"Δεν θα διώξω κανένα παιδί από την τάξη επειδή δεν φοράει μάσκα" Το τρυφερό μήνυμα εκπαιδευτικού!

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για τη πρόληψη από το covid, τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα μέσα στη ταξη, για όσο βρίσκονται στο σχολείο.

Το παιδί θα πρέπει να φορά ανελλιπώς την μάσκα του.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοι και κάποιοι γιατροί έχουν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με τα νέα μέτρα αλλά και τον τρόπο που διαχειρίζονται το ζήτημα οι αρμόδιοι. Ένας εκπαιδευτικός που θεωρεί την μάσκα απαραίτητη αλλά τον τρόπο διαχείρισης από τους αρμόδιους λάθος, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας ένα τρυφερό μήνυμα.

“Δεν θα διώξω κανένα παιδί από την τάξη επειδή δεν φοράει μάσκα” Το τρυφερό μήνυμα εκπαιδευτικού!

Πως είναι δυνατόν να διώξεις ένα παιδί από την τάξη επειδή ξέχασε να φορέσει την μάσκα του. Πως είναι δυνατόν να διώξεις ένα παιδί από την τάξη, επειδή μέσα στην παιδική του αφέλεια, δεν κατάλαβε πόσο σημαντικό είναι να φοράς την μάσκα σου;

Το κείμενο έγινε γρήγορα viral αφού πολλοί γονείς θαύμασαν την τοποθέτηση του εκπαιδευτικού. Αποφασίσαμε λοιπόν να το μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Ο εκπαιδευτικός Μάριο Μάζαρης μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις του για το θέμα και συγκινεί. Διαβάστε παρακάτω:

ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ:

– δεν το’ έκανα όταν ήρθες αδιάβαστο και άγραφο, όταν δεν είχες βιβλία ή τετράδια μαζί σου και σού έδωσα δικά μου ?
-όταν σιγοψιθύριζες με τους συμμαθητές σου, όσο θα έγραφα στον πίνακα μια άσκηση ή όσο έλεγε τη γνώμη του κάποιο άλλο παιδί κι εγώ απλώς σε κοίταξα, δε σου έδειξα την πόρτα?

-όταν σε κατηγόρησαν πως έκλεψες, γόμες, μολύβια, χρήματα και υποσχέθηκα στο διάλειμμα μέσα να μείνουμε για να το συζητήσουμε. ✏️

-όταν σου έβαλαν τις φωνές ή έβαλες εσύ φωνές σε άλλον, μέσα στην τάξη ψάχναμε πάντα για μία λύση ?

-όταν γνωρίζω οι γονείς σου πως δουλεύουν ή ότι ζούνε χωριστά και δεν υπάρχει άνθρωπος να έρθει να σε πάρει.
-όταν γνωρίζω ότι στην τάξη είναι η μόνη σου ευκαιρία να κάνεις φίλους ή να τους δεις λιγάκι παραπάνω ???‍♀️

-όταν το μάθημα που χάνεις δε θα βρεθεί κανείς στο σπίτι για να στο εξηγήσει.

-όταν δε σ’ έδιωξα όταν σχολείο ήρθες με σκισμένα ρούχα ή παπούτσια ή λερωμένα κι εγώ προσπάθησα να μάθω αν θες βοήθεια ?

“Δεν θα διώξω κανένα παιδί από την τάξη επειδή δεν φοράει μάσκα” Το τρυφερό μήνυμα εκπαιδευτικού!

-όταν ήρθες χωρίς φαΐ, χωρίς λεφτά και σου’δινα δικά μου ή αγκαλιά πηγαίναμε μαζί στο κυλικείο ??
-όταν μου είπες ψέματα και το’ μαθα ή το κατάλαβα, όταν στενοχωρήθηκα που η σχέση μας δυσκόλεψε κι όταν εσύ αδικήθηκες από λάθος δικές μου λέξεις.

Δείτε ακόμα Σχολεία: Yποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης- To υπ. Παιδείας απαντά σε 25 ερωτήσεις που αφορούν ΟΛΟΥΣ τους γονείς

-όταν άργησαν οι δικοί σου να σε πάρουν και μείναμε στην τάξη περιμένοντας, μου έδινες χαρτιά να διορθώνω ή ζωγραφιές κολλούσαμε μαζί στους τοίχους ?

-όταν στην τάξη μέσα  λερώθηκες ή λέρωσες, έκανες εμετό ή κατουρήθηκες και ψύχραιμα μαζί τα λύσαμε όλα και δεν έφυγες.

-όταν γιορτάσαμε γιορτές μαζί σου και γενέθλια, και δώρα ανταλλάξαμε και γέλια και κανείς δε σε έδιωξε από φίλο του όταν δεν είχες δώρο να του φέρεις ?

-όταν εγώ ο ίδιος αρρωσταίνω και 3 και 4 φορές μέσα στον χρόνο, από τη γρίπη που θα φέρουν τα παιδιά κι απ’ τις ιώσεις κι όμως ποτέ δεν κατηγόρησα κανέναν ?

-Πώς να σε διώξω από την τάξη, όταν σκοπός μου είναι να έρχεσαι, χαρούμενο κάθε πρωί, να λέμε καλημέρα και να την εννοούμε ☀️Φέτος κλείνω τα 15 χρόνια δουλειάς στις σχολικές αίθουσες και δεν απέκλεισα ποτέ μαθητή/τρια από τη μαθησιακή πραγματικότητα.

Η τάξη δε θέλει τσαμπουκά , ΘΕΛΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, αφήστε λοιπόν τα παιδιά να μας εμπιστευτούν όπως πάντα. ❤️

Μάριος Μάζαρης *Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε μπρος τη λογική, δίπλα στις τόσο παράλογες εντολές και να δείξουμε εμείς ότι φοράμε μάσκα μέσα στην τάξη σαν πράξη ευθύνης , όχι γιατί μας απειλούν, αλλά γιατί αγαπιόμαστε.

Δείτε την αρχική δημοσίευση του Μάριου Μάζαρη:

ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ: -όταν δεν το’ κανα όταν ήρθες αδιάβαστο και άγραφο, όταν δεν είχες βιβλία ή τετράδια…

Δημοσιεύτηκε από Μάριος Μάζαρης στις Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

Photo via: alphapatras.gr

 

Close