Falling Letters-Ένα συγκινητικό βίντεο για τα παιδιά με ΔΕΠΥ

 

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , 9,5 τοις εκατό των παιδιών ηλικίας 3-17 έχουν διαγνωστεί με ΔΕΠ-Υ-που είναι περισσότερο από 5,9 εκατομμύρια παιδιά. Όταν πρόκειται για την διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, υπάρχει ένα εντυπωσιακό χάσμα μεταξύ των φύλων, με 13,5 τοις εκατό των αγοριών να έχουν διαγνωστεί, σε σύγκριση με το 5,4 τοις εκατό των κοριτσιών. Τα άτομα με ΔΕΠΥ χαρακτηρίζονται από  υπερκινητικότητα και παρορμητικότητα. Τα συμπτώματα αυτά δυσκολεύουν τα παιδιά  στο σχολείο και στις κοινωνικές σχέσεις.

Γι ‘αυτό είναι σημαντικό οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και τα άλλα παιδιά να κατανοήσουν τόσο τα συναισθήματα όσο και τον εσωτερικό αγώνα που δίνουν τα άτομα με ΔΕΠΥ. Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου, ο σκηνοθέτης Erik Rosenlund δημιούργησε το βίντεο κινουμένων σχεδίων, “Falling Letters”, που απεικονίζει τον αγώνα και τα συναισθήματα ενός αγοριού με ΔΕΠΥ που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μια  ημέρα. Το συγκινητικό συμπέρασμα του βίντεο δείχνει τη δύναμη που ένα υποστηρικτικό άτομο μπορεί να δώσει στη ζωή ενός παιδιού με ΔΕΠΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά με σύνδρομο Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής,πέφτουν θύματα του bullying σε υψηλότερο ποσοστό από άλλα παιδιά,λόγο του χλευασμού που υπομένουν από συμμαθητές τους,εξ αιτίας των μαθησιακών προβλημάτων που δημιουργεί η διαταραχή,καθώς επίσης και θύτες λόγο του παρορμητικού συναισθήματος που τα διακατέχει.

 

 

Close