ιδέες-δημιουργικής απασχόλησης-για-παιδιά-στις-διακοπές-

5 ιδέες δημιουργικής απασχόλησης στις καλοκαιρινές διακοπές για τα παιδιά. 5 ιδέες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που μπορούν να απογειώσουν τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Οι διακοπές για μικρούς και μεγάλους πλησιάζουν αφού ως επί το πλείστον οι περισσότεροι και οι περισσότερες βγαίνουν σε άδεια τον Αύγουστο. Αν λοιπόν ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, τότε αυτές οι 5 ιδέες δημιουργικής απασχόλησης στις καλοκαιρινές διακοπές για τα παιδιά θα σας λύσουν τα χέρια.

Το ξέρουμε ότι οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μία αφορμή για ανάπαυση και χαλάρωση για μικρούς και μεγάλους. Παρόλα αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη συνεχώς ερεθίσματα και μην ξεχνάτε ότι τους προηγούμενες δύο μήνες και όσο εσείς δουλεύατε τα παιδιά χαλάρωσαν και αναπαύτηκαν μία χαρά. Τί μπορείτε να κάνετε; Διαβάστε παρακάτω: 

Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης στις καλοκαιρινές διακοπές για τα παιδιά: Φτιάξτε μπουκάλια με βότσαλα

Ξεκινάμε με μία ιδέα που άρεσε και σε εμάς πολύ όταν ήμασταν παιδιά. Αν θέλετε να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά σας στις διακοπές τότε σίγουρα πρέπει να επωφεληθείτε από τον φυσικό πλούτο που θα συναντήσετε στον καλοκαιρινό σας προορισμό.

Δείτε ακόμα Καλοκαιρινό παιχνίδι για παιδιά από 3-10 ετών

Ένα απόγευμα λοιπόν που ο ήλιος ξεκινάει να δύει μπορείτε παρέα με τα παιδιά να περπατήσετε χαλαρά στην παραλία και να μαζέψετε τα πιο όμορφα βότσαλα. Βάλτε τα βότσαλα σε μπουκάλια εμφιαλωμένων νερών. πλύντε τα από τυχόν μικρότερα πετραδάκια και άμμο και γεμίστε τα με καθαρό νερό.

Θα νιώσουν πολύ περήφανα για την δημιουργία τους και παράλληλα θα έχουν ένα πολύ όμορφο ενθύμιο από τις διακοπές τους και ένα καινούργιο διακοσμητικό για το δωμάτιό τους και όχι μόνο.

ιδέες-δημιουργικής απασχόλησης-για-παιδιά-στις-διακοπές-

Photo via: shutterstock.com

Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης στις καλοκαιρινές διακοπές για τα παιδιά: Φτιάξτε χειροτεχνίες με βότσαλα και κοχύλια

Αν τα παιδιά στις καλοκαιρινές διακοπές βαριούνται μπορείτε να τα βάλετε να φτιάξουν όμορφες χειροτεχνίες από βότσαλα και κοχύλια. Μπορείτε και πάλι ένα απόγευμα που ο ήλιος ξεκινάει να δύει να μαζέψετε μαζί με τα παιδιά τα αγαπημένα τους βότσαλα και κοχύλια.

Για να φτιάξουν τις χειροτεχνίες τους δεν χρειάζονται πολλά και ακριβά υλικά. Χαρτί από Α4 τετράδιο, μία κόλλα, μερικές μπογιές και πολλή φαντασία. Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν και θα το ευχαριστηθούν πολύ!

ιδέες-δημιουργικής απασχόλησης-για-παιδιά-στις-διακοπές-

Photo via: Pinterest

Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης στις καλοκαιρινές διακοπές για τα παιδιά: Μάθετε στο παιδί σας να τραβάει όμορφες φωτογραφίες

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο τα παιδιά έχουν ανάγκη από ερεθίσματα. Το κάθε παιδί έχει ένα δικό του ταλέντο το οποίο σε μερικές περιπτώσεις δεν το ανακαλύπτει ποτέ αν το οικογενειακό περιβάλλον δεν προσπαθήσει να το βοηθήσει να ανακαλύψει νέα χόμπι και ταλέντα.

Μπορείτε λοιπόν με το κινητό ή την φωτογραφική σας μηχανή να αφήσετε το παιδί να τραβήξει φωτογραφίες από την θάλασσα, τα βουνά, τον εαυτό του και όχι μόνο. Στην συνέχεια μπορείτε να του πείτε τι να διορθώσει. Αφού τα παιδιά αγαπούν τόσο την τεχνολογία, ας το εκμεταλλευτούμε σαν κάτι πιο δημιουργικό από το χαζεύουν με τις ώρες βιντεάκια.

ιδέες-δημιουργικής απασχόλησης-για-παιδιά-στις-διακοπές-

Photo via: Pinterest

Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης στις καλοκαιρινές διακοπές για τα παιδιά: Βάλτε στο παιδί να γράψει για τις εμπειρίες του στις διακοπές

Αυτή η ασχολία θα βοηθήσει τα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά ενώ ταυτόχρονα θα εξελίξει τις δυνατότητές τους στην έκθεση. Είναι μία ιδανική μορφή απασχόλησης για παιδιά που βρίσκονται στο Δημοτικό.

Δείτε ακόμα Φτιάξτε μόνοι σας μαγνητικό παιχνίδι ψαρέματος που θα λατρέψουν τα παιδιά

Βάλτε λοιπόν τα παιδιά να γράψουν ένα μικρό κείμενο, σαν έκθεση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τι τους άρεσε περισσότερο μέχρι τώρα, τι δεν τους άρεσε και γιατί και φυσικά τι θα ήθελαν να κάνετε στην συνέχεια των καλοκαιρινών σας διακοπών.

ιδέες-δημιουργικής απασχόλησης-για-παιδιά-στις-διακοπές-

Photo via: mothersblog.gr

Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης στις καλοκαιρινές διακοπές για τα παιδιά: Κάντε πεζοπορία σε όμορφα τοπία της περιοχής

Φυσικά η πεζοπορία είναι κάτι που αφορά κυρίως τους μεγάλους όταν μιλάμε για εξτρίμ περιβάλλοντα. Όμως σε κάθε καλοκαιρινό προορισμό υπάρχουν μέρη για πεζοπορία που δεν είναι επικίνδυνα και εξτρίμ. Μπορείτε λοιπόν να κανονίσετε με τα παιδιά μία μέρα πεζοπορίας.

Κατά προτίμηση ο προορισμός να είναι κάποια θάλασσα, κάποιοι καταρράκτες ή κάποιο μέρος με αναψυκτήρια, έτσι ώστε να ευχαριστηθούν τόσο την διαδρομή όσο και τον προορισμό. Η διαδρομή θα πρέπει να είναι μικρή σε ώρα και φυσικά όχι ιδιαίτερα κουραστική.

ιδέες-δημιουργικής απασχόλησης-για-παιδιά-στις-διακοπές-

Photo via: eefam.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close