Υπάρχουν οι άνθρωποι _που στέλνει ο Θεός για να αγαπάμε_ Τα παιδιά μας_

Υπάρχουν οι άνθρωποι που στέλνει ο Θεός για να αγαπάμε- Τα παιδιά μας!Οι μητέρες του σήμερα έχουν να ασχοληθούν με πολλά πράγματα. Την δουλειά τους, το νοικοκυριό τους, το παιδί τους, τον σύζυγό τους. Γι’ αυτό και μερικές φορές χάνουν την μπάλα.

Ξεχνούν ποια είναι τα σημαντικά και ποια τα ασήμαντα αυτής της ζωής. Και παραμελούν τα παιδιά τους, για τις δουλειές του σπιτιού ή για τις εργασιακές τους υποχρεώσεις. Γιατί το παιδί είναι μικρό ακόμη και σίγουρα έχω πολύ χρόνο μπροστά μου, για να ασχοληθώ μαζί του.

Όμως δεν είναι έτσι. Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα. Δε θα καταλάβεις πότε ήταν ο καιρός που σε κοιτούσε μέσα στα μάτια γεμάτο αγάπη και πότε ήρθε ο καιρός που σου χτυπάει με νεύρα την πόρτα του δωματίου του λέγοντάς σου “Άσε με ρε μαμά, μιλάω με το αγòρί μου/κòρίτσι μου” .

Δείτε ακόμα Επάγγελμα νοικοκυρά – μητέρα: Ένα κείμενο αφιερωμένο στις άμισθες ηρωιδες

Μπορεί οι μαμάδες να μην το καταλαβαίνουν τώρα, όμως κάποια στιγμή τα παιδιά τους θα σταματήσουν να τις έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό και τώρα τα πιάτα, το πλυντήριο, η δουλειά, μπορούν να περιμένουν. Μπορούν να περιμένουν όταν το παιδί μας έχει ανάγκη την αγκαλιά μας.

Μπορούν να περιμένουν όταν το παιδί μας θέλει να παίξουμε μαζί του. Μπορούν να περιμένουν όταν το παιδί μας είδε έναν εφιάλτη και μόνο η φωνή μας μπορεί να το ηρεμήσει. Τα πάντα μπορούν να περιμένουν όταν το παιδί μας, μας έχει ανάγκη. Γιατί κάποια στιγμή, δε θα μας έχει ανάγκη. Θα τα χάσουμε όλα αυτά και τότε θα μας λείπουν πολύ.

Βρήκαμε στην σελίδα Love What Matters ένα κείμενο γραμμένο στα αγγλικά και μας άρεσε πολύ. Μιλάει για το πως πρέπει να σκέφτεται μία μητέρα, έτσι ώστε να μην χάνει την μπάλα και να μην παραμελεί το παιδί της για πράγματα που μπορούν να περιμένουν. Πήραμε την πρωτοβουλία να το μεταφράσουμε σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά.

Διαβάστε παρακάτω και πείτε μας την γνώμη σας:

Κάποια στιγμή θα το χάσω . Τον τρόπο που με κοιτάζει στα μάτια. Τον τρόπο που με αγκαλιάζει για να κοιμηθεί. Θα το χάσω αυτό. Τον ήχο της φωνής του, όταν επαναλαμβάνει συνεχώς την αγαπημένη του λέξη. “Μαμά” . Θα το χάσω αυτό. Τον τρόπο που με κάνει “μαξιλάρι” και παρηγορήτρα όταν δεν είναι καλά.

Υπάρχει πολύ αγάπη που βιαζόμαστε να δώσουμε στα παιδιά μας. Υπάρχουν όμως και πολλά πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η λίστα μας, υπάρχουν πάντα οι άνθρωποι που ο Θεός μας έστειλε, για να τους αγαπάμε. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη σημασία στην ζωή μας.

Τα πιάτα μπορούν να περιμένουν. Το πλυντήριο μπορεί να περιμένει. Αλλά αυτά τα γλυκά πόδια που μας κυνηγούν κάθε μέρα, όσο περνάει ο καιρός γίνονται και πιο μεγάλα. Αδράξτε την μέρα μαζί τους, γιατί σίγουρα δεν θέλετε να ξεχάσετε την γλυκύτητα που βγάζει το προσωπάκι τους σήμερα.

Γιατί δεν θέλουμε η καλοσύνη που έχουν σήμερα, να ξεχαστεί. Σίγουρα είμαι μπουχτισμένη  και τσιτωμένη  με κάθε τρόπο. Και είμαι συναισθηματικά και σωματικά κουρασμένη αφού εργάζομαι κιόλας. Αλλά καμία κούραση δε θα με κάνει να παραμελήσω τα παιδιά μου.

Γιατί ό,τι και να γίνει εγώ πάντα θα σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή, θα το χάσω αυτό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: mama365.gr

Close