Υπέροχες και εύκολες κατασκευές για να κάνετε, παρέα με τα παιδιά σας (photo)

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη σχέση ανάμεσα σε γονιό και παιδί, είναι ο δημιουργικός χρόνος που περνούν μαζί!

Εκτός από τα επιτραπέζια και τα παραμύθια, ένας πολύ όμορφος και άκρως διασκεδαστικός τρόπος για να περάσεις ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά σου, είναι οι κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μαζί!

Αυτό που προβληματίζει συνήθως τους γονείς, είναι το κόστος των υλικών και η δυσκολία της κατασκευής!

Γι’ αυτό εμείς, θα σου δείξουμε μερικές εύκολες και οικονομικές κατασκευές που μπορούν να γίνουν στο σπίτι για να μπορέσεις να παίξεις και συνάμα να προσφέρεις τα κατάλληλα ερεθίσματα στο παιδί για να παραμείνει δημιουργικό και με μεγάλη φαντασία!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι παρακάτω κατασκευές είναι οι πιο συχνές επιλογές για τους βρεφονηπιοκόμους, τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους!

Πεταλούδες από χρωματιστό χαρτόνι και λευκό χαρτί!

Μια πολύ εύκολη κατασκευή που σαν βοηθός βρεφονηπιοκόμου είχα επιλέξει να κάνω με παιδιά ηλικίας 2 έως και 4 χρονών!

Θα χρειαστείς: Χρωματιστό χαρτόνι με χρώματα της αρεσκείας σας, λευκό χαρτί, ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους, καλαμάκια και υγρή κόλλα!

Σχεδιάζεις μια απλή πεταλούδα πάνω στο χρωματιστό χαρτόνι και μια ίδια αλλά σε πιο μικρό μέγεθος στο λευκό χαρτί. Τα κόβεις και τα δυο με ένα ψαλίδι και μετά είτε κολλάς την μικρή πεταλούδα πάνω στη μεγαλύτερη εσύ, είτε μπορείς να το ζητήσεις από το παιδί σου!

Στη συνέχεια, αφήνεις το παιδί να χρωματίσει το λευκό χαρτί όπως εκείνο επιθυμεί! Αφού τελειώσει, κολλάτε μαζί τα καλαμάκια στη μέση της μικρής πεταλούδας!

Υπέροχες και εύκολες κατασκευές για να κάνετε, παρέα με τα παιδιά σας (photo)

Φωτογραφία από το αρχείο μου!

Καβουράκι από χάρτινο πιάτο μιας χρήσης, χρωματιστό χαρτόνι και τέμπερες!

Θα χρειαστείς: Χαρτόνι χρώματος πορτοκαλί, λευκού και μαύρου, χάρτινα πιάτα μιας χρήσεως όπου ο πάτος τους θα είναι λευκός, τέμπερες ή μαρκαδόρους, συρραπτικό και κόλλα για χαρτί.

Κόβεις το χάρτινο πιάτο στη μέση έτσι ώστε να δημιουργήσεις σχήμα “χαμόγελου” . Στη συνέχεια σχεδιάζεις πάνω στο πορτοκαλί χαρτόνι ποδαράκια καβουριού και τα κόβεις με ένα ψαλίδι. Στο λευκό χαρτόνι, φτιάχνεις το λευκό σημείο του ματιού και στο μαύρο το σκούρο! Αφού τα κόψεις βάζεις το παιδί να κολλήσει το μαύρο σχήμα στο λευκό και τα βάζετε στην άκρη! Δίνεις τις τέμπερες ή τους μαρκαδόρους στο παιδί και το αφήνεις να διαλέξει το αγαπημένο του χρώμα. Αφού ζωγραφίσει μόνο του το λευκό πιάτο, το αφήνεις να στεγνώσει στη περίπτωση που το παιδί χρησιμοποίησε τέμπερες και στη συνέχεια συρράπτεις τα ποδαράκια και τα μάτια πάνω του!

