Διδάξτε στα παιδιά σας να αγαπούν τον εαυτό τους-Καθαρή ψυχή χρειάζονται όχι ρούχα!

Όλοι μας θέλουμε να μεγαλώσουμε παιδιά που να είναι υγιή σωματικά και ψυχολογικά. Θέλουμε παιδιά ευτυχισμένα που θα ξέρουν να αγαπούν τον εαυτό τους και να γίνουν ακόμη πιο ευτυχισμένοι και δυναμικοί ενήλικες. Που να μπορούν να αντέξουν τις δυσκολίες τις ζωής και να βγαίνουν νικητές, μετά από κάθε “μάχη” .

Μόνο έτσι θα είμαστε σίγουροι, ότι ακόμη κι όταν δεν υπάρχουμε στη ζωή τους, εκείνα όχι μόνο θα επιβιώσουν αλλά θα τα καταφέρουν ακόμη καλύτερα από εμάς, με τις δικές τους οικογένειες. Οι γονείς πολλές φορές δεν γνωρίζουν τον τρόπο για να το επιτύχουν αυτό.

Άλλωστε το έχουμε ξανά πει και στο παρελθόν: κανένας γονιός δεν γίνεται γονιός, ύστερα από εκπαίδευση. Έτσι, τα λάθη που θα κάνουμε σαν γονείς θα είναι σίγουρα πολλά, όμως εμείς πρέπει να είμαστε σε θέση να τα αναγνωρίσουμε και να τα διορθώσουμε.

Δείτε ακόμα 5 λόγοι που οι γονείς πρέπει να σταματήσουν να προστατεύουν τα παιδιά τους από το άγχος

Διδάξτε στα παιδιά σας να αγαπούν τον εαυτό τους

Δεν ξέρουμε λοιπόν πως μπορουμε να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα παιδιά. Πρέπει να τους λέμε συχνά πόσο τα αγαπάμε ή όχι; Πρέπει να τους κάνουμε όλα τα χατίρια ή όχι; Χρειάζεται να τους εξηγήσουμε από τώρα ότι η ζωή δεν είναι εύκολη ή μήπως τους χαλάσουμε την παιδική αθωότητα που τα διακατέχει;

Όλα αυτά τα ερωτήματα δεν βασανίζουν μόνο εσάς, που διαβάζετε αυτή τη στιγμή αυτό το άρθρο. Αυτά τα ερωτήματα, βασανίζουν όλους τους γονείς αυτού του πλανήτη, που αγαπούν τα παιδιά τους και θέλουν να είναι καλοί γονείς απέναντι τους.

Η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου μοιραστηκε μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook ένα κείμενο που μίλησε στις καρδιές μας. Εξήγησε που πρέπει να δώσουμε βάση σαν γονείς, έτσι ώστε τα παιδιά μας να αγαπούν τον εαυτό τους, να μη φοβούνται να κάνουν όνειρα και να είναι ευτυχισμένα.

Διαβάστε παρακάτω:

Διδάξτε στα παιδιά σας να είναι ευγενικά και γενναιόδωρα, να βοηθούν τους άλλους, να παίρνουν το μέρος των πιο αδύναμων, αλλά διδάξτε τους επίσης να προστατεύουν τον εαυτό τους, ενισχύστε αυτά τα τείχη, τα μη υλικά, ώστε να μην καταρρεύσουν με τις επιθέσεις της ζωής και να αντισταθούν, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταιγίδες.

Καθαρή ψυχή χρειάζονται όχι ρούχα!

Πείτε τους πόσο σημαντικά είναι. Πείτε τους ότι δεν είναι ανώτερα, αλλά ούτε κατώτερα από τους άλλους.
Πείτε τους πως όταν έχουν κάνει ό,τι μπορούν, με συνείδηση και καλή θέληση, τα υπόλοιπα να τα αφήνουν στα χέρια του χρόνου, παρακολουθώντας απλά τα γεγονότα.

Πείτε τους πως οι αγώνες ενάντια στους ανεμόμυλους είναι πάντα χαμένοι από την αρχή.
Πείτε τους ότι δεν πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται, πάντα όμως με τα πόδια τους στέρεα στη γη.

Και πάνω απ’όλα, πείτε τους πως τα αγαπάτε, πάντα, ότι είναι μοναδικά, καθώς και ότι χρέος τους είναι να προσέχουν τον εαυτό τους και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να ποδοπατήσει την ψυχή τους.

Ενισχύστε την ψυχή τους και θα δυναμώσετε και το σώμα τους.
Και όταν τους συμβουλεύετε να «μην λερωθούν», να αναφέρεστε στην ψυχή τους και όχι σε ό,τι φορούν.

Photo via obviousmag.org

Close