(Για το Σάββατο) Θέλω το παιδί μου να ζήσει την μεγάλη ζωή γι’ αυτό του μαθαίνω να εκτιμά τα απλά πράγματα

Διδάξτε στα παιδιά την μεγάλη ζωή όχι με πλούτη αλλά με φιλιά, γαργαλητά και χάδια! Γιατί η μεγάλη ζωή δεν συμβαδίζει αναγκαστικά με τα πλούτη. Η μεγάλη ζωή μπορεί να είναι μία ζωή όπου τα παιδιά μας θα μάθουν να εκτιμούν την υγεία, την αγάπη, τους φίλους, την οικογένειά τους.

Κάθε άνθρωπος που είναι ευτυχισμένος με αυτά που έχει είναι σε θέση να ζήσει την μεγάλη ζωή. Και όλοι οι γονείς, θέλουν να ζήσουν τα παιδιά τους την μεγάλη ζωή, όμως οι περισσότεροι γονείς, έχουν συνυφασμένη την μεγάλη ζωή με τα πλούτη. Και αυτό δε θα έπρεπε να γίνεται.

Δείτε ακόμα Τα παιδιά με την ταμπέλα : Εκείνα τα παιδιά που σκέφτονται διαφορετικά.

Γιατί το κλισέ αλλά και πολύ αληθινό ρητό “τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία” ισχύει. Και κανένα παιδί δε θα είναι σε θέση να ζήσει το μεγαλείο της ζωής, αν δεν μάθει να παίζει, να διασκεδάζει και να ακούει την καρδιά του. Η λογική και το χρήμα μπορεί να σε οδηγήσει σε μεγάλες δόξες, όμως η ζωή σου θα είναι μικρή και βαρετή.

Το σημερινό κείμενο μας άγγιξε από την πρώτη ανάγνωση. Δε θα μπορούσαμε λοιπόν να μην το μοιραστούμε μαζί σας, αφού θεωρούμε ότι περνάει πολύ όμορφα μηνύματα σχετικά με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Σχετικά με τα μηνύματα που πρέπει να τους περάσουμε.

Το βρήκαμε στην σελίδα Homebirth Without Violence. Διαβάστε παρακάτω:

Θέλω το παιδί μου να ζήσει μια μεγάλη ζωή.

Ίσως όμως μεγάλη δεν σημαίνει αυτό που το έχουμε κάνει πλέον να σημαίνει. Ίσως μεγάλη ζωή να είναι εκείνη η ζωή που κόβουμε ταχύτητα για χάρη των παιδιών μας. Ίσως να είναι εκείνη η ζωή όπου αφήνουμε τα παιδιά μας στο μαγαζί να περπατούν στον διάδρομο με τα παιχνίδια μόνο και μόνο για να δουν όλα εκείνα τα τρελά και να ξεκαρδιστούν. Γιατί έτσι.

Ίσως να είναι εκείνη η ζωή που στεκόμαστε στο ύψος τους. Ή ίσως είναι η ζωή όπου αφήνουμε τα παιδιά μας να φορέσουν εκείνη την αγαπημένη αποκριάτικη στολή τους για μήνες. Γιατί έτσι!

Ίσως η μεγάλη ζωή δεν έχει να κάνει τελικά με ταξίδια σε όλον τον κόσμο ή με το να ζούμε όλων των ειδών τις εμπειρίες..
Ίσως να είναι μόνο μια ζωή όπου αφήνουμε τα παιδιά μας να κολυμπούν στην θάλασσα το καλοκαίρι, κάθε μέρα.

Ή μια ζωή που διαβάζουμε παρέα τους το ίδιο βιβλίο ξανά και ξανά και ξανά, κάθε βράδυ.. Γιατί αυτό είναι εκείνο που λατρεύουν τόσο.

Μπορεί μια μεγάλη ζωή να είναι μερικά λεπτά παραπάνω για πλατσούρισμα στο βραδινό τους μπάνιο. Μπορεί να είναι τα οικογενειακά πάρτι με χορό χωρίς κανένα λόγο..!

Ίσως μεγάλη ζωή να είναι όταν τ ‘αφήνουμε να σκαρφαλώσουν σ ‘εκείνο το ψηλό πεζούλι γυρνώντας στο σπίτι. Κι ας έχουμε αργήσει.. Κι όταν τ ‘αφήνουμε ν ‘ανακατέψουν τις πλαστελίνες κι ας ξέρουμε πως μετά θα γίνουν χάλια.

Όχι, μια μεγάλη ζωή δεν είναι μια πολυέξοδη ζωή ή μερικά χλιδάτα αντικείμενα. Μια μεγάλη ζωή είναι μια ζωή που ξεχειλίζει από φιλιά, γαργαλητά και χάδια στο κρεβάτι.

Κι αν νιώθεις πως δεν μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου τη μεγάλη ζωή που αξίζουν.. Θέλω να σου πω, πως η μεγάλη ζωή βρίσκεται μέσα στις καθημερινές χαρές και τα χαμόγελα…

Θέλω το παιδί μου να έχει μια μεγάλη ζωή. Γι’ αυτό το άφησα σήμερα να χτενίσει εκείνο τα μαλλιά μου. Και το άκουσα με μεγάλη μου χαρά να μου λέει όλες τις ιστορίες που έχει στο κεφάλι του, εκείνες που δεν τις καταλαβαίνω καθόλου. Και ρώτησα τα πάντα για να καταλάβω καλύτερα.

Πρωτότυπο: Sarah Lango – Gracefield growth.
Εικόνα: @monnan illustration
✒ Ελεύθερη μετάφραση κι επιμέλεια για την σελίδα Homebirth Without Violence

Photo cover via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close