ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

24 ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια. 24 ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια από χαρτόνι, χάρτινα πιάτα, μπουκάλια και ρολά από χαρτί υγείας.

Τα παιδιά αγαπούν τις παιδικές κατασκευές. Οι παιδικές κατασκευές είναι γι’ αυτά ένας τρόπος να εξασκήσουν την δημιουργικότητα και τις δεξιοτεχνίες τους και παράλληλα περνούν δημιουργικό χρόνο με τους γονείς τους. Τέλος νιώθουν περήφανα κάθε φορά που καταφέρνουν να τελειώσουν μία παιδική κατασκευή.

Οι παιδικές κατασκευές δεν χρειάζεται να γίνονται μόνο στο σχολείο. Μπορούν και οι γονείς από το σπίτι να φτιάξουν πανεύκολες και οικονομικές παιδικές κατασκευές από υλικά που δεν χρειάζονται πια και μερικά μπιχλιμπίδια από μαγαζιά με είδη για χειροτεχνίες.

Δείτε ακόμα Καταπληκτικές παιδικές κατασκευές ραπτικής για αρχάριες

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να καταπιαστούμε με τις παιδικές κατασκευές και συγκεκριμένα με ένα θέμα που όλα τα παιδιά αγαπούν. Τα ζωάκια. Θα δούμε παρέα 24 πανεύκολες και οικονομικές παιδικές κατασκευές από υλικά που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Διαβάστε παρακάτω: 

 Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Κοτοπουλάκι από γυάλινο μπουκάλι αναψυκτικού

Ακόμη κι αν δεν έχετε γυάλινο μπουκάλι αναψυκτικού στο σπίτι μπορείτε να βρείτε εύκολα τέτοια μπουκάλια σε κάδους ανακύκλωσης. Αφού τα απολυμάνετε καλά με αντισηπτικό και αφαιρέσετε το χαρτί της ετικέτας ξεκινήστε την μαγεία.

Κόψτε με πορτοκαλί χαρτόνι τα πόδια και τα φτερά και κολλήστε τα πάνω στο μπουκάλι με ισχυρή υγρή κόλλα. Στην συνέχεια τοποθετήστε ένα μάτσο μακρόστενα χαρτιά για κατασκευές στο στόμιο του μπουκαλιού. Φροντίστε να σφηνώσετε τα χαρτιά για να παραμείνουν σταθερά. Από εκεί και πέρα η διακόσμηση είναι στο δικό σας χέρι.

24 ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια

 Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Κουκουβάγια σε χαρτόνι

Μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι χαρτόνι και να ζωγραφίσετε μαζί με το παιδί μία κουκουβάγια. Θα χρειαστείτε ένα πλαστικό πιρούνι μίας χρήσεως.

Βάλτε στο κέντρο του χαρτονιού μία γενναία δόση άσπρης μπογιάς και με το πιρούνι σύρετε την μπογιά μέχρι να σχηματιστεί μία χνουδωτή κουκουβάγια. Αφήστε να στεγνώσει και φτιάξτε μάτια και στόμα με μαρκαδόρους ή χαρτόνι.

κουκουβάγια-από-τέμπερα-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

 Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Πασχαλίτσες από χάρτινο πιάτο μίας χρήσεως και χαρτόνι

Γενικότερα τα λευκά χάρτινα πιάτα είναι η πιο οικονομική και εύκολη λύση για παιδικές κατασκευές. Κόψτε το πιάτο στην μέση και αφήστε το παιδί να ζωγραφίσει το σώμα της πασχαλίτσας με κόκκινη τέμπερα ή μαρκαδόρο.

Αφήστε να στεγνώσει καλά αν χρησιμοποιήσετε τέμπερα και μετά κολλήστε στόμα, μάτια, βούλες και κεραίες από μαύρο χαρτόνι. Οι πασχαλίτσες δεν είναι μόνο για το Πάσχα αν και μπορείτε σίγουρα να τις συμπεριλάβετε στις πασχαλινές σας κατασκευές σε λίγους μήνες.

πασχαλίτσα-από-χάρτινο πιάτο-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

 Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Γάιδαρος από χαρτόνι

Μπορείτε να διπλώσετε έναν γάιδαρο σαν φάκελο και να φτιάξετε αυτιά, μαλλιά και μάτια από χαρτόνι. Μπορείτε να ζωγραφίσετε με μαρκαδόρους τον γάιδαρο μαζί με το παιδί και να το αφήσετε να φτιάξει τον γάιδαρο των ονείρων του.

