γονείς-έμαθαν-στο-παιδί-τους-να-χρησιμοποιεί-την-τουαλέτα-από-3-ημερών-

Γονείς έμαθαν στο παιδί της να πηγαίνει τουαλέτα από 3 ημερών. Κι όμως, αυτοί οι γονείς κατάφεραν να μάθουν στο παιδί τους να πηγαίνει τουαλέτα από 3 ημερών!

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί γονείς στο εξωτερικό υποστηρίζουν ότι τα παιδιά είναι σε θέση να μάθουν την τουαλέτα από ημερών ή από τους πρώτους μήνες της γέννησης. Σύμφωνα με τους ίδιους αυτό είναι κάτι που απαιτεί από τους γονείς μεγάλη υπομονή και πειθαρχία αλλά συμβαίνει.

Αυτοί οι γονείς φαίνεται πως είναι αυτής της φιλοσοφίας, αφού κατάφεραν να μάθουν στο παιδί τους να χρησιμοποιεί την τουαλέτα από 3 ημερών. Η ιστορία τους έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου στο εξωτερικό και αποφασίσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω:

Γονείς έμαθαν στο παιδί τους να πηγαίνει τουαλέτα από 3 ημερών

Οι γονείς αυτού του αγοριού ξεκίνησαν να το εκπαιδεύουν στην τουαλέτα από 3 ημερών. Συγκεκριμένα η μητέρα του παιδιού, Margaret Thompson κατάφερε με την βοήθεια του πατέρα, ο γιός τους να μην χρειάζεται πάνες πριν ακόμη συμπληρώσει το 2ο έτος της ηλικίας του.

Για να το επιτύχουν αυτό εφάρμοσαν μία αρκετά παλιά τεχνική που ονομάζεται «elimination communication» και περιλαμβάνει επικοινωνία ανάμεσα σε γονέα και παιδί από πολύ νωρίς, όσων αφορά το πότε το παιδί θέλει να πάει τουαλέτα.

γονείς-έμαθαν-στο-παιδί-τους-να-χρησιμοποιεί-την-τουαλέτα-από-3-ημερών-

Η μητέρα εξηγεί πως εργαζόταν σαν ξεναγός στο Λάος. Στο Λάος οι πάνες είναι ακριβές και θεωρούνται πολυτέλεια. Κάποια στιγμή λοιπόν επισκέφθηκε το σπίτι ενός ντόπιου συναδέλφου. Το μωρό του δεν φορούσε πάνε και όταν ήθελε τουαλέτα το έδειχνε με τον δικό του τρόπο στους γονείς του.

Δείτε ακόμα Γιατί τα περισσότερα μωρά γεννιούνται νύχτα

Η μητέρα η οποία είναι αμερικάνικης καταγωγής είχε ξεχάσει αυτό το συμβάν μέχρι που έμεινε έγκυος. Τότε ήταν που έπεσε σε ένα παρόμοιο άρθρο στο διαδίκτυο και θυμήθηκε εκείνον τον συνάδελφο. Αμέσως μαζί με τον σύντροφό της έμαθαν το κόλπο και ανακάλυψαν πως αυτή η τακτική εφαρμόζεται σε μέρη που οι πάνες δεν είναι τόσο διαδεδομένες.

γονείς-έμαθαν-στο-παιδί-τους-να-χρησιμοποιεί-την-τουαλέτα-από-3-ημερών-

Όταν λοιπόν ο μικρός ήταν μόλις 3 ημερών ήρθε στο σπίτι από το μαιευτήριο και το ζευγάρι ήταν έτοιμο να ξεκινήσει όσα έμαθε. Στην αρχή φορούσαν πάνες στον μικρό αλλά όχι συνέχεια. Τον κρατούσαν πάνω από το γιογιό σε διαφορετικά χρονικά σημεία μέσα στην μέρα.

Εκείνος σύμφωνα με την ίδια ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Όταν το έκανε, οι δύο γονείς έκαναν έναν ήχο για να συνδέσει το παιδί τον ήχο με την συγκεκριμένη ανάγκη και να μάθει να τον κάνει και το ίδιο το παιδί. Η μητέρα εξιστορεί πως και οι δύο γονείς είχαν ενθουσιαστεί διότι αυτή ήταν η πρώτη επικοινωνία με τον γιό τους.

γονείς-έμαθαν-στο-παιδί-τους-να-χρησιμοποιεί-την-τουαλέτα-από-3-ημερών-

Δείτε ακόμα Γιατί πρέπει να αφήνετε το παιδί να λερώνεται όταν τρώει

Αργότερα ο μικρός άρχισε να δείχνει την τουαλέτα με το χέρι του και σύντομα δεν φορούσε καθόλου πάνα. Όταν είχε φτάσει 1 έτους φορούσε αποκλειστικά εσώρουχο και στους 20 μήνες είχε σταματήσει να τα κάνει πάνω του και την μέρα και την νύχτα.

γονείς-έμαθαν-στο-παιδί-τους-να-χρησιμοποιεί-την-τουαλέτα-από-3-ημερών-

«Πλέον πηγαίνει εντελώς μόνος του στην τουαλέτα χρησιμοποιώντας μια μικρή σκαλίτσα που του πήραμε. Αν το καλοσκεφτείς, έχουμε γλυτώσει και πάρα πολλά χρήματα που θα πάνε για κάποια άλλη ανάγκη του μικρού.

Πολλοί μας κατακρίνουν και μας λένε υπερβολικούς, αλλά το μόνο που κάναμε είναι να μάθουμε στο γιο μας να κάνει την ανάγκη του χωρίς να είναι εξαρτημένος από την πάνα»

All photos via: thesun.ie

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μωρά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close