7 συμβουλές για να κοιμάται ήρεμο το μωρό σας

7 συμβουλές για να κοιμάται ήρεμο το μωρό σας . 7 χρήσιμες συμβουλές για να κοιμάται το μωρό σας ήρεμο αλλά και ποια πράγματα πρέπει να αποφεύγετε τα οποία διαταράσσουν τον ύπνο του μωρού.

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για μικρούς και μεγάλους. Κυρίως όμως τα μωρά πρέπει να κοιμούνται καλά και συγκεκριμένες ώρες για να αναπτυχθούν σωστά και να μην προκύψουν διάφορα προβλήματα υγείας. Άλλωστε όταν ένα μωρό δεν κοιμάται σωστά κατά συνέπεια ούτε ο γονιός κοιμάται σωστά.

Όπως και να ‘χει πρέπει να μάθουμε μερικά πράγματα έτσι ώστε το μωρό να κοιμάται πιο ήρεμα. Σήμερα λοιπόν θα δούμε 7 συμβουλές για να κοιμάται ήρεμο το μωρό και ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε και διαταράσσουν τον ύπνο του. Διαβάστε παρακάτω:

 Συμβουλές για να κοιμάται ήρεμο το μωρό σας:  Μην βάζετε το μωρό σας στην κούνια να κοιμάται.

Όλοι έχουμε την τάση να ξυπνάμε μέσα στη νύχτα, ακόμα και τα μωρά μας. Εάν το μωρό σας κοιμάται και το βάζετε στην κούνια, μπορεί να αρχίσει να ξυπνά κατά τη διάρκεια της νύχτας επειδή δεν θα μπορεί να αναγνωρίσει το περιβάλλον του. Τότε θα χρειαστούν λίγη ηρεμία για να ξανακοιμηθούν.

Η λύση είναι να τα βάλετε στην κούνια όσο είναι μισάξαγρυπνα και νυσταγμένα. Αυτό όχι μόνο θα μειώσει τις πιθανότητες να ξυπνήσετε τη νύχτα, αλλά μπορεί επίσης να διδάξει στο μωρό σας να ηρεμεί τον εαυτό του για να κοιμηθεί.

7-συμβουλές-για-να-κοιμάται-το-μωρό-πιο-ήρεμα-

Συμβουλές για να κοιμάται ήρεμο το μωρό σας: Κάντε βάρδιες με τον σύντροφό σας.

Η φράση, «δύο καλύτερα από ένας», αρχίζει πραγματικά να παίρνει αξία όταν αποκτάς μωρό. Ο καλύτερος τρόπος για να κοιμάστε συνεχώς κι εσείς εσάς και ο σύντροφός σας είναι να εναλλάσσεστε με το μωρό σας – εάν έχετε αϋπνίες, ίσως είναι καλύτερο να αφήσετε τον σύντροφό σας με το μωρό το πρωί ή το αντίστροφο.

Δείτε ακόμα Γιατί τα περισσότερα μωρά γεννιούνται νύχτα

7-συμβουλές-για-να-κοιμάται-το-μωρό-πιο-ήρεμα-

Συμβουλές για να κοιμάται ήρεμο το μωρό σας: Μάθετε στο μωρό σας πώς να βρίσκει την πιπίλα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα μωρά κλαίνε, είναι φυσιολογικό. Αλλά το κλάμα για λόγους όπως η απώλεια της πιπίλας μπορεί να είναι αναστατωμένο. Απλώς τοποθετήστε ένα ζευγάρι από αυτά στη γωνία της κούνιας του μωρού και όταν χάσουν ένα κατά τη διάρκεια της νύχτας, πιάστε το μικροσκοπικό τους χέρι και τοποθετήστε το στην ίδια γωνία.

Μπορεί να χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα για να μάθει το μωρό σας πώς να βρίσκει την πιπίλα του.

7-συμβουλές-για-να-κοιμάται-το-μωρό-πιο-ήρεμα-

Συμβουλές για να κοιμάται ήρεμο το μωρό σας: Μην αφήνετε το μωρό σας να ξενυχτάει.