γάιδαρος-από-χαρτόνι-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

 Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Γουρουνάκι από χαρτόνι

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε τα περισσότερα ζωάκια. Φαντασία χρειάζεται και τα χαρτόνια στα κατάλληλα χρώματα. Παρακάτω ας πούμε βλέπουμε πως μπορείτε με την ίδια ακριβώς διαδικασία να φτιάξετε ένα πανέμορφο γουρουνάκι.

γουρούνι-από-χαρτόνι-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

 Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Αρκουδάκι με χαρτί

Μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι χαρτόνι και με έναν μαύρο μαρκαδόρο να σχηματίσετε το σκίτσο μίας αρκούδας. Στην συνέχεια κόψτε φύλλα χαρτιού από μπλόγκ ζωγραφικής σε τετράγωνα και χρησιμοποιώντας κλασική κόλα για κατασκευές αφήστε το παιδί να γεμίσει το σώμα της αρκούδας με τα χαρτιά.

Στην συνέχεια κολλήστε μάτια από χαρτόνι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πλαστικά έτοιμα μάτια. Αυτή η κατασκευή είναι ιδανική για παιδιά 3 ετών.

αρκούδα-με-χαρτάκια-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Πιγκουίνος από ρολό από χαρτί υγείας

Χρησιμοποιήστε το ρολό από το χαρτί υγείας για να φτιάξετε παρέα με το παιδί έναν χαριτωμένο πιγκουίνο. Ντύστε το ρολό με χαρτόνι σε μαύρο χρώμα και στην συνέχεια χρησιμοποιήστε χαρτόνι για τα μάτια, το ράμφος, τα πόδια και τα φτερά. Κολλήστε τα με υγρή κόλλα για κατασκευές και είναι έτοιμος ο πιγκουίνος σας.

πιγκουίνος-από-ρολό-από-χαρτί υγείας-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

 Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Σαλιγκάρια από ζαχαρωτά και κούτες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κούτες που δεν χρειάζεστε πια και να σχηματίσετε το σώμα και το κέλυφος ενός σαλιγκαριού. Με την ίδια κούτα φτιάξτε το κεφάλι και τις κεραίες και κολλήστε ‘τα στο σώμα με υγρή κόλλα.

Αφού στεγνώσει η κολλά χρησιμοποιώντας και πάλι υγρή κόλλα αφήστε το παιδί να κολλήσει χρωματιστές καραμέλες στο κέλυφος αλλά και για μύτη των σαλιγκαριών.

σαλιγκάρια-με-καραμέλες-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Χελώνα από χάρτινο πιάτο

Μπορείτε μαζί με το παιδί να ζωγραφίστε πράσινο τον πάτο ενός χάρτινου πιάτου. Στην συνέχεια πιέστε το πιάτο από την αντίθετη πλευρά για να το τσαλακώσετε και να δημιουργήσετε ένα μικρό βουνό. Κόψτε πόδια, κεφάλι και ουρά από χαρτόνι και κολλήστε τα με υγρή κόλλα μαζί με το παιδί. Αντί για υγρή κόλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και συρραπτικό.

χελώνες-από-χάρτινα πιάτα-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

 Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Γουρουνάκι από χάρτινο πιάτο με γκλίτερ

Με τον ίδιο τρόπο περίπου μπορείτε να φτιάξετε και ένα πανέμορφο και αστραφτερό γουρουνάκι. Στην προκειμένη, θα χρειαστεί να κολλήστε ένα μικρότερο πιάτο πάνω σε ένα μεγαλύτερο με υγρή κόλλα ή να το συρράψετε για να δημιουργήσετε κεφάλι και σώμα. Αυτό βέβαια είναι προαιρετικό.

γουρουνάκι-από-χάρτινο-πιάτο-με-γκλίτερ-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

 Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Κοτοπουλάκια από γλωσσοπίεστρα

Σε κάθε φαρμακείο μπορείτε να βρείτε γλωσσοπίεστρα σε ουδέτερα χρώματα που ζήτημα να κάνουν 50 λεπτά. Μπορείτε λοιπόν να τα ζωγραφίσετε παρέα με τα παιδιά και να τα κολλήστε μεταξύ τους με ισχυρή κόλλα για κατασκευές σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.

