πως-να-μάθετε-αγγλικά-στα-παιδιά-ενώ-δεν-ξέρετε αγγλικά-

Μπορεί να είστε σκράπας στα αγγλικά αλλά το παιδί χρειάζεται βοήθεια. Εμείς θα σου δείξουμε πως μπορείς να του προσφέρεις ουσιαστική βοήθεια ακόμη κι αν δεν γνωρίζεις αγγλικά.

Τα αγγλικά πλέον είναι διεθνής γλώσσα και τα παιδιά ξεκινούν να μαθαίνουν αγγλικά από την τρίτη δημοτικού. Πρέπει να ξέρεις αγγλικά ακόμη κι αν δουλεύεις ως καθαρίστρια. Κι ενώ τα αγγλικά βρίσκονται παντού και τα παιδιά πολλές φορές γνωρίζουν καλύτερα από αγγλικά από ότι ελληνικά, με τους γονείς δεν ισχύει το ίδιο.

Διότι αν είσαι λίγο μεγαλύτερος, μεγάλωσες σε μία άλλη εποχή που τα αγγλικά ήταν είτε προαιρετικά είτε αχρείαστα. Όμως το παιδί σου χρειάζεται βοήθεια και σίγουρα δεν έχεις όρεξη και κουράγιο να μάθεις αγγλικά από την αρχή μόνο και μόνο για να βοηθήσεις το παιδί. Μην αγχώνεσαι! Υπάρχει τρόπος. Διαβάστε παρακάτω: 

Το παιδί πρέπει να ξέρει γιατί χρειάζονται τα αγγλικά

Πολλές φορές οι γονείς δεν μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά σε ένα μάθημα. Όμως μπορούν να ενθαρρύνουν το παιδί να δώσει λίγη παραπάνω προσοχή σε ένα μάθημα κι έτσι με τις απαραίτητες συμβουλές των δασκάλων του, όλα θα πάνε καλά και θα του λυθεί κάθε απορία.

Αν λοιπόν το παιδί βρίσκεται σε μία ηλικιακή φάση που τα αγγλικά του φαίνονται λίγο αχρείαστα και δεν βρίσκει τον λόγο να διαβάσει και να δώσει προσοχή θα πρέπει να του εξηγήσετε γιατί είναι σημαντικά. Είναι παιδί όμως, οπότε δεν θα το πείσετε ιδιαίτερα αν ξεκινήσετε τα “και για καθαρίστρια να πας, τα χρειάζεσαι”.

Δείτε ακόμα Το παιδί καμπουριάζει όταν σηκώνει την τσάντα; Προσοχή στην σκολίωση

Σκεφτείτε λοιπόν ένα θέμα που το ενδιαφέρει. Για παράδειγμα το ποδόσφαιρο, τα video games ή οι ταινίες. Δείξτε του ότι οι ποδοσφαιριστές μιλούν αγγλικά για να συνεννοηθούν μεταξύ τους, ότι τα video games σου εξηγούν την ιστορία του παιχνιδιού και τους κανόνες στα αγγλικά ή πόσο τέλειο θα ήταν να βλέπεις μία αγγλική ή αμερικάνικη ταινία χωρίς να διαβάζεις υπότιτλους.

πως-να-μάθετε-αγγλικά-στα-παιδιά-ενώ-δεν-ξέρετε αγγλικά-

Photo via: imommy.gr

Το παιδί πρέπει να έχει εκτονώσει την ενέργειά του πριν το μάθημα.

Όταν τα παιδιά έχουν πολλή ενέργεια, την ώρα του μαθήματος δεν μπορούν να είναι συγκεντρωμένα αφού έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι. Έτσι, το παιδί πριν το φροντιστήριο φροντίστε να έχει εκτονώσει την ενέργειά του.

Μπορείτε να το γράψετε σε ένα άθλημα ή να το αφήσετε να παίξει στην παιδική χαρά ή στην αυλή, έτσι ώστε να είναι σε θέση να είναι περισσότερο συγκεντρωμένο την ώρα του μαθήματος και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες απορίες.

πως-να-μάθετε-αγγλικά-στα-παιδιά-ενώ-δεν-ξέρετε αγγλικά-

Photo via: Pinterest

Μάθετε αγγλικά μέσα από το παιχνίδι.

Στις ηλικίες του δημοτικού, τα παιδιά μαθαίνουν πολύ εύκολα μία γνώση μέσα από το παιχνίδι. Αντίθετα, τα βιβλία και το στείρο διάβασμα μπορεί να τους φαίνεται βαρετό. Μπορείτε λοιπόν να μάθετε πως λέγονται μερικά χρώματα και μερικά έπιπλα στα αγγλικά.

Βάλτε το παιδί να βρίσκει πως λέγεται η ντουλάπα στα αγγλικά ή το τάδε χρώμα. Επίσης τα αγγλικά τραγούδια και οι αγγλικές ταινίες θα το βοηθήσουν ιδιαίτερα. Αφήστε το παιδί να ακούει αγγλική μουσική με ελληνική μετάφραση.

Αν ξέρει λίγα αγγλικά θα μπορεί να αναγνωρίσει μερικούς στίχους και η μετάφραση θα το βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Θα εξοικειωθεί στο άκουσμα αυτής της γλώσσας.

πως-να-μάθετε-αγγλικά-στα-παιδιά-ενώ-δεν-ξέρετε αγγλικά-

Photo via: infokids.gr

Προσπαθήστε να ψυχολογήσετε τα παιδιά σας σχετικά με τα αγγλικά

Είναι ωραίο μετά το μάθημα να κάνετε συγκεκριμένες ερωτήσεις στα παιδιά σχετικά με το εκάστοτε μάθημα. Όσων αφορά τα αγγλικά ερωτήσεις όπως “τι μάθατε σήμερα;” “τι σου άρεσε περισσότερο;” “ποια ήταν η αγαπημένη στιγμή του μαθήματος” θα βοηθήσουν τα παιδιά να εκφραστούν.

Επίσης θα επαναλάβει πράγματα που έχει ακούσει κι έτσι θα τα εμπεδώσει περισσότερο. Αφήστε που αν το παιδί έχει ενδιαφέρουσες συζητήσεις μαζί σας για κάθε μάθημα, θα πηγαίνει πιο ορεξάτο την επόμενη φορά, αφού θα προσπαθεί να μαζέψει γνώσεις και εμπειρίες και να τις μοιραστεί μαζί σας.

Επιλέξτε βοηθητικά παιχνίδια στον υπολογιστή

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και σίγουρα δεν εγκρίνουμε το παιδί να περνάει όλη του την μέρα μπροστά σε μία οθόνη. Παρόλα αυτά αν το παιδί έχει μία ώρα για να την εκμεταλλευτεί μπροστά από μία οθόνη είναι ωραίο να του προτείνετε ωραία εκπαιδευτικά παιχνίδια με αγγλικά.

Δείτε ακόμα Το παιδί κοιμάται όρθιο στο σχολείο; 10 τροφές για ενέργεια

Αυτά τα παιχνίδια είναι αρκετά διασκεδαστικά και στα παιδιά αρέσουν πολύ. Σίγουρα είναι καλύτερα από το playstation και την τηλεόραση. Έτσι το παιδί θα εξελιχθεί περισσότερο.

πως-να-μάθετε-αγγλικά-στα-παιδιά-ενώ-δεν-ξέρετε αγγλικά-

Photo via: imommy.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close