Μερικές φορές, η «λογική» των πραγμάτων δεν είναι πάντα σωστή. Εάν το μωρό σας μένει ξύπνιο μέχρι αργά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κοιμηθεί περισσότερο. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο – το μωρό σας θα είναι πραγματικά πιο κουρασμένο με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε ακόμα Γονείς έμαθαν στο παιδί τους να πηγαίνει τουαλέτα από 3 ημερών

Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποκοιμηθούν και μπορεί να ξυπνούν πιο συχνά όλη τη νύχτα. Ωστόσο, διαφέρει ανάλογα με την ηλικία. Ενώ ένα νεογέννητο πιθανότατα θα πάει για ύπνο αργότερα, ένα μωρό 3 έως 4 μηνών είναι έτοιμο να πάει για ύπνο γύρω στις 7 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

7-συμβουλές-για-να-κοιμάται-το-μωρό-πιο-ήρεμα-

Συμβουλές για να κοιμάται ήρεμο το μωρό σας: Παρακολουθήστε πόσο τρώει το μωρό σας για έναν καλό ύπνο.

Είναι σημαντικό να ταΐζετε το μωρό σας αρκετά ώστε να έχει έναν καλό ύπνο. Τις πρώτες 8 εβδομάδες, το να τα ταΐζετε κάθε 2 με 3 ώρες είναι ιδανικό και αν θέλουν να τρώνε κάθε ώρα, τότε δεν τρώνε αρκετά.

Για παράδειγμα, εάν θηλάζετε το μωρό σας, παρακολουθήστε πόσα λεπτά τρώει. Αν τρώνε περισσότερο τη νύχτα και λιγότερο τη μέρα, τότε αυτό λέγεται σνακ και πρέπει να αποφεύγεται.

7-συμβουλές-για-να-κοιμάται-το-μωρό-πιο-ήρεμα-

Συμβουλές για να κοιμάται ήρεμο το μωρό σας: Να αρωματίζετε με άρωμα λεβάντας τον χώρο.

Η μυρωδιά του ελαίου λεβάντας μπορεί να βοηθήσει τον γονέα να αισθάνεται πιο χαλαρός και ήρεμος για να ενεργήσει με τρόπους που θα κάνουν επίσης το μωρό τους ήρεμο.

Ο γονιός θα χαϊδεύει, θα αγγίζει και θα χαμογελά στο μωρό του περισσότερο με αυτόν τον τρόπο και το μωρό μπορεί να κοιτάζει τον γονέα του πιο συχνά, να κλαίει λιγότερο και να κοιμάται βαθύ, ποιοτικό.

7-συμβουλές-για-να-κοιμάται-το-μωρό-πιο-ήρεμα-

Συμβουλές για να κοιμάται ήρεμο το μωρό σας: Τα μωρά δεν πρέπει να μεταφέρονται σε καθίσματα αυτοκινήτου.

Ένα μωρό δεν πρέπει να τοποθετείται σε κάθισμα αυτοκινήτου όταν δεν κοιμάται ή δεν ταξιδεύει γιατί δεν μπορεί να κινηθεί και να τεντωθεί με αυτόν τον τρόπο. Βασίζονται στο να στηρίζονται στο κάθισμα του αυτοκινήτου τους, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ένα απαλό σημείο στο μικροσκοπικό κεφάλι τους.

Πηγαίνει πολύ πιο βαθιά από αυτό επίσης – εάν μεταφέρετε συνεχώς το μωρό σας σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου (εκτός του αυτοκινήτου), υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να αλληλοεπιδράσετε μαζί του, προκαλώντας καθυστερήσεις στη γλώσσα. Αντίθετα, μεταφέρετέ τα ή βάλτε τα με μάρσιππο.

7-συμβουλές-για-να-κοιμάται-το-μωρό-πιο-ήρεμα-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μωρά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close