Τα παιδιά κάποια στιγμή θα κάνουν διακοπές μόνα τους! Μέχρι τότε χάρισε τους υπέροχα Καλοκαίρια!

Οι γονείς μερικές φορές είναι…διχασμένες προσωπικότητες. Από την μια, τρέμουν στην ιδέα ότι τα παιδιά τους μεγαλώνουν, γιατί αυτό σημαίνει ότι σιγά – σιγά θα ξεκινήσουν να ανοίγουν τα φτερά τους και θα “πετάξουν” μακριά από την οικογενειακή φωλιά.

Από την άλλη όμως, θεωρούν ότι αυτό θα αργήσει να έρθει. Αυτό μερικές φορές έχει ως αποτέλεσμα, οι γονείς να μη δίνουν τόση βάση όσο χρειάζεται στη διασκέδαση των παιδιών τους. Οι καλοκαιρινές διακοπές με τα παιδιά, πρέπει να είναι ένα μοναδικό γεγονός για όλη την οικογένεια. Δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα έτσι.

Δείτε ακόμα Γονείς αφήστε το παιδί να πέσει και να χτυπήσει- Έτσι θα μάθει να ξανασηκώνεται

Τα παιδιά όμως, σίγουρα κάποια στιγμή θα μεγαλώσουν. Και ο χρόνος κυλά σαν νεράκι τρεχούμενο. Αυτό σημαίνει, ότι δεν θα καταλάβεις πότε θα έρθει η στιγμή που θα σου πει “μαμά, μπαμπά, φέτος θα κάνω διακοπές με τους κολλητούς μου στην Ίο, μη με υπολογίζετε” κι εσύ δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα για να του αλλάξεις γνώμη.

Απολαύστε λοιπόν τα Καλοκαίρια που θα ζήσετε μαζί, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα ζήσει το δικό του Καλοκαίρι. Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές, έτσι ώστε τα Καλοκαίρια που θα περάσει με την οικογένεια του, να είναι πάντα μια από τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις της ζωής του, όταν μεγαλώσει. Διαβάστε παρακάτω:

Αφήστε την άκρη την δουλειά για λίγο!

Το ξέρουμε ότι οι περισσότεροι από εσάς, είστε πνιγμένοι στις υποχρεώσεις. Θέλετε να αφιερώσετε χρόνο στα παιδιά σας αλλά δεν προλαβαίνετε. Οπότε περιμένετε με ανυπομονησία να έρθει η άδειά σας. Παρόλα αυτά τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν από υποχρεώσεις και άδειες.

Θέλουν να έρθει πως και πως το Καλοκαίρι για να περάσουν όμορφες στιγμές κάπου έξω. Αφήστε λοιπόν για λίγο στην άκρη την κούραση της δουλειάς και το καθημερινό άγχος. Κανονίστε να πάτε μια μονοήμερη με τα παιδιά σας το Σαββατοκύριακο. Όταν έχετε ελεύθερο χρόνο και είστε λίγο πιο ξεκούραστοι, πηγαίνετε έστω και για μια ώρα στη θάλασσα.

Παίξτε στην αυλή ή στο μπαλκόνι με τα παιδιά. Μια υπέροχη ανάμνηση για όλα τα παιδιά, είναι αυτή του μπουγέλου. Θα ήταν ακόμη πιο υπέροχο, αν ξεκινούσατε να παίζετε μπουγέλο όλοι μαζί. Θα δείτε ότι αυτό θα κάνει καλό και στην δίκη σας ψυχολογία, άλλα πάνω από όλα στη δική τους!

Στις διακοπές αφήστε το κινητό στην άκρη!

Καταλαβαίνουμε ότι για έναν ενήλικα το κινητό, δεν είναι μόνο ένα εργαλείο ψυχαγωγίας, άλλα αποτελεί και μέρος της δουλειάς του. Παρόλα αυτά οι διακοπές είναι ακριβώς για να ξεφύγουμε από την ρουτίνα της δουλειάς. Αντί να είστε με ένα κινητό στο χέρι λοιπόν, περάστε όμορφο χρόνο με τα παιδιά.

