Έρευνα δείχνει οτι όσο περισσότερο κάνετε αυτό στο παιδί σας, τόσο πιο έξυπνο θα γίνει!

Το ξέρατε ότι οι αγκαλιές βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού σας;

Τα ευρήματα μιας νέας μελέτης δείχνουν ότι όσο περισσότερο αγκαλιάζετε ένα μωρό, τόσο πιο έξυπνο θα γίνει, καθώς όταν το αγκαλιάζετε τόσο περισσότερο αναπτύσσεται ο εγκέφαλος του.

Η μελέτη διεξήχθη από το Nationwide Children’s Hospital στο Οχάιο. Μελέτησαν 125 μωρά, τόσο μωρά που είχαν γεννηθεί πρόωρα όσο και τελειόμηνα. Σκοπός της μελέτης ήταν να δουν πώς οι εγκέφαλοι τους ανταποκρίθηκαν στη φυσική επαφή και τα αποτελέσματα έδειξαν κάτι εκπληκτικό.

Τα μωρά που είχαν σωματική επαφή και έλαβαν περισσότερη στοργή από τους γονείς τους ή από το νοσοκομειακό προσωπικό έδειξαν ισχυρότερη ανταπόκριση στον εγκέφαλο.

Η φυσικήