νοσοκόμα-λέει-δύο λόγια-στις-μαμάδες-που-έχασαν-το-παιδί-τους-στην-γέννα-

Νοσοκόμα λέει δύο λόγια στις μαμάδες που γέννησαν τα μωρά τους νεκρά. Μία νοσοκόμα θέλει να πει δύο λόγια στις μαμάδες που γέννησαν τα μωρά τους νεκρά και μοιράζεται ένα κείμενο που ραγίζει καρδιές.

Ο τοκετός είναι μία δύσκολη αλλά και όμορφη εμπειρία αφού παρά τους πόνους και την αγωνία η μητέρα ακούει το πρώτο κλάμα του μωρού της και το παίρνει για πρώτη φορά στην αγκαλιά της. Τί γίνεται όμως όταν μία μάνα νιώθει όλη την αγωνία και όλους τους πόνους της γέννας ενώ ξέρεις ότι το παιδί σου θα γεννηθεί νεκρό;

Είναι η χειρότερη και η πιο δύσκολη εμπειρία μίας μάνας κατά τη διάρκεια του τοκετού και σίγουρα νιώθει ότι κανείς δεν μπορεί να την καταλάβει εκτός από άλλες μάνες που πέρασαν τα ίδια.

Δείτε ακόμα Δείτε πως είναι να γέννας τρίδυμα σε 36 ώρες!

Η νοσοκόμα Amanda Poulson από το Salt Lake City UT έγραψε ένα κείμενο στο lovewhatmatters.com κι εμείς θα το μοιραστούμε μαζί σας. Στο κείμενο εξηγεί πως καταλαβαίνει απόλυτα τι περνούν αυτές οι γυναίκες και προσπαθεί να ανακουφίσει το πένθος τους.  Διαβάστε παρακάτω:

Αγαπητή μαμά που είδες το παιδί σου να γεννιέται νεκρό. Είμαστε δίπλα σου. Είμαστε δίπλα σου, όταν έρχεσαι σε μας, τρέμοντας απ’ το άγχος για την τελευταία εξέταση πριν τον τοκετό. Είμαστε δίπλα σου, όταν γδύνεσαι για να φορέσεις τη φορεσιά του νοσοκομείου και κάθε λεπτό που είσαι μόνη μοιάζει με αιωνιότητα.

νοσοκόμα-λέει-δύο λόγια-στις-μαμάδες-που-έχασαν-το-παιδί-τους-στην-γέννα-

Photo via: lovewhatmatters.com

Είμαστε δίπλα σου, όταν απλώνουμε στην κοιλιά σου το ζελέ πριν το υπερηχογράφημα που θα μας δείξει εάν χτυπάει ακόμη η καρδιά του παιδιού σου. Είμαστε δίπλα σου, όταν ο νους σου πάει στο κακό κι εμείς σου λέμε ότι τα μηχανήματα αργούν να ανταποκριθούν καμιά φορά.

Δείτε ακόμα Μαμά εξομολογείται: Παραλίγο να πεθάνω στην γέννα και σώθηκα από θαύμα

Είμαστε δίπλα σου, όταν τρέχουμε να καλέσουμε τον γιατρό σου για να δει κι εκείνος τον υπέρηχο. Είμαστε δίπλα σου, όταν κρατάς σφιχτά το χέρι του συντρόφου σου καθώς μετακινούμε τον ακροδέκτη της συσκευής επάνω στην κοιλιά σου αναζητώντας απεγνωσμένα τον ήχο που σημαίνει ζωή.

Είμαστε δίπλα σου, όταν το βλέμμα σου κολλάει στη σκοτεινή οθόνη, και κλαις καθώς εστιάζουμε στη μικροσκοπική καρδιά του μωρού σου. Είμαστε δίπλα σου και η καρδιά μας ραγίζει μαζί με τη δική σου, επειδή ξέρουμε ότι το παιδί σου δεν είναι πια ζωντανό.

Είμαστε δίπλα σου, όταν ξεσπάς σε κλάματα λίγο πριν ξεγεννήσουμε το νεκρό μωρό σου. Είμαστε δίπλα σου, γνωρίζοντας ότι δεν θα βιώσεις ποτέ εκείνο το ανακουφιστικό πρώτο κλάμα των παιδιών. Είμαστε δίπλα σου, όταν ακουμπάμε το μωρό στα χέρια σου για πρώτη και τελευταία φορά, να σου λέμε ότι δεν φταις εσύ γι’ αυτό που έχει συμβεί.

νοσοκόμα-λέει-δύο λόγια-στις-μαμάδες-που-έχασαν-το-παιδί-τους-στην-γέννα-

Photo via: lovewhatmatters.com

Δείτε ακόμα Απίστευτο: Μητέρα γέννησε ενώ κοιμόταν- Ξύπνησε και είδε το μωρό

Είμαστε δίπλα σου, προσπαθώντας να μην κλάψουμε για να μην σε επιβαρύνουμε άλλο. Είμαστε δίπλα σου, όταν επιστρέφουμε στα παιδιά μας γνωρίζοντας πως εσύ δεν θα δεις το δικό σου να μεγαλώνει.

Είμαστε δίπλα σου, κάθε φορά που μια μητέρα περνάει το ίδιο στη βάρδια μας. Είμαστε δίπλα σου, στην απώλεια και τον πόνο σου, γιατί τον ζήσαμε κι εμείς μαζί σου και σε κουβαλάμε μέσα μας.

νοσοκόμα-λέει-δύο λόγια-στις-μαμάδες-που-έχασαν-το-παιδί-τους-στην-γέννα-

Photo via: voria.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες τοκετού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close