12 κόλπα που θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να γίνουν ανεξάρτητα

Όλοι οι γονείς ελπίζουν τα παιδιά τους κάποια στιγμή να γίνουν ανεξάρτητα.Να μπορούν να σηκωθούν μόνα τους, να βουρτσίσουν τα δόντια τους, να μπορούν να ντυθούν και να μπορούν να δέσουν τα παπούτσια μόνα τους χωρίς καμία βοήθεια. Οπότε για εσάς συλλέξαμε μερικά κόλπα που θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να γίνουν ανεξάρτητα σιγά σιγά. Πάρτε ιδέες.

 • Μην χύνει το νερό για τις φυσαλίδες

12-kolpa-gia-na-voithisete-ta-pedia-sas-na-ginoun-pio-anexartita1_

Μπορείτε να δέσετε στο πόδι της καρέκλας το μπουκάλι για τις φυσαλίδες του παιδιού σας και έτσι θα μπορεί να παίζει άνετα χωρίς να σας ενοχλεί οτι του έπεσε κάτω το μπουκάλι και του χύθηκε το νερό.

 • Κόλπο για να μην στάζει το παγωτό πάνω στα ρούχα του

12 κόλπα που θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να γίνουν ανεξάρτητα

Αν δεν θέλετε να παραπονιέται συνέχεια οτι του στάζει το παγωτό και πέφτει πάνω στα ρούχα του και τον λερώνει δείξτε του αυτό το κόλπο. Δώστε του να περάσει μια χάρτινη θήκη για cupcake  μέσα στο ξυλάκι του παγωτού και το πρόβλημα σας θα λυθεί μια και καλή.

Δείτε ακόμη:Θορυβώδη παιδιά: Πώς να χαμηλώσετε τα ντεσιμπέλ! 

 • Βοηθήστε το με αυτό το κόλπο να αντιληφθεί καλύτερα το πρόγραμμα του

12-kolpa-gia-na-voithisete-ta-pedia-sas-na-ginoun-pio-anexartita3_

Βοηθήστε το παιδί σας να αντιληφθεί καλύτερα το καθημερινό του πρόγραμμα. Γράψτε του σε ένα χαρτί με διάφορα χρώματα τις δραστηριότητες του και βάλτε στο ρολόι τα αντίστοιχα χρώματα ανάλογα με τις ώρες που είναι οι δραστηριότητες του. Το παιδί σας έχει θα γίνει πιο ανεξάρτητο και δεν θα σας ξαναρωτήσει για τις δραστηριότητες του.

 • Θα μπορεί να καθαρίσει μόνος του

12-kolpa-gia-na-voithisete-ta-pedia-sas-na-ginoun-pio-anexartita4_

Το παιδί σας θα μπορεί να καθαρίσει εύκολα μόνο του το χώρο αν έχετε φτιάξει ένα ορθογώνιο τμήμα με πολύχρωμη ταινία ώστε να μπορεί να ξέρει που θα αφήνει τα σκουπίδια.

 • Μην έχετε όλα τα κλειδιά σας ίδια

12-kolpa-gia-na-voithisete-ta-pedia-sas-na-ginoun-pio-anexartita5_

Τα χρώματα μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας να ξεχωρίζουν τα κλειδιά και να συγχέουν το κάθε χρώμα με ποιο διαμέρισμα ταιριάζουν. Βάψτε τα κλειδιά σας διαφορετικό χρώμα με βερνίκι νυχιών και αφήστε τα να γνωρίζουν πιο κλειδί ανήκει που.

Δείτε ακόμη:12 πανέξυπνα κόλπα για τα κλειδιά σας 

 • Διακρίνεται το δεξί παπούτσι από το αριστερό

12-kolpa-gia-na-voithisete-ta-pedia-sas-na-ginoun-pio-anexartita6_

Τα παιδιά που βρίσκονται στην ηλικία των 2 ή των 3 χρονών μπερδεύουν το δεξί από το αριστερό παπούτσι. Πάρτε ένα αυτοκόλλητο με το αγαπημένο ήρωα του παιδιού σας και κόψτε το στη μέση και κολλήστε το κάθε κομμάτι στο εσωτερικό του κάθε παπουτσιού. Το παιδί σας έτσι θα μπορεί να ξεχωρίσει το αριστερό από το δεξί παπούτσι.

