δραστηριότητες-δημιουργικής-απασχόλησης-παιδιών-έξω-από-το-σπίτι-

11 δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά εκτός σπιτιού. Αυτές οι 11 δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά εκτός σπιτιού θα ανεβάσουν την διάθεση των παιδιών, θα σας φέρουν πιο κοντά ως οικογένεια αλλά και θα διευρύνουν τον πνευματικό ορίζοντα των παιδιών.

Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη μόνο από χάδια, φιλιά, φαγητό και μαθήματα. Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία έχουν ανάγκη από διασκεδαστικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης. Η δημιουργική απασχόληση από την ηλικία των 3 ετών μέχρι και τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού παίζει καθοριστικό ρόλο στην ζωή των παιδιών.

Μπορεί στα μάτια των μεγάλων να πρόκειται για μία απλή μορφή διασκέδασης όμως για τα παιδιά είναι κάτι πολύ παραπάνω. Μέσα από την δημιουργική απασχόληση και το δημιουργικό παιχνίδι μαθαίνουν το σώμα τους, την ζωή, τις δυνατότητές τους.

Δείτε ακόμα 24 ιδέες για παιδικές κατασκευές με ζωάκια

Επίσης διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα, μαθαίνουν να κάνουν πιο εύκολα φιλίες μέσα από την κοινωνική συναναστροφή και είναι σε θέση να ασκήσουν την λεπτή και την αδρή τους κινητικότητα. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα σας δείξουμε 11 δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά σας. Διαβάστε παρακάτω:

 Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά εκτός σπιτιού: Βοηθήστε το παιδί να μάθει για τις 5 αισθήσεις

Μία βόλτα στο πάρκο μία ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα είναι κάτι πολύ παραπάνω για τα παιδιά μας, πέρα από μία απλή βόλτα στο πάρκο. Μπορείτε λοιπόν σε μία καθιερωμένη βόλτα σας στο πάρκο ή σε κάποια εξοχή να ζητήσετε από τα παιδιά να περπατήσουν σε όλες τις πλευρές του πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας τους θα πρέπει να σας δείξουν και να σας περιγράψουν με λίγα λόγια τι μπορούν να δουν, να ακούσουν, να μυρίσουν και να αγγίξουν. Φυσικά θα έχετε μαζί σας ένα υγιεινό σνακ έτσι ώστε να εξερευνήσουν και την αίσθηση της γεύσης.

Μπορείτε αυτό το υγιεινό σνακ να είναι ένα φρούτο ή ένα λαχανικό που το παιδί δεν έχει ξανά φάει. Έτσι θα του διεγείρετε την περιέργεια να το δοκιμάσει μέσω του παιχνιδιού ακόμη κι αν τελικά δεν του αρέσει. Στο τέλος μπορείτε να συζητήσετε για το μέρος αλλά και τον τρόπο που φυτρώνει ένα λαχανικό ή ένα φρούτο.

δραστηριότητες-δημιουργικής-απασχόλησης-παιδιών-έξω-από-το-σπίτι-

Photo via: bebesymas.com

 Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά εκτός σπιτιού: Διοργανώστε μία ποδηλατάδα

Η γυμναστική είναι μία συνήθεια που πρέπει να αποκτηθεί από μικρή ηλικία για να γίνει τρόπος ζωής. Φυσικά αυτός ο κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του, όμως σίγουρα πρέπει να μάθουμε στο παιδί μας την αξία της ευχάριστης γυμναστικής.

Τίποτα πιο ευχάριστο λοιπόν από μία ποδηλατάδα σε έναν αγαπημένο και ασφαλή ποδηλατόδρομο ή πάρκο με όλη την οικογένεια. Το παιδί θα μάθει την αξία της άσκησης, θα μάθει να κάνει ποδήλατο και θα περάσει ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές με τους δικούς του ανθρώπους. Επίσης θα δοκιμάσει τις αντοχές του και τις δυνατότητές του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η δημιουργική απασχόληση θα βοηθήσει πολύ και τα υπερδραστήρια και ζωηρά παιδιά. Αν το παιδί αθλείται, κινείται και ξεσπάει την διοχετευμένη ενέργειά του, τότε στο σπίτι θα είναι πιο ήσυχο με λιγότερη αδρεναλίνη. Δεν είναι άτακτο, απλά θέλει να κινηθεί.

