δύσκολος_τοκετός_εξομολόγηση_μητέρας_

Διαβάστε την ιστορία ενός τραυματικού τοκετού που συγκλονίζει. “Δεν ήμουν η ίδια ούτε σωματικά ούτε ψυχολογικά” λέει η μητέρα.

Για μία μέλλουσα μητέρα ο τοκετός είναι μία αγχωτική και συνάμα πανέμορφη στιγμή. Μία μέλλουσα μητέρα σκέφτεται όλες τις πιθανές επιπλοκές, βάζει την δική της υγεία σε δεύτερη μοίρα αρκεί το παιδί της να γεννηθεί υγιές.

Σίγουρα όταν ένας τοκετός είναι δύσκολος το άγχος και η ταλαιπωρία για μητέρα και βρέφος είναι μεγάλη. Έχετε μιλήσει ποτέ με μία μητέρα που έχει βιώσει έναν δύσκολο μέχρι και τραυματικό τοκετό; Εμείς βρήκαμε την εξομολόγηση μίας μητέρας που βίωσε έναν τραυματικό τοκετό. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Η μητέρα μας διηγείται ότι αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της μαζί μας διότι ήθελε να εκφράσει την θλίψη της και φυσικά να εκτονώσει τον θυμό της. Ήταν ένας τρόπος γι’ αυτήν να επουλώσει τις πληγές της και να σταματήσει να πονάει και να νιώθει ενοχές για την ημέρα που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να ήταν η πιο όμορφη στιγμή της ζωής της.

Στις αρχές του 2015 ένιωθα να βρίσκομαι στην κορυφή του κόσμου! Ήμουν έτοιμη να φέρω στον κόσμο το κοριτσάκι που πάντα ήθελα, μετά από ένα δύσκολο ταξίδι. Τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου πιστεύαμε πως είχαμε αφήσει τα δύσκολα πίσω μας, αλλά δεν γνωρίζαμε πως πολύ γρήγορα θα άλλαζαν όλα.

Το βρέφος σύντομα βγήκε από το μαιευτήριο όμως η μητέρα έμεινε πίσω. Οι μαίες της έλεγαν ότι είναι φυσιολογικό να έχουν προκληθεί μερικοί σοβαροί τραυματισμοί στο σώμα μετά από έναν φυσιολογικό τοκετό. Επίσης την ενημέρωναν ότι θα περάσουν γρήγορα και ότι σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι.

Δείτε ακόμα Μέλλουσα μανούλα αυτά θα γίνουν την ημέρα της γέννας

Όμως αυτή η μέρα δεν ήρθε ποτέ. Τα τραύματα στο πυελικό έδαφος δεν επουλώθηκαν ποτέ και κάποιοι μύες αποκόπηκαν από την λαβίδα κατά τη διάρκεια του τοκετού. “Οι γιατροί ανέφεραν λέξεις όπως «επισιοτομία» και «πρόπτωση», αλλά ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί όλα αυτά πρέπει να θεωρούνται φυσιολογικά ή φυσικά.

Η μητέρα προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στα σωματικά αλλά και συναισθηματικά τραύματα χωρίς διαμαρτυρίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είχε την παραμικρή υποστήριξη από τους ανθρώπους που ευθύνονταν για την κατάστασή της αφού της έλεγαν ότι όλα αυτά είναι “φυσιολογικά”.

Όταν έγιναν κάποιες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν οι τραυματισμοί που είχε η μητέρα ένιωθε ότι ο τοκετός που έκανε ήταν μία ανωμαλία. Ένιωθε ότι είχε αποτύχει παταγωδώς να ακολουθήσει τις οδηγίες που της δίδαξαν. Δεν ήξερε αν έπρεπε να νιώσει άτυχη ή άχρηστη.

Δείτε ακόμα Γυναίκα έμεινε παράλυτη από επισκληρίδιο

“Φανταστείτε αν μπαίνετε στο νοσοκομείο για αντικατάσταση γόνατος και να θεωρείται «φυσιολογικό» να ξυπνάτε χωρίς πόδι, λέγοντάς σας «μπορεί να συμβεί». Πιστεύετε πραγματικά πως θα συμφωνούσαμε ότι είναι «φυσιολογικό» ή θα προσπαθούσαμε να αλλάξουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης; Είμαι σίγουρη ότι θα κάναμε το δεύτερο…”

Η μητέρα διαμαρτύρεται διότι στην αρχή χρέωνε ευθύνες στον εαυτό της μέχρι που ήρθε σε επαφή και με άλλες μητέρες που είχαν παρόμοιες εμπειρίες. Εμπειρίες που είναι πολύ πιθανό να συμβούν σε κάθε γυναίκα αλλά σχεδόν κανείς δεν μας ενημερώνει γι’ αυτές.

Λέξεις όπως η επισιοτομία και η πρόπτωση μου ήταν άγνωστες μέχρι που γέννησα… Κι αυτό που είναι ακόμα ανείπωτο και παρεξηγημένο είναι ότι οι γυναίκες που ζουν με πρόπτωση, υποφέρουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Δείτε ακόμα Η εξομολόγηση ενός πατέρα για τον τοκετό της γυναίκας του

Η μητέρα τελειώνει την εξομολόγησή της λέγοντας πως ο κόσμος μας θα ήταν πιο όμορφος αν κάποιος ενημέρωνε τις γυναίκες πριν τον τοκετό για όλες τις πιθανές επιπλοκές χωρίς να προσπαθούν να τις πείσουν ότι είναι φυσιολογικές. “Δεν θέλω να έρθει η ώρα να γεννήσει η κόρη μου και να περάσει τα ίδια με μένα.

Photo cover via: onmed.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close