προπονούνται, και παρόλο που αυτό μπορεί να είναι υπέροχο για μερικές μαμάδες, δεν είναι αυτό που κάνει η μέση νέα μαμά.

Δείτε ακόμα Άδεια μητρότητας : Για πόσους παραπάνω μήνες επεκτείνεται

Οι γυναίκες που δημοσιεύουν φωτογραφίες μετά τη γέννηση είναι κυρίως οι μαμάδες που δεν έχουν πολλά επιπλέον κιλά, πράγμα που σημαίνει ότι οι άλλες μαμάδες, που είναι η πλειοψηφία, δεν δημοσιεύουν φωτογραφίες.

το-Instagram-δεν-δείχνει-το-πραγματικό-σώμα-της-λεχώνας-

Photo via: boro.gr

Το πόρισμα, φυσικά, είναι αναμενόμενο και πρέπει να το θυμόμαστε πάντα: Οι άνθρωποι δημοσιεύουν μόνο αυτό που θέλουν να δουν και οι άλλοι για αυτό μην συγκρίνετε ποτέ τους εαυτούς σας με τους άλλους!

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close