Ενα κείμενο αφιερωμένο στις γυναίκες που είδαν το σώμα τους να αλλάζει όταν γέννησαν

Πόσες γυναίκες γέννησαν; Πόσες γυναίκες είδαν τον εαυτό τους, το σώμα τους να αλλάζει… να παραμορφώνεται με τα κιλά της εγκυμοσύνης, και ενώ έφεραν στον κόσμο το μωρό τους, τα κιλά έμεναν.

Το παρακάτω άρθρο που θα διαβάσετε από τη σελίδα της παιδοψυχολόγου Καλλίοπη Κρεμαστιώτη, ψυχολόγου με ειδίκευση στην προγεννητική και περιγεννητική ψυχολογία και υγεία,ανήκει σε όλες εκείνες της μητέρες που παλεύουν να αδυνατίσουν από τα κιλά της εγκυμοσύνης. Μην ανησυχείτε και μην ντρέπεστε για το σώμα σας. Αγαπήστε το! Είναι το σώμα μιας μάνας που έδωσε ζωή, μιας γυναίκας που μόλις έφερε στον κόσμο έναν άνθρωπο και δημιούργησε οικογένεια! Ένα μεγάλο Μπράβο σε όλες εσάς τις μανούλες!

 

“Η κοινωνία μας σήμερα ωθεί τις γυναίκες να πιστεύουν ότι μπορούν ή ότι θα έπρεπε να επανακτήσουν το σώμα που πιθανώς να είχαν πριν την εγκυμοσύνη αμέσως μετά τη γέννα.

Ζούμε σε μια εποχή που το “ουαου, ούτε που φαίνεται πως μόλις γέννησες” θεωρείται από τα καλύτερα κομπλιμέντα που μπορεί να ακούσει μια νέα μητέρα.

Το να δημιουργείς ζωή και να τη γεννάς είναι ένα θαυμαστό επίτευγμα και είναι τραγικό όταν κοινωνικά ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να εξαφανίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται από το σώμα τους αυτό το θαύμα.

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα που θέλω να θυμίζω στις γυναίκες κατά την λοχεία είναι πως “Ίσως δεν είσαι καθόλου κοντά σε αυτό που ήσουν πριν, αλλά είσαι ακριβώς εκεί που πρέπει να ήσουν τώρα.”

 

Words:Oh Baby Nutrition
Photo:Jade Bell Photography

Από την προσωπική σελίδα της παιδοψυχολόγου Kαλλιόπη Κρεμαστιώτη

 

Close