δραστηριότητες-δημιουργικής-απασχόλησης-παιδιών-έξω-από-το-σπίτι-

Photo via: govastileto.gr

 Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά εκτός σπιτιού: Μπορείτε να πετάξετε χαρταετό

Το ξέρουμε ότι η Καθαρά Δευτέρα πέρασε όμως ο καιρός δεν βοήθησε ιδιαίτερα φέτος για να πετάξουμε τον χαρταετό. Αφήστε που κανείς δεν λέει ότι το πέταγμα του χαρταετού μπορεί να γίνει μόνο την Καθαρά Δευτέρα.

Μπορείτε λοιπόν να κανονίσετε μία μικρή εκδρομή μία ανοιξιάτικη μέρα και να μάθετε στο παιδί σας πως να πετάει χαρταετό. Με αυτόν τον τρόπο θα το κάνετε να διασκεδάσει και θα ενισχύσετε την λεπτή και την αδρή του κινητικότητα.

δραστηριότητες-δημιουργικής-απασχόλησης-παιδιών-έξω-από-το-σπίτι-

Photo via: politis.com.cy

 Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά εκτός σπιτιού: Βόλεϊ με μπαλόνια

Σίγουρα σε όλα τα παιδιά αρέσουν τα μπαλόνια και το βόλεϊ με μπαλόνια ή αλλιώς οι “πασούλες” είναι ένα αγαπημένο παιχνίδι για παιδιά κάθε ηλικίας. Μπορείτε λοιπόν να βοηθήσετε το παιδί να γυμναστεί, να διασκεδάσει και να ανακαλύψει το σώμα του παίζοντας βόλεϊ με μπαλόνια.

δραστηριότητες-δημιουργικής-απασχόλησης-παιδιών-έξω-από-το-σπίτι-

Photo via: mothersblog.gr

 Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά εκτός σπιτιού: Κανονίστε να πάτε για πικνίκ

Τα παιδιά έχουν ανάγκη την εξοχή. Αναπνέουν καθαρό αέρα, γνωρίζουν από κοντά την μαγεία της φύσης, έχουν την επιλογή να τρέξουν και να παίξουν χωρίς να φοβούνται διαρκώς ότι κάτι θα σπάσουν ή κάποιος θα τους κάνει παρατήρηση και φυσικά οι γονείς και τα παιδιά χαλαρώνουν πολύ.

Δείτε ακόμα Κυρα Σαρακοστή: Πως θα την φτιάξουμε και εκτύπωση

Μπορείτε λοιπόν να διοργανώσετε με όλη την οικογένεια ένα όμορφο πικνίκ σε μία αγαπημένη σας εξοχή. Η γαλλική αυτή συνήθεια θα βοηθήσει τα παιδιά να χαλαρώσουν, να ξεσπάσουν την ενέργειά τους και να μάθουν περισσότερα πράγματα για την φύση και το σώμα τους.

δραστηριότητες-δημιουργικής-απασχόλησης-παιδιών-έξω-από-το-σπίτι-

Photo via: mothersblog.gr

 Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά εκτός σπιτιού: Κάμπινγκ στην αυλή

Αν έχετε αυλή η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους. Όταν μπει το Καλοκαίρι μπορείτε παρέα με το παιδί να στήσετε μία σκηνή στην αυλή και ίσως να κοιμηθείτε εκεί και για το βράδυ.

Θα είναι μία ξεχωριστή δραστηριότητα που το παιδί θα το ενθουσιάσει. Επίσης θα βοηθήσει το παιδί να μάθει να στήνει σκηνές και μπορείτε να του εξηγήσετε περισσότερα πράγματα για το κάμπινγκ και την αξία του.

δραστηριότητες-δημιουργικής-απασχόλησης-παιδιών-έξω-από-το-σπίτι-

Photo via: tospititonmikron.gr

 Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά εκτός σπιτιού: Διαβάστε μαζί ένα βιβλίο

Φυσικά σε όλα τα παιδιά αρέσουν τα παραμύθια και τα βιβλία. Μπορείτε λοιπόν να πάρετε ένα αγαπημένο του βιβλίο και να το διαβάσετε μαζί κάτω από τα αστέρια ένα καλοκαιρινό βράδυ ή στο πάρκο ένα ανοιξιάτικο μεσημέρι.