Βοηθήστε το παιδί σας να αντιληφθεί καλύτερα το καθημερινό του πρόγραμμα. Γράψτε του σε ένα χαρτί με διάφορα χρώματα τις δραστηριότητες του και βάλτε στο ρολόι τα αντίστοιχα χρώματα ανάλογα με τις ώρες που είναι οι δραστηριότητες του

 • Δώστε του ένα μαρκαδόρο ή ένα στυλό με μια χαρτοπετσέτα

12-kolpa-gia-na-voithisete-ta-pedia-sas-na-ginoun-pio-anexartita7_

Δώστε του ένα μαρκαδόρο αλλά ενδιάμεσα στο χέρι του να έχει μια χαρτοπετσέτα. Έτσι δεν θα λερώνετε.

 • Μην αφήνετε την πόρτα να κλείνει

12-kolpa-gia-na-voithisete-ta-pedia-sas-na-ginoun-pio-anexartita8_

Ένα μικρό παιδί μπορεί να κλειδωθεί καταλάθος μέσα στο δωμάτιο του ή να έχει κλείσει την πόρτα και να φωνάζει εσάς να την ανοίξετε. Για να αποφύγετε τέτοια πράγματα βάλτε στην κλειδαριά ταινία προκειμένου να μην μπορεί η πόρτα να κλείσει.

 • Βάλτε ένα στοπ προκειμένου να μην παίρνει μεγαλύτερη ποσότητα χαρτιού

12-kolpa-gia-na-voithisete-ta-pedia-sas-na-ginoun-pio-anexartita9_

Με το στοπ αυτό το παιδί θα καταλαβαίνει που θα σταματήσει να κόψει το χαρτί από το να σας σώσει ένα ολόκληρο ρολό.

 • Βοηθήστε το να βουρτσίσει τα δόντια του στο σωστό χρόνο

12-kolpa-gia-na-voithisete-ta-pedia-sas-na-ginoun-pio-anexartita10_

Τα μωρά ακόμη και αν μεγαλώσουν δυσκολεύονται να προσδιορίσουν το χρόνο στον οποίο πρέπει να πλένουν τα δόντια τους.Βάλτε μια κλεψύδρα δίπλα στο νιπτήρα που θα είναι για 2 με 3 λεπτά ώστε το παιδί να ξέρει ότι όταν τελειώσει η κλεψύδρα αυτό θα πρέπει να σταματήσει να βουρτσίζει να δόντια του.

Δείτε ακόμη:Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο παιδί σας πριν του πάρετε κινητό 

 • Σιγουρευτείτε οτι δεν πρόκειται να χαθεί στο εμπορικό

12-kolpa-gia-na-voithisete-ta-pedia-sas-na-ginoun-pio-anexartita11_

Προκειμένου μην χάσετε το παιδί σας σε ένα εμπορικό ή γενικά στο σούπερμακετ γράψτε τα στοιχεία του και ένα κινητό εκτάκτου ανάγκης πάνω στο χέρι του με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Επίσης δασκαλέψτε το παιδί σας τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που χαθεί και προσδιορίστε από τη στιγμή που θα πάτε σε ένα μέρος ποιο θα είναι το σημείο συνάντησης.

 • Σημείο που θα πρέπει να κάτσει μέχρι να γυρίσετε στο αυτοκίνητο.

12-kolpa-gia-na-voithisete-ta-pedia-sas-na-ginoun-pio-anexartita12_

Πολλές φορές όταν πάτε για μια στιγμή στο σούπερμακρετ να πάρετε κάτι που ξεχάσατε και λέτε στο παιδί σας να σας περιμένει στο πάρκινγκ τις περισσότερες φορές αυτό αρχίζει και τρέχει γύρω γύρω και στο τέλος το ψάχνεται. Για να αποφύγετε τέτοια περιστατικά δεν έχετε παρά να βάλετε ένα ωραίο αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο σας και να του πείτε να περιμένει στα όρια αυτού του  αυτοκόλλητου μέχρι να γυρίσετε και να του πείτε οτι πρόκειται για παιχνίδι και όποιος αντέξει περισσότερο κερδίζει ένα δωράκι. Το παιδί σας σίγουρα δεν θα θέλει να χάσει και έτσι θα καθίσει ήσυχο στη θέση του

Πηγή: adme.ru
Close