Δείτε πως μπορείτε να προστατεύσετε το παιδί σας από τον σταφυλόκοκκο το Καλοκαίρι!

Ο σταφυλόκοκκος είναι μια άσχημη παιδική αρρώστια. Παρουσιάζει δερματικά εξανθήματα και φαίνεται πως φέτος το Καλοκαίρι βρίσκεται σε έξαρση. Ως γνωστόν οποιαδήποτε ασθένεια – και πόσο μάλλον μια δερματική πάθηση- είναι ακόμη πιο δύσκολη στα παιδιά.

Τα συμπτώματα του σταφυλόκοκκου είναι ιδιαίτερα δύσκολα και σίγουρα δεν θέλουμε το παιδάκι μας, να το περάσει φέτος το Καλοκαίρι. Άλλωστε, τα Καλοκαιριά είναι για μπάνιο στη θάλασσα, παιχνίδι με τους φίλους, διακοπές και αναμελιά.

Όλοι οι γονείς, ανησυχούμε για το πως μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τον σταφυλόκοκκο. Επίσης τα Καλοκαίρια, κυκλοφορεί η πεποίθηση, ότι σε περίπτωση που νοσήσουμε από σταφυλόκοκκο, πρέπει να ακολουθήσουμε διαφορετικές τακτικές.

Ο σταφυλόκοκκος μπορεί να είναι μια δύσκολη ασθένεια, όμως θεραπεύεται με αντιβιοτικά και η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ. Οπότε, ακόμη κι αν το παιδάκι σας μολυνθεί, μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. Όπως και να ‘χει όμως, εμείς θέλουμε να “κλείσουμε την πόρτα” σε αυτή την ίωση.

Προστατεύστε τα παιδιά σας από τον σταφυλόκοκκο

Οι παιδίατροι, έχουν ήδη δημοσιεύσει μερικές πληροφορίες στο διαδίκτυο, που εξηγούν στους γονείς τι πρέπει να προσέξουν και ποια μέτρα πρέπει να πάρουν. Οι γονείς, προσπαθούν να ενημερωθούν όσο πιο καλά γίνεται, έτσι ώστε το Καλοκαίρι να τους βρει χαρούμενους.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς λοιπόν που εμπιστεύονται το διαδίκτυο. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς μπαίνουν σε σελίδες που καμιά σχέση δεν έχουμε με την παιδιατρική και την ιατρική γενικότερα. Εμείς, προσπαθούμε μέσα από το Daddy Cool να δίνουμε πληροφορίες πάντα, μέσα από ιατρικές πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί όμως, ότι οποιαδήποτε πληροφορία πούμε παρακάτω, είναι από πηγή γιατρού και σίγουρα αν πιστεύετε ότι το παιδί σας νόσησε, πρέπει να κλείσετε γρήγορα ένα ραντεβού. Κανένας γιατρός, όσο καλός κι αν είναι, δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από απόσταση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Βρήκαμε λοιπόν στην επίσημη σελίδα του Κυριάκου Δουλγέρη στο Facebook τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να παίρνουμε από τον σταφυλόκοκκο το Καλοκαίρι. Επίσης, μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για το πως μπορουμε να αντιμετωπίσουμε τον σταφυλόκοκκο σε περίπτωση που το παιδί νοσήσει.

Ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης πολλές φορές δίνει τις συμβουλές του διαδικτυακά κι εμείς βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα την παρακάτω δημοσίευση. Διαβάστε παρακάτω, πως μπορείτε να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τον σταφυλόκοκκο το Καλοκαίρι και ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να πάρετε:

Τακτικό πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό.

Εφαρμογή ενυδατικής κρεμάς σε παιδάκια με ξηροδερμία, το Καλοκαίρι μετά το μπάνιο.

Αποκλειστική χρήση προσωπικών αντικειμένων όπως πετσέτα, χτένα και ρούχα ακόμα και μέσα στην οικογένεια.

Αποφεύγουμε να έρθουμε σε επαφή με παιδιά που έχουν ανοιχτές πληγές. Κάλυψη των πληγών των παιδιών που νοσούν με γάζες – τσιρότα και εφαρμογή θεραπείας.

Κόβουμε συχνά τα νυχάκια.

Χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητική λοσιόν το Καλοκαίρι για την προστασία από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Καθημερινή χρήση της ενυδατικής αγωγής σε παιδιά με ατοπική δερματίτιδα.

Μέτρα πρόληψης

Το μπάνιο στη θάλασσα δεν αντενδείκνυται, αφού το θαλασσινό νερό έχει αντισηπτικές ιδιότητες λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε ιώδιο.

Δείτε την εικόνα που δημοσίευσε ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης σχετικά με τον σταφυλόκοκκο:

Δείτε πως μπορείτε να προστατεύσετε το παιδί σας από τον σταφυλόκοκκο το Καλοκαίρι!

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε, έτσι ώστε να έχουμε κι εμείς και τα παιδιά μας, ένα όμορφο Καλοκαίρι, γεμάτο υγεία, αναμελιά και διασκέδαση!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close