κόλπα-για-να-ξυπνάει-το-παιδί-νωρίς-για-το-σχολείο-

Το να καταφέρεις να ξυπνήσεις τα παιδιά, να αποφασίσουν τι θα βάλουν και να τα πείσεις να φάνε το πρωινό την ίδια στιγμή που εσύ, τσεκάρεις αν έχουν φτιάξει την τσάντα τους από το προηγούμενο βράδυ είναι μία επώδυνη διαδικασία κάθε πρωί. Αυτά τα 10 κόλπα θα σας σώσουν!

Σαν παιδιά δεν το καταλαβαίναμε, αλλά σαν γονείς το αντιληφθήκαμε πλήρως. Το να ξυπνάς το πρωί τα παιδιά για το σχολείο, να τσακώνεστε για το πως θα ντυθούν, να προσπαθείς να τα κάνεις να προλάβουν να πλύνουν δόντια και πρόσωπο και να φάνε το πρωινό τους κι εσύ να τρέχεις πάνω κάτω μήπως ξεχάσουν τίποτα δεν το λες και ωραίο ξύπνημα.

Κι επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, αποφασίσαμε να σας δείξουμε 10 κόλπα που θα κάνουν τα παιδιά σας να σηκώνονται γρήγορα το πρωί και να ετοιμάζονται για το σχολείο. Έτσι ώστε κι εσείς να μην έχετε κάθε μέρα νεύρα και άγχος. Διαβάστε παρακάτω: 

Χρησιμοποιήστε το φως, που σταδιακά αυξάνει και διασφαλίζει ότι τα παιδιά ξυπνούν χωρίς ενόχληση.

Η μίμηση της ανατολής θα βοηθήσει στην παραγωγή της ορμόνης της αφύπνισης. Αυτό βοηθά να σηκωθείτε από το κρεβάτι πιο χαρούμενα και χαρούμενα τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά.

Το gadget θα παρέχει μια απαλή αύξηση του φωτός, έτσι ώστε το ξύπνημα να μην είναι αγχωτικό. Πολλά μοντέλα είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένα με τους ήχους της φύσης: το τραγούδι των πουλιών, τον ήχο της θάλασσας ή του ανέμου.

κόλπα-για-να-ξυπνάει-το-παιδί-νωρίς-για-το-σχολείο-

© Amazon

Τα σωστά τραγούδια από το προηγούμενο βράδυ, βοηθούν.

Επιλέξτε 3-4 τραγούδια γνωστά στα παιδιά και ενεργοποιήστε τα με τη σειρά, ξεκινώντας από ήρεμα και σταδιακά αντικαθιστώντας τα με ζωηρά και groovy. Αφήστε το παιδί σας να μπει σταδιακά στο ρυθμό της ημέρας με τραγούδια αντί για γκρίνια!

κόλπα-για-να-ξυπνάει-το-παιδί-νωρίς-για-το-σχολείο-

© Amazon

Οργανώστε ένα μέρος δίπλα στην εξώπορτα για να αποθηκεύσετε όλα όσα χρειάζεστε πριν φύγετε.

Εγκαταστήστε ένα ειδικό έπιπλο στο διάδρομο όπου μπορείτε να βάλετε ένα σακίδιο, βιβλία, τα παπούτσια και άλλα μικροπράγματα. Έτσι, όλα όσα χρειάζεστε για το σχολείο ή το νηπιαγωγείο θα βρίσκονται σε ένα μέρος και δεν θα χρειάζεται να τρέχετε γύρω από το διαμέρισμα αναζητώντας όλα όσα χρειάζονται.

κόλπα-για-να-ξυπνάει-το-παιδί-νωρίς-για-το-σχολείο-

© Danielle Cook / Amazon

Φτιάξτε μια πρωινή λίστα υποχρεώσεων. Θα βοηθήσει τα παιδιά να γίνουν πιο οργανωμένα και ανεξάρτητα.

Για κάθε ολοκληρωμένη εργασία (για να πλύνετε το πρόσωπό σας, να βουρτσίσετε τα δόντια σας, να στρώσετε το κρεβάτι), μπορείτε να κολλήσετε μικρά αυτοκόλλητα για να βλέπετε καθαρά τι έχει γίνει και τι όχι. Μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας μια αφίσα οργάνωσης ή να την αγοράσετε.

Χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο. Για καλύτερη διαχείριση του χρόνου, διαθέστε έναν συγκεκριμένο αριθμό λεπτών για κάθε εργασία.

Για παράδειγμα, 5 λεπτά για πλύσιμο και χτένισμα, 10 λεπτά για πρωινό, 10 λεπτά για ντύσιμο. Έτσι θα είναι πιο εύκολο για τα παιδιά να περιηγηθούν στον χρόνο τους και να καταλάβουν αν έχουν χρόνο ή όχι.

κόλπα-για-να-ξυπνάει-το-παιδί-νωρίς-για-το-σχολείο-

© Amazon

Ετοιμάστε το σχολικό σακίδιο, αντικείμενα που χρειάζεται ή θέλει το παιδί και μια αλλαξιά ρούχων για το νηπιαγωγείο από το προηγούμενο βράδυ.

Αυτό το life hack απαιτεί νυχτερινή πειθαρχία, αλλά πραγματικά εξοικονομεί πολύ χρόνο! Ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού, σιδερώστε και κρεμάστε τα πράγματα. Ελέγξτε τα σχολικά βιβλία και τα τετράδια σύμφωνα με το σχολικό ωράριο.

κόλπα-για-να-ξυπνάει-το-παιδί-νωρίς-για-το-σχολείο-

Οργανώστε καλύτερα τα αξεσουάρ του παιδιού.

Είναι καλύτερα να επιλέγετε διαφανή κουτιά αποθήκευσης για να μπορεί το παιδί να δει τι κρύβεται μέσα. Κάθε τύπος αξεσουάρ έχει τη δική του θέση, επομένως η διαδικασία χτενίσματος και styling δεν θα μετατραπεί σε χάος και δεν θα χρειαστεί να τρέχετε γύρω-γύρω αναζητώντας μια μικροσκοπική φουρκέτα που έχει μείνει κάπου.

κόλπα-για-να-ξυπνάει-το-παιδί-νωρίς-για-το-σχολείο-

© Victoria Mcnaught / Amazon

Ετοιμάστε το πρωινό γεύμα το βράδυ.

Υπάρχουν πολλές επιλογές: βάλτε ό,τι χρειάζεστε για να ετοιμάσετε το πρωινό στον φούρνο και ρυθμίστε το με ένα χρονόμετρο για το πότε θα είναι έτοιμο το γεύμα ή μαγειρέψτε το πρωινό γεύμα το βράδυ και ζεσταίνετε το, το πρωί. Επιλέξτε μόνοι σας αυτό που σας βολεύει!

Warming life hack: κρεμάστε τα ρούχα του παιδιού στη θερμάστρα ή στο καλοριφέρ και τη στιγμή που θα ξυπνήσετε θα είναι ζεστά και άνετα.

Τα παιδιά πολλές φορές δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι και να ντυθούν αφού στο κρεβάτι είναι ζεστά ενώ το σπίτι είναι κρύο. Ακόμη και τα ρούχα είναι ενοχλητικά κρύα προς το παιδί. Αν όμως είναι έτοιμα και ζεστά το παιδί θα τα φορέσει πιο γρήγορα.

Διοργανώστε διαγωνισμούς μεταξύ των παιδιών!

Εάν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά, τότε το παιχνίδι “Ποιος είναι πιο γρήγορος” θα σας βοηθήσει. Ταυτόχρονα, δεν συγκρίνετε τα παιδιά μεταξύ τους, αλλά αυξάνετε μόνο το ρυθμό των πράξεών τους με παιχνιδιάρικο τρόπο.

Τα βραβεία πρέπει να είναι μικρά και να ικανοποιούν όλα τα παιδιά, για παράδειγμα, να επιλέξει το παιδί που θα κερδίσει, ένα παιχνίδι για να παίξουν όλοι μαζί το το βράδυ ή ένα βιβλίο για να διαβάσουν μαζί. Έτσι όλοι κερδίζουν στο τέλος.

κόλπα-για-να-ξυπνάει-το-παιδί-νωρίς-για-το-σχολείο-

© Danielle Trevor / Amazon, © Elena / Amazon

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close