πως-να-επιλέξουμε-το-σωστό-φροντιστήριο-για-το-παιδί-

Ετοιμάζεστε να γράψετε το παιδί σας στο φροντιστήριο για την νέα σχολική χρονιά και δεν ξέρετε με ποια κριτήρια να το επιλέξετε; Εμείς θα σας βοηθήσουμε.

Τα παιδιά χρειάζονται δυστυχώς φροντιστήρια από μικρή ηλικία πλέον. Λέμε δυστυχώς, διότι θεωρούμε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να ξεχνούν την παιδική τους ηλικία.

Τα φροντιστήρια όμως αποτελούν μία πραγματικότητα κι αν το παιδί σας αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία σε κάποιο μάθημα ή ήρθε η ώρα να μάθει κάποια ξένη γλώσσα είναι απαραίτητα. Πώς να ξεχωρίσεις το ιδανικό φροντιστήριο για το παιδί σου όμως; Διαβάστε παρακάτω: 

Γνωρίστε τα πάντα για το περιβάλλον του φροντιστηρίου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να έρθετε σε επαφή με την διεύθυνση του φροντιστηρίου και τους εκπαιδευτικούς του. Δείτε από κοντά τις αίθουσες που θα κάνει μάθημα το παιδί σας, γνωρίστε προσωπικά τους εκπαιδευτικούς και την διεύθυνση που θα συνεργαστείτε.

Δείτε ακόμα Όλα τα λάθη που κάνουν οι γονείς την πρώτη εβδομάδα του σχολείου

Ένα ευχάριστο περιβάλλον με προσιτούς και χαμογελαστούς εκπαιδευτικούς είναι το Α και το Ω έτσι ώστε ένα παιδί να πηγαίνει με χαρά στο φροντιστήριο και να μαθαίνει ουσιαστικά το εκάστοτε μάθημα. Πολλές φορές ένας μαθητής είναι “κακός” επειδή δεν τον εμπνέει ο καθηγητής και όχι επειδή είναι “τεμπέλης”.

πως-να-επιλέξουμε-το-σωστό-φροντιστήριο-για-το-παιδί-

Photo via: mamotoja.pt

 

Μάθετε τα βιογραφικά των εκπαιδευτικών

Σημαντικό είναι επίσης να ξέρετε τα βιογραφικά των εκπαιδευτικών. Έχουν εμπειρία; Έχουν εργαστεί κι άλλες φορές με παιδιά; Σίγουρα ένα πλούσιο βιογραφικό δεν κάνει απαραίτητα τον καλό επαγγελματία όμως σε πολλές περιπτώσεις ένας καθηγητής με μικρή εμπειρία ίσως να μην είναι τόσο μεταδοτικός.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν τα σεμινάρια. Η μόρφωση δεν έχει να κάνει μόνο με το “διαβάζω ένα βιβλίο και εξηγώ στα παιδιά τι λέει”. Η εκπαίδευση συνδυάζει την μόρφωση και τους παιδαγωγικούς μεθόδους. Τα σεμινάρια βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να προσαρμοστούν στις νέες παιδαγωγικές μεθόδους που εξελίσσονται διαρκώς.

πως-να-επιλέξουμε-το-σωστό-φροντιστήριο-για-το-παιδί-

Photo via: diada.gr

Ενημερωθείτε από άλλους γονείς με μεγαλύτερα παιδιά

Η μαμά μας κάτι ήξερε. Στην εποχή που δεν υπήρχε διαδίκτυο το πιο απλό πράγμα ήταν να γνωρίσεις μία γειτόνισσα με ενδεχομένως μεγαλύτερο παιδί από σένα, για κάποιο φροντιστήριο. Σίγουρα δεν μπορείτε να βασιστείτε σε όλες τις απόψεις και σίγουρα δεν μπορείτε να πάρετε απόλυτα σοβαρά μία άποψη.

Παρόλα αυτά αν ο άνθρωπος που ρωτήσετε είναι εμπιστοσύνης, τότε μπορεί να διαμορφώσει και σε εσάς μία άποψη. Παρόλα αυτά μετά τις εντυπώσεις του, θα πρέπει να βγάλετε και τα δικά σας συμπεράσματα και αυτό θα γίνει μόνο αν πάτε να δείτε από κοντά τις εγκαταστάσεις, την διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς.

πως-να-επιλέξουμε-το-σωστό-φροντιστήριο-για-το-παιδί-

Photo via: meallamatia.gr

Ρωτήστε για την πολιτική του φροντιστηρίου σχετικά με τις απουσίες και το πόσο ενήμεροι μένουν οι γονείς για τις επιδόσεις των παιδιών

Είναι πολύ σημαντικό τα φροντιστήρια να κρατούν τους γονείς ενήμερους σχετικά με τις επιδόσεις των μαθητών αλλά και τις απουσίες τους. Ειδικά στους έφηβους, που συχνά το σκάνε από τα φροντιστήρια, θα πρέπει να ξέρετε ότι το φροντιστήριο που θα επιλέξετε θα σας κρατάει ενήμερους για ό,τι προκύψει.

Δείτε ακόμα Το παιδί κοιμάται όρθιο στο σχολείο; 10 τροφές για ενέργεια

πως-να-επιλέξουμε-το-σωστό-φροντιστήριο-για-το-παιδί-

Photo via: areimanio.gr

Κάνουν μαθήματα online;

Στην εποχή του κορονοϊού και της τηλεκπαίδευσης κάθε φροντιστήριο έχει εντάξει στο πρόγραμμά του και τα online μαθήματα. Σίγουρα είναι κάτι που απευχόμαστε αφού θυμάστε όλοι τι πέρασαν γονείς και μαθητές στις πρώτες καραντίνες. Παρόλα αυτά θα πρέπει να ξέρετε ότι αν προκύψει ξανά κάποια καραντίνα, το παιδί δεν θα μείνει πίσω.

πως-να-επιλέξουμε-το-σωστό-φροντιστήριο-για-το-παιδί-

Photo via: exelixi100.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close