Κόψτε το κεφάλι, το ράμφος και τα πόδια από χαρτόνι και σχεδιάστε σε ένα κομμάτι χαρτόνι το αριστερό και το δεξί χέρι του παιδιού. Κόψτε τα και αυτά και κολλήστε τα χεράκια του για φτερά.

κοτοπουλάκια-από-γλωσσοπίεστρα-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

Δείτε ακόμα 25 ιδέες για παιδικές κατασκευές από ρολό κουζίνας! Θα ξετρελαθούν τα παιδιά σας!

ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

 Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Πεταλούδες από πλαστικά κουτάλια

Σε όλα τα παιδιά αρέσουν οι πεταλούδες. Μπορείτε να πάρετε ένα πλαστικό κουτάλι και να κολλήσετε πάνω του με υγρή κόλλα τα χρωματιστά φτερά της πεταλούδας τα οποία τα έχετε φτιάξει με χαρτόνι. Με μαρκαδόρο ή τέμπερα ζωγραφίστε τα μάτια, το στόμα και τα μάγουλα ενώ με σύρμα πίπας σε διάφορα χρώματα φτιάξτε τις κεραίες της.

πεταλούδες-από-πλαστικό κουτάλι-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Πατρόν για κοτοπουλάκι

πατρόν-για-κοτοπουλάκι-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια- ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Πεταλούδες από γλωσσοπίεστρα, πομ πομ και υφάσματα με γκλίτερ

Μπορείτε να σχηματίσετε τα φτερά της πεταλούδας σε κούτα που δεν χρειάζεστε πιά για να έχουν πάχος. Με τον ίδιο τρόπο που σχεδιάσατε τα φτερά στην κούτα σχεδιάστε τα και σε υφάσματα με γκλίτερ και όχι μόνο. Κολλήστε το ύφασμα πάνω στο χαρτόνι με κόλλα και στην συνέχεια αφήστε να στεγνώσουν τα φτερά.

Αφού στεγνώσουν κολλήστε με την ίδια κόλλα τα φτερά πάνω στο γλωσσοπίεστρο. Κολλήστε μαζί με τα παιδιά πάνω στο γλωσσοπίεστρα χρωματιστά πομ πομ και ό,τι άλλο σας αρέσει.

πεταλούδες-από-γλωσσοπίεστρα-με-γκλίτερ-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

 Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Πουλάκια στα κλαδιά από φυσικά υλικά και χαρτόνι

Μπορείτε να σχεδιάσετε πουλάκια σε χαρτόνια και να τα κολλήσετε πάνω σε ένα χαρτί Α4. Στο ίδιο χαρτόνι έχετε κολλήσει προηγουμένως μικρά κλαδιά από τον κήπο και μικρά πομ πομ ή τσαλακωμένα μικρά χαρτάκια για λουλούδια. Έτοιμη η κατασκευή.

ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-από-φυσικά υλικά-

 Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Πουλάκια πάνω σε ξύλο

Μπορείτε να πάρετε ξύλινα σουβέρ ή σουβέρ από όποιο άλλο υλικό θέλετε και με υγρή κόλλα να κολλήσετε πάνω από την ανάποδη καπάκια από οδοντόκρεμες.

Σχεδιάστε το σώμα του πουλιού και κολλήστε στο πίσω μέρος του πουλιού δύο ξυλάκια για σουβλάκι. Διακοσμήστε το κοτοπουλάκι σας όπως σας αρέσει και μετά κολλήστε τα ξύλινα πόδια του μέσα στα καπάκια της οδοντόκρεμας.

κοτοπουλάκια-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια- ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια- ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια- ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια- ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

 Ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια: Ψαράκι με πομ πομ

Μπορείτε να φτιάξετε ένα χαριτωμένο ψαράκι κολλώντας χρωματιστά πομ πομ στο μισό του σώματος μαζί με τα παιδιά. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι λίγο ή πολύ γνωστή.

ψάρι-με-πομ πομ-και-χάρτινο πιάτο-ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-κευές με ζωάκια

Δείτε ακόμα Εύκολες κατασκευές που μπορείς να φτιάξεις με γυάλινα βαζάκια! (DIY)

ιδέες-για-παιδικές κατασκευές-με-ζωάκια-

All photos via: Pinterest

Δείτε όλες τις ιδέες για παιδικές κατασκευές στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close