Γιατί τα περισσότερα μωρά γεννιούνται νύχτα

Γιατί τα περισσότερα μωρά γεννιούνται νύχτα .Αν και το δικό σας μωρό γεννήθηκε νύχτα η έρευνα αυτή αποκαλύπτει γιατί τα περισσότερα μωρά γεννιούνται την νύχτα.

Το έχετε προσέξει κι εσείς; Τα περισσότερα μωρά γεννιούνται την νύχτα. Μπορεί και να μην το είχατε προσέξει διότι όταν ένα μωρό γεννιέται είναι τόσο ευχάριστο το γεγονός που το τελευταίο πράγμα που θα προσέξει κανείς είναι πότε ακριβώς γεννήθηκε.

Επίσης ακόμη κι αν κάποιος παρατηρητικός το έχει προσέξει, θεωρεί αυτόματα ότι είναι θέμα τύχης. Άλλωστε, δεν είμαστε και δημοσκόποι για να ξέρουμε αν το δικό μας μωρό γεννήθηκε νύχτα μαζί με άλλα τόσα μωρά σε όλο τον κόσμο.

Δείτε ακόμα Γιατί πρέπει να αφήνετε το παιδί να λερώνεται όταν τρώει

Μία έρευνα λοιπόν αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι θέμα τύχης. Η έρευνα λοιπόν ασχολήθηκε με το περίεργο γεγονός ότι τα περισσότερα μωρά γεννιούνται νύχτα και μας έδωσε και την κατάλληλη εξήγηση. Διαβάστε παρακάτω: 

Γιατί τα περισσότερα μωρά γεννιούνται νύχτα : Όλα προέρχονται από την εποχή των σπηλαίων και των μαμούθ.

Μπορεί να υπάρχει ένας εξελικτικός λόγος για τον οποίο τα μωρά μας γεννιούνται τη νύχτα.

Ίσως ήταν πιο ασφαλές για τους προγόνους μας να γεννούν τη νύχτα όταν μαζεύονταν άλλοι άνθρωποι από διαφορετικές φυλές και μπορούσαν να προσφέρουν στη νέα μαμά περισσότερη προστασία και βοήθεια. Η νύχτα μπορεί να ήταν μια ασφαλέστερη στιγμή για να γεννήσετε χωρίς να φοβάστε τα αρπακτικά.

μελέτη-αποκαλύπτει-γιατί-τα-περισσότερα-μωρά-γεννιούνται-βράδυ-

Γιατί τα περισσότερα μωρά γεννιούνται νύχτα : Το σώμα μιας μαμάς έχει επίσης έναν τρόπο να το αντιμετωπίσει αυτό.

Οι ορμόνες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο γιατί τα μωρά θέλουν να δουν τον κόσμο τη νύχτα. Η μελατονίνη, αυτή η δύσκολη ορμόνη που μας βοηθά να κοιμηθούμε ευλογημένοι, βοηθά επίσης στην έναρξη του τοκετού.

Μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αποκοιμηθεί μια έγκυος γυναίκα, αλλά η ποσότητα της μελατονίνης αυξάνεται μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης. Αυτή η ορμόνη κάνει τις συσπάσεις ισχυρότερες όταν συνδυάζεται με την ορμόνη της γέννησης, την ωκυτοκίνη.

μελέτη-αποκαλύπτει-γιατί-τα-περισσότερα-μωρά-γεννιούνται-βράδυ-

Γιατί τα περισσότερα μωρά γεννιούνται νύχτα: Ο τρόπος που μια γυναίκα γεννά το μωρό της είναι επίσης μέσα στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με ερευνητές, η πλειοψηφία των μωρών στις ΗΠΑ γεννιούνται μεταξύ 1 π.μ. και 7 π.μ. Και πολλά μωρά γεννιούνται στις 8:00 π.μ., αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ώρα για να γεννηθούν.

Δείτε ακόμα Έτσι θα μάθετε το μωρό σας να κάθεται

Οι επιστήμονες έχουν μια εξήγηση για αυτόν τον κανόνα. Τα μωρά που γεννιούνται φυσικά, χωρίς παρέμβαση, βλέπουν τον κόσμο σε ένα μοτίβο νύχτας/ημέρας. Τα μωρά, που γεννιούνται με καισαρική τομή, γεννιούνται πιο συχνά το πρωί και υπάρχουν πολύ λίγες γεννήσεις με καισαρική το βράδυ.

μελέτη-αποκαλύπτει-γιατί-τα-περισσότερα-μωρά-γεννιούνται-βράδυ-

 

Γιατί τα περισσότερα μωρά γεννιούνται νύχτα : Μπόνους: Υπάρχει μια δημοφιλής ημέρα της εβδομάδας που  γεννιούνται τα περισσότερα μωρά.

Σύμφωνα με μελέτες, η πλειονότητα των μωρών στις ΗΠΑ γεννιούνται μια τυπική Τρίτη σε σύγκριση με τον λιγότερο αριθμό παιδιών που γεννιούνται μια τυπική Κυριακή.

Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι οι γεννήσεις το Σάββατο και την Κυριακή είναι πιο πιθανό να συμβούν αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί από ότι οι γεννήσεις από Δευτέρα έως Παρασκευή.

μελέτη-αποκαλύπτει-γιατί-τα-περισσότερα-μωρά-γεννιούνται-βράδυ-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μωρά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close