Ανάπτυξη βάδισης-στα βρέφη-Αφήστε-τα-να-περπατήσουν-ξυπόλυτα-

Ανάπτυξη βάδισης στα βρέφη: Αφήστε τα να περπατήσουν ξυπόλυτα. Παιδίατρος εξηγεί πως το να αφήνουμε τα παιδιά να περπατούν ξυπόλυτα βοηθάμε στην ανάπτυξη βάδισης στα βρέφη.

Ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης πολλές φορές έχει τοποθετηθεί και βοηθήσει γονείς πάνω σε γενικές γνώσεις γύρω από την παιδιατρική. Αυτή τη φορά λοιπόν αποφάσισε να ασχοληθεί με την ανάπτυξη βάδισης στα βρέφη.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Δουλγέρης, παιδίατρος με ιδιαίτερη φήμη, αποφάσισε να μας εξηγήσει πως το να αφήνουμε τα βρέφη να περπατούν ξυπόλυτα, βοηθάει στην ανάπτυξη βάδισής τους. Ένα κείμενο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που αξίζει να διαβαστεί. Διαβάστε παρακάτω: 

ΑΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΠΟΔΙΑ!!

Το καλοκαίρι έφτασε, για τα βρέφη το περπάτημα με γυμνά πόδια είναι ιδανικό για την ανάπτυξη της βάδισης! Ας δούμε τα σημαντικότερα οφέλη:
1) Τα μωρά εξερευνούν τον κόσμο με τα πόδια τους μέσω της αφής.
2) Τα γυμνά πόδια βοηθούν τα βρέφη να έρπουν και να μπουσουλούν.

3) Βελτίωση της ισορροπίας και του συντονισμού των κινήσεων.
4) Ενδυνάμωση των δαχτύλων.
5) Λιγότερες πτώσεις και τούμπες.
6) Τα παπούτσια παρεμβαίνουν στις φυσιολογικές κινήσεις των ποδιών.
7) Ένα βρέφος εξερευνεί τις υφές του εδάφους με τα πόδια του.

Ανάπτυξη βάδισης-στα βρέφη-Αφήστε-τα-να-περπατήσουν-ξυπόλυτα-

Photo via: mothersblog.gr

Η βάδιση με γυμνά πόδια είναι ότι καλύτερο. Με την προϋπόθεση η επιφάνεια να είναι ασφαλής. Προσέξτε για αιχμηρά αντικείμενα (καρφίτσες, ακίδες ξύλου κλπ).

Δείτε ακόμα Έρευνα αποκαλύπτει τα αίτια του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου

Σε κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας το βρέφος δεν αρρωσταίνει από το «κρύο πάτωμα». Αν όντως το έδαφος σας φαίνεται υπερβολικά κρύο χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές κάλτσες.

Ανάπτυξη βάδισης-στα βρέφη-Αφήστε-τα-να-περπατήσουν-ξυπόλυτα-

Photo via: infokids.gr

Τα παπούτσια μπορεί να αλληλοεπιδρούν στο πως το παιδί χρησιμοποιεί τους μύες και τα κόκκαλα του ποδιού. Κατά συνέπεια η βάδιση με γυμνά πόδια ωφελεί περισσότερο το βρέφος που μαθαίνει να κάνει τα πρώτα του βήματα, καθότι συμβάλει στην ενδυνάμωση των πελμάτων και των αστραγάλων και ενισχύει την ισορροπία και τον συντονισμό κινήσεων.

Δείτε ακόμα Μακροκεφαλία σε παιδιά και βρέφη: Αίτια και αντιμετώπιση

Από την στιγμή που το βρέφος ξεκινήσει να περπατάει διαλέξτε παπούτσια τα οποία να είναι ελαφριά και ανατομικά, το ανατομικό παπούτσι θα πρέπει να είναι ευλύγιστο. Τα σκληρά και άκαμπτα παπούτσια περιορίζουν τη φυσική κίνηση του ποδιού. Ψάξτε για παπουτσάκια που να προσαρμόζουν καλά στο πόδι και να έχουν αντιολισθητικά πέλματα.

Ανάπτυξη βάδισης-στα βρέφη-Αφήστε-τα-να-περπατήσουν-ξυπόλυτα-

Photo via: babyradio.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close