Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη-στην εφηβεία-

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη στην εφηβεία: Μαμά σεβάσου τις επιλογές του παιδιού σου. Μαμά, σεβάσου τις επιλογές του παιδιού σου σε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και δείξε πως θα είσαι δίπλα του.

Τα παιδιά πλέον βιάζονται να κάνουν σ@ξ όμως δεν παίρνουν πάντα προφυλάξεις. Σε αυτό το φαινόμενο ευθύνεται το γεγονός ότι το σ@ξ υπάρχει παντού. Στις διαφημίσεις, στα sites για ενήλικους, στις σειρές, στις ταινίες, αλλά παρόλα αυτά δεν υπάρχει η επαρκής ενημέρωση.

Η σ@ξουαλική αγωγή ακόμη να μπει στα σχολεία γιατί…φτου κακά, τα παιδιά μας θα μιλήσουν για “ανήθικα πράγματα” και φυσικά δεν μπορούμε να βασίσουμε την σ@ξουαλική αγωγή στις ελλιπείς γνώσεις που έχουμε λίγο ή πολύ εμείς, που δεν έχουμε κάποια ειδίκευση.

Δείτε ακόμα 1η φορά σχολικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο: Πως να βοηθήσουμε τα παιδιά

Δυστυχώς λοιπόν υπάρχουν πολλά κ@ρίτσια που στην εφηβεία έμειναν έγκυες. Αντί λοιπόν να πάρουν την κατάλληλη υποστήριξη από τους δικούς τους, παίρνουν μόνο πίεση και έλλειψη κατανόησης. Τα κ@ρίτσια που βιώνουν μία εγκυμοσύνη σε μία τέτοια ηλικία είναι αρκετά μπερδεμένα σχετικά με τις αποφάσεις τους.

Έχουν το δικαίωμα της επιλογής παρόλα αυτά και το μόνο που έχουν ανάγκη από την μαμά τους ή και τον μπαμπά τους είναι να του πουν ότι θα είναι δίπλα της σε ό,τι απόφαση και να πάρει και να της εξηγήσουν την κατάσταση για να είναι σίγουρη για την επιλογή της.

Αυτό μας εξηγεί η Μαρία Σκαμπαρδώνη μέσα από το site efiveia.gr μέσα από ένα κείμενο τρυφερό αλλά και αληθινό σχετικά με την σωστή συμπεριφορά μίας μαμάς προς την κ@ρη της σε μία τέτοια κατάσταση. Διαβάστε παρακάτω: 

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη στην εφηβεία: Μαμά σεβάσου τις επιλογές του παιδιού σου

Μαμά, ξέρω τι θέλεις πάλι να μου πεις. Θα θέλεις να μου επαναλάβεις πως είμαι ακόμα νέα, πως έπρεπε να προσέχω περισσότερο και να μην αφεθώ στου έρωτα την τρέλα δίχως τίποτα να υπολογίσω.

Θα θέλεις να μου θυμίσεις ξανά πως είμαι τόσο νέα και πως θα μπορέσω να έχω άλλες ευκαιρίες. Τώρα το μόνο που πρέπει να με απασχολεί είναι οι σπουδές μου, η άνθιση της συνέχειας μου, το μέλλον μου.

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη-στην εφηβεία-

Photo via: mama365.gr

Ναι, αλλά τώρα, πριν να γίνω γυναίκα, βλέπω την κοιλιά μου να μεγαλώνει. Είμαι παιδί και μία στιγμή με άλλαξε, μεταμορφώνοντάς με σε γυναίκα. Στο άγουρο σώμα μου, φώλιασε η ξαφνική ωριμότητα.

Δείτε ακόμα “Μη μπεις ξανά στο δωμάτιό μου. ‘Οποτε έρχεσαι με πρήζεις

Θέλω να έχω το δικαίωμα της επιλογής. Αλλά αν επιλέξω να αναλάβω αυτή την ευθύνη, θα είσαι δίπλα μου, μαμά; Δεν το ήθελα, ειλικρινά, δεν το ήθελα. Δεν το επεδίωξα. Αφέθηκα στο εφηβικό μου όνειρο και με όλη αυτή την αυθορμησία της νεότητας, βρέθηκα αντιμέτωπη με τη σημερινή εξέλιξη.

Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμη, περνάω από πολλά και διαφορετικά στάδια. Πολλά τα «θέλω» και τα «δε θέλω», πολλά τα «αν», πολλές οι φοβίες που ξεπηδάνε από το μικρό μου μυαλό που ετοιμάζεται να ωριμάσει γρήγορα και κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη-στην εφηβεία-

Photo via: psychologynow.gr

Προσωπικά, συμφωνώ με το δικαίωμα στην επιλογή. Αν όμως θέλω να αναλάβω τελικά αυτή την ευθύνη, μαμά, μείνε στο πλευρό μου. Χρειάζομαι την εμπειρία σου, εγώ είμαι παιδί ακόμα. Ακόμα δυσκολεύομαι να ξυπνήσω το πρωί και έχω ανάγκη να με ξυπνάς, πώς θα μείνω μόνη μου ξαφνικά;

Δείτε ακόμα Πως τα social media αυξάνουν τον κίνδυνο διατροφικών διαταραχών στην εφηβεία

Ακόμα θέλω να βρίσκω το πρωινό μου στο τραπέζι και τώρα πρέπει να μάθω να προετοιμάζω και φαγητό για άλλο πρόσωπο. Και τώρα, πρέπει να ετοιμάζω κρέμες, γάλα, να αντέχω και να υπομένω.

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη-στην εφηβεία-

Photo via: onmed.gr

Μαμά, αν αποφασίσω να επωμιστώ τη συνέπεια μίας βιαστικής μου κίνησης, θα ήθελα να βρίσκεσαι δίπλα μου. Μην επιμένεις μαμά, να πάρω την οποιαδήποτε απόφαση, αν δεν τη θέλω και εγώ πραγματικά. Μαμά, όποια απόφαση και να πάρω, μείνε δίπλα μου. Σε έχω ανάγκη…

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εφηβεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close