το-καυσαέριο-ευθύνεται-για-τους-πρόωρους τοκετούς-έρευνα-

Το καυσαέριο ευθύνεται για 6 εκατομμύρια πρόωρους τοκετούς τον χρόνο. Μία νέα μελέτη φέρνει νέα δεδομένα στο φως και συνδέει τους 6 εκατομμύρια πρόωρους τοκετούς τον χρόνο, σε όλο τον κόσμο με το καυσαέριο.

Το καυσαέριο σίγουρα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην υγεία μας. Τα εργοστάσια, τα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια και γενικότερα κάθε αντικείμενο ή κτίριο που μολύνει την ατμόσφαιρα με καυσαέριο δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην ίδια μας την ύπαρξη.

Πολλές φορές έχουμε αναφέρει ότι οτιδήποτε επιβαρύνει την γη επιβαρύνει κι εμείς βραχυπρόθεσμα ή και όχι, αλλά ενώ το λέμε άλλες τόσες φορές το ξεχνάμε. Μία νέα αμερικάνικη επιστημονική μελέτη φέρνει νέα δεδομένα στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τους πρόωρους τοκετούς στον κόσμο.

Δείτε ακόμα Νοσοκόμα λέει δύο λόγια στις μαμάδες που γέννησαν τα μωρά τους νεκρά

Η συγκεκριμένη αμερικάνικη μελέτη, είναι η πιο ολοκληρωμένη στο είδος της και αναφέρει πως για τους σχεδόν 6 εκατομμύρια πρόωρους τοκετούς ανά τον κόσμο ετησίως, ευθύνεται το καυσαέριο. Τι αναφέρει η επιστημονική κοινότητα; Διαβάστε παρακάτω:

Το καυσαέριο ευθύνεται για 6 εκατομμύρια πρόωρους τοκετούς τον χρόνο

Φαίνεται πως οι ερευνητές των πανεπιστημίων Καλιφόρνια – Σαν Φρανσίσκο και Ουάσιγκτον με επικεφαλή τον επιδημιολόγο δρα Ρακές Γκος ανέλυσαν στοιχεία για 204 χώρες και έκαναν μία σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «PLoS Medicine».

Σε αυτήν την δημοσίευση εκτιμούν ότι οι πρόωροι τοκετοί και οι λιποβαρείς τοκετοί θα μπορούσαν να μειωθούν περίπου 78% αν το καυσαέριο μειωνόταν από την ατμόσφαιρα και ελαχιστοποιούνταν σε περιοχής όπως είναι η Νοτιοανατολική Ασία και η υποσαχάρια Αφρική.

το-καυσαέριο-ευθύνεται-για-τους-πρόωρους τοκετούς-έρευνα-

Photo via: mabelandmoxie.com

Φαίνεται πως ειδικά σε αυτές τις περιοχές η ρύπανση – περισσότερο στους εσωτερικούς χώρους – είναι πολύ συχνό φαινόμενο και τα ποσοστά των πρόωρων τοκετών είναι υψηλότερα από ότι σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Η ρύπανση λόγω των αιωρούμενων και εισπνεόμενων μικροσωματιδιών επηρεάζει από πολλές πλευρές την εγκυμοσύνη.

Δείτε ακόμα Δείτε πως είναι να γέννας τρίδυμα σε 36 ώρες!

Οι ενδείξεις αυξάνονται συνεχώς σύμφωνα με μελέτες και επιβεβαιώνουν το γεγονός πως η ρύπανση του αέρα αποτελεί βασική αιτία των πρόωρων τοκετών και των γεννήσεων μωρών με βάρος χαμηλότερο του κανονικού. Ο πρόωρος τοκετός είναι και η κύρια αιτία θνησιμότητας των βρεφών σε όλο τον κόσμο.

το-καυσαέριο-ευθύνεται-για-τους-πρόωρους τοκετούς-έρευνα-

Photo via: de.discountonline2021.ru

Συγκεκριμένα πάνω από 15.000.000 θάνατοι βρεφών καταγράφονται διεθνώς επειδή αυτά γεννήθηκαν πρόωρα. Όσων αφορά τα λιποβαρή βρέφη έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν αργότερα στην ζωή τους προβλήματα υγείας.

το-καυσαέριο-ευθύνεται-για-τους-πρόωρους τοκετούς-έρευνα-

Photo via: huffingtonpost.es

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το 92% του πληθυσμού της Γης ζει σε συνθήκες με έντονο καυσαέριο ενώ περίπου το 49% της ανθρωπότητας επιβαρύνει την υγεία του με κακής ποιότητα αέρα ακόμη και μέσα στο σπίτι.

Δείτε ακόμα Η ιστορία ενός τραυματικού τοκετού που συγκλονίζει: Δεν ήμουν η ίδια σωματικά και ψυχολογικά

Επίσης οι 49 από τις 50 πόλεις με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο βρίσκονται στο Μπαγκλαντές, στο Πακιστάν, στην Κίνα και στην Ινδία. Φυσικά οι αναπτυγμένες χώρες δεν βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα αφού στην Αμερική εκτιμάται ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλλει σε σχεδόν 12.000 πρόωρους τοκετούς τον χρόνο.

Photo cover via: betterhealth.vic.gov.au

Διαβάστε τα πάντα για τον τοκετό στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close