Πηγαίνετε βόλτες για να εξερευνήσετε το μέρος, κολυμπήστε με τις ώρες στην θάλασσα, φάτε σε όμορφα μαγαζιά. Παίξτε μαζί με τα παιδιά στην άμμο. Αν είναι στη κατάλληλη ηλικία, συζητήστε μαζί τους. Μιλήστε τους για ιστορία της ζωής σας που δεν γνωρίζουν.

Δείτε ακόμα Διαπαιδαγώγηση αγοριού: 8 Βασικά λάθη που κάνουν και οι καλύτεροι γονείς

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πάντα μια καλή ευκαιρία να έρθουμε κοντά με τα παιδιά μας, αρκεί να την εκμεταλλευτούμε σωστά!

Να πηγαίνετε πιο συχνά στην θάλασσα!

Τα παιδιά λατρεύουν την θάλασσα. Καλοκαίρι χωρίς θάλασσα, δεν είναι Καλοκαίρι οποιαδήποτε ηλικία κι αν διανύουμε. Μέσα στην εβδομάδα λοιπόν, φροντίστε να επισκέπτεστε την θάλασσα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Το κολύμπι κάνει καλό στην υγεία και ο δημιουργικός χρόνος που θα περάσετε με τα παιδιά σας, θα κάνει σίγουρα καλό στις σχέσεις σας

Αφήστε στην άκρη την κούραση. Κανονίστε το πρόγραμμα σας με έναν τέτοιο τρόπο που να είναι προτεραιότητα τα παιδιά σας. Κάντε ένα χρονοδιάγραμμα στο μυαλό σας και σκεφτείτε με ποιον τρόπο θα μπορούσατε να συνδυάσετε ξεκούραση και δουλειά, μέχρι να βγείτε σε άδεια!

Οι βόλτες με την οικογένεια να έχουν σαν πρώτο μέλημα την διασκέδαση των παιδιών!

Κανονίσατε να πάτε για φαγητό με τους φίλους σας. Πολύ καλή ιδέα! Θα ήταν ακόμη καλύτερα, αν η ταβέρνα που θα επισκεφθείτε έχει χώρο για να παίξουν και τα παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο η δική σας διασκέδαση θα γίνει και διασκέδαση των παιδιών.

Δείτε ακόμα Υπάρχουν 8 κρίσιμες περίοδοι στη ζωή κάθε παιδιού που πρέπει να γνωρίζεις

Καλοκαιρινά παιχνίδια, μετά από καλό φαγητό με φίλους, μέχρι αργά. Τα παιδιά λατρεύουν να μένουν ξύπνια μέχρι αργά και αγαπούν πολύ να ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Φυσικά δεν λέμε να μην αφιερώνετε χρόνο και σε εσάς. Απλά όταν θα πάρετε μαζί σας τα παιδιά, φροντίστε να περάσουν κι εκείνα καλά!

Να περνάτε χρόνο με παππούδες και ξαδέρφια!

Το Καλοκαίρι είναι μια πολύ καλή αφορμή να έρθουμε σε επαφή με συγγένειες που όλο τον υπόλοιπό χρόνο, μπορεί και να μην προλαβαίναμε να δούμε. Τα παιδιά, αγαπούν πολύ να παίζουν με ξαδέρφια τους και σίγουρα μια συνάντηση με κάποιον παππού, πάντα ήταν αγαπημένη τους υπόθεση.

Κανονίστε λοιπόν το Καλοκαίρι, κάποιες οικογενειακές ολιγοήμερες αποδράσεις! Τα παιδιά, θα έρθουν πιο κοντά με την υπόλοιπη οικογένεια κι εσείς θα βρείτε τον χρόνο να χαλαρώσετε και να αφιερώσετε χρόνο και σε άλλα, αγαπημένα σας πρόσωπα!

Photo via: protothema.gr

 

Close