 

Υπέροχες και εύκολες κατασκευές για να κάνετε, παρέα με τα παιδιά σας (photo)

Φωτογραφία από το αρχείο μου!

Κάρτες και πιάτα με καραβάκια!

Μια καλοκαιρινή κατασκευή, που όμως τίποτα δεν σε εμποδίζει να την δοκιμάσεις και μέσα στον Χειμώνα!

Θα χρειαστείς: Χάρτινα πιάτα μιας χρήσεως λευκού χρώματος, λευκά χαρτόνια, κουμπιά καλαμάκια, τέμπερες και υγρή κόλλα!

Στην παρακάτω φωτογραφία, βλέπουμε ότι τα χαρτόνια έχουν σχέδια. Παρόλα αυτά, εμείς θέλουμε να “ερεθίσουμε” τη φαντασία των παιδιών, οπότε διαλέξτε χαρτόνια που θα μπορούν να τα ζωγραφίσουν!

Σχεδιάζεις δυο τρίγωνα στο χαρτόνι και τα κόβεις. Στη συνέχεια σχεδιάζεις το κάτω μέρος της βάρκας και το κόβεις  κι αυτό! Βάζεις το παιδί ή κολλάς εσύ τα κομμάτια, στο πιάτο μιας χρήσεως, έτσι ώστε να δημιουργήσεις τα βάρκα! Αφήνεις το παιδί να το ζωγραφίσει και στη συνέχεια κολλάτε μαζί τα κουμπιά στα τοιχώματα του πιάτου και τα καλαμάκια ανάμεσα στα πανιά της βάρκας!

Αν επιλέξετε να κάνετε κάρτα, ακολούθησε την ίδια διαδικασία μόνο που στην αρχή δίπλωσε ένα κομμάτι χαρτονιού στη μέση, έτσι ώστε να μπορείτε να γράψετε κάτι στο εσωτερικό, μαζί! Επίσης μην τοποθετήσετε τα κουμπιά, γιατί θα βαρύνουν πολύ την κάρτα σας!

Υπέροχες και εύκολες κατασκευές για να κάνετε, παρέα με τα παιδιά σας (photo)

Via: Internet

Χταπόδι από χάρτινο πιάτο μιας χρήσης και χαρτί γκοφρέ!

Θα χρειαστείς: Πιάτο μιας χρήσεως με λευκό πάτο, άσπρο και μαύρο χαρτόνι για τα μάτια ή ψεύτικα μάτια που μπορείς να προμηθευτείς από καταστήματα παιχνιδιών και χαρτοπωλεία, χρωματιστό χαρτί γκοφρέ , τέμπερες ή μαρκαδόρους, υγρή κόλλα και συρραπτικό!

Κόβεις το χάρτινο πιάτο σε σχήμα χαμόγελου, όπως ακριβώς και στην κατασκευή με το καβουράκι. Στη συνέχεια, παίρνεις το γκοφρέ χαρτί και αφού επιλέξει το παιδί το αγαπημένο του χρώμα, το κόβεις με το ψαλίδι σε μακριές λωρίδες! Αν επιλέξεις να φτιάξεις μάτια από χαρτόνι κόβεις έναν άσπρο κύκλο και έναν μικρότερο μαύρο. Κολλάς τον μικρότερο μαύρο κύκλο στον λευκό και τα βάζεις στην άκρη.

Αφήνεις το παιδί να χρωματίσει το πιάτο όπως θέλει εκείνο και αφού τελειώσει, το αφήνεις να στεγνώσει στη περίπτωση που χρησιμοποίησε τέμπερες ή συρράπτεις αμέσως τις λωρίδες στη κάτω μεριά του πιάτου.

Υπέροχες και εύκολες κατασκευές για να κάνετε, παρέα με τα παιδιά σας (photo)

Via: Internet

Καλή διασκέδαση!

Close