Κάντε την φωνή σας όσο πιο θεατρική γίνεται και μπορείτε να παίξετε αυτό το παραμύθι σε θεατρικό έργο σαν θεατρικό παιχνίδι για να μπει το παιδί ακόμη περισσότερο στο…πετσί της ιστορίας.

δραστηριότητες-δημιουργικής-απασχόλησης-παιδιών-έξω-από-το-σπίτι-

Photo via: ewoman.gr

 Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά εκτός σπιτιού: Φτιάξτε μία ανθοδέσμη

Τώρα που η Άνοιξη έφτασε, όταν αρχίζει ο καιρός να γίνεται πιο ανοιξιάτικος κανονίστε με τα παιδιά μία βόλτα σε ένα πάρκο ή μία εκδρομή σε μία εξοχή. Μαζέψτε με το παιδί λουλούδια και στην συνέχεια με κορδέλες και ό,τι άλλο σας αρέσει βοηθήστε το να φτιάξει μαζί σας την πρώτη του ανθοδέσμη.

δραστηριότητες-δημιουργικής-απασχόλησης-παιδιών-έξω-από-το-σπίτι-

Photo via: mothersblog.gr

 Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά εκτός σπιτιού: Ζωγραφίστε με φύλλα

Μπορείτε να διαλέξετε μαζί ξερά φύλλα πεταμένα στο χώμα ή χλωρά φύλλα (και τα δύο φύλλα να είναι σε καλή κατάσταση) και να τα βουτήξετε σε τέμπερες. Στην συνέχεια δημιουργήστε σφραγίδες πατώντας τα φύλλα σε χαρτί και αφήστε το παιδί να δημιουργήσει.

δραστηριότητες-δημιουργικής-απασχόλησης-παιδιών-έξω-από-το-σπίτι-

Photo via: olagiatingunaika.gr

 Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά εκτός σπιτιού: Κάντε κολλάζ με φύλλα

Μπορείτε να διαλέξετε μαζί ένα τετράδιο και να το κάνετε το τετράδιο της φύσης. Βάλτε το παιδί να βρίσκει κάθε φορά φύλλα που του αρέσουν και να τα κολλάει στο τετράδιο. Μπορείτε να το βοηθήσετε να μάθει από ποιο δέντρο προήλθαν τα φύλλα και να του εξηγήσετε λίγα πράγματα γι’ αυτό το δέντρο και τον τρόπο που λειτουργεί η φύση γενικότερα.

δραστηριότητες-δημιουργικής-απασχόλησης-παιδιών-έξω-από-το-σπίτι-

Photo via: blogs.sch.gr

 Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά εκτός σπιτιού:  Κολλάζ από αποκόμματα περιοδικών

Μπορείτε να δημιουργήσετε παρέα με το παιδί μοναδικές αναπαραστάσεις κόβοντας από περιοδικά και εφημερίδες γράμματα, πρόσωπα, ρούχα και μαλλιά. Μπορείτε να φτιάξετε έναν νέο άνθρωπο από την αρχή και να τον τοποθετήσετε σε ένα δικό σας περιβάλλον. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν.

δραστηριότητες-δημιουργικής-απασχόλησης-παιδιών-έξω-από-το-σπίτι-

Photo via: mea-colpa.com

Bonus: Ζωγραφίστε πέτρες

Μπορείτε το Καλοκαίρι ή ακόμη και μία ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα να πάτε μία βόλτα σε μία κοντινή παραλία. Μαζέψτε παρέα μεγάλες πέτρες και στην συνέχεια με τέμπερες αφήστε το παιδί να τις ζωγραφίσει. Θα είναι το πρώτο διακοσμητικό που έφτιαξε για το σπίτι και θα το λατρέψει.

δραστηριότητες-δημιουργικής-απασχόλησης-παιδιών-έξω-από-το-σπίτι-

Photo via: Pinterest

Δείτε όλες τις ιδέες για δημιουργική απασχόληση στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close