Εκπαιδευτικός ξεσπάει: “Να σπάσουν τα τμήματα τώρα! Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών & να γίνουν δωρεάν τεστ!”

Τα σχολεία άνοιξαν στις 14 Σεπτέμβρη κάτω από νέα δεδομένα. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι μουδιασμένοι μπροστά στη νέα σχολική χρονιά που τους περιμένει. Μια νέα σχολική χρονιά με φαρμακευτικές μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας μέσα στις τάξεις.

Πολλοί θεωρούν ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σχετικά με τον κορονοϊό και τα σχολεία είναι ημίμετρα. Ότι η μάσκα από μόνη της δεν βοηθάει στην μη εξάπλωση του ιού. Ειδικότερα το ευτράπελο που έγινε με τις μάσκες σε λάθος μέγεθος, έκανε μικρούς και μεγάλους να γελάσουν πολύ αλλά και να ανησυχήσουν ακόμη περισσότερο.

Δείτε ακόμα Κορονοϊός: Πως υποδέχτηκαν οι άλλες χώρες τα παιδιά στο σχολείο;

Ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους. Ανησυχούν για το μέλλον της χώρας γενικότερα. Έντονες διαμαρτυρίες λοιπόν υπάρχουν σε όλη την χώρα, τόσο από τους γονείς όσο και από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Εκπαιδευτικός ξεσπάει: “Να σπάσουν τα τμήματα τώρα! Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών & να γίνουν δωρεάν τεστ!”

Η εκπαιδευτικός Δήμητρα Ρούπα, αποφάσισε να γράψει ένα κείμενο – ξέσπασμα μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook και βρήκε πολλούς που συμφώνησαν – και δικαιολογημένα – μαζί της. Αποφασίσαμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω:

Στα τρία από τα πέντε σχολεία που πηγαίνω και έχω εικόνα τάξεων μέχρι αυτή τη στιγμή, έχω δύο τμήματα από 11 παιδιά, ένα με 20, ένα με 24, ένα με 17 και δύο με 25. Με τα τέσσερα τμήματα που θα μπω ακόμη, υπολογίζω περίπου 170 παιδιά σύνολο.

Τα παιδιά φοράνε τις μάσκες τους, μιλάμε για παιδιά δημοτικού, ζητούν διαλείμματα μάσκας, βγαίνουν για λίγο έξω και ξαναμπαίνουν.

Ζεσταίνονται, δεν ακούγονται, τους ζητάω να επαναλάβουν, μιλάνε πιο δυνατά, προσπαθούν, είναι τόσο συνεργάσιμα, μέσα σε αυτό το βαρύ ψυχολογικό κλίμα και το βάρος που σηκώνουν στα πλατάκια τους, που θέλω να κλαίω από συγκίνηση.

Εκπαιδευτικός ξεσπάει: “Να σπάσουν τα τμήματα τώρα! Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών & να γίνουν δωρεάν τεστ!”

Δεν βλέπω τα πρόσωπά τους, τους λέω «χαμογελάω τώρα αλλά εσείς δεν το βλέπετε», λέω «είναι δύσκολα, κανείς και καμιά μας δεν περνάει την πόρτα του σχολείου και χοροπηδάει από χαρά που φοράει μάσκα, αλλά πρέπει να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε».

Βλέπω κεφαλάκια να συμφωνούν νεύοντας καταφατικά. Είναι πιο ήσυχα από άλλες χρονιές. Όχι γιατί φοράνε τη μάσκα αλλά γιατί προσπαθούν κι αυτά να βγάλουν άκρη με όλο αυτό που συμβαίνει.

Λέω «δεν θα κάνουμε ομάδες προς το παρόν, δεν θα δανείζετε πράγματα, μην ξεχνάτε το βιβλίο σας, δεν μπορώ να σας δίνω το δικό μου και όλα αυτά με στεναχωρούν όσο δεν φαντάζεστε, ελπίζω να είμαστε μαζί και του χρόνου και να περάσουμε υπέροχα». Και λένε ναι, κυρία.

Και σε αυτά τα παιδιά, τα υπέροχα, τα συγκλονιστικά, η Κεραμέως με το Μητσοτάκη έδωσαν ένα παγουρίνο-δαχτυλήθρα και κάτι μάσκες-αερόστατα.

Εκπαιδευτικός ξεσπάει: “Να σπάσουν τα τμήματα τώρα! Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών & να γίνουν δωρεάν τεστ!”

Αυτά τα παιδιά τα άφησαν στην τύχη τους μέσα σε υπερπληθή τμήματα, χωρίς αποστάσεις ασφαλείας, με προσωπικό καθαριότητας που δεν επαρκεί να καλύψει το πρωινό πρόγραμμα και το ολοήμερο έτσι όπως περιγράφουν οι κανόνες υγιεινής.

Σε αυτά τα παιδιά δεν έχουν στείλει ακόμα όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό που χρειάζονται, αυτά τα παιδιά τα κοροϊδεύουν λέγοντας ότι η μάσκα είναι το νούμερο ένα και το σημαντικότερο όπλο προστασίας κατά του ιού μέσα στο σχολείο.

Άι σιχτίρ, λοιπόν. Να σπάσουν τα τμήματα. Να σπάσουν τα τμήματα τώρα. Χτες. Να έρθει κι άλλο προσωπικό καθαριότητας, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών, να γίνουν δωρεάν τεστ. Τώρα. Χτες. Ζούμε τις πρώτες μέρες μιας προαναγγελθείσας καταστροφής.

Η κυβέρνηση και οι επιστήμονες σε εντεταλμένη υπηρεσία που γνωμοδότησαν θετικά για αυτό το άνοιγμα, λογοδοτούν κυρίως και πρωτίστως στα παιδιά αυτά. Που έκαναν όλα όσα τους ζητήθηκαν και άρθηκαν εν μία νυκτί στο ύψος των περιστάσεων.

Κρίμα που σε αυτά τα παιδιά, αυτή τη δύσκολη στιγμή, έτυχε να έχουν υπουργό την Κεραμέως που παίζει με την υγεία τους και τις ζωές των ανθρώπων τους. Κρίμα.

Photo cover via: healthview.gr

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο daddy-cool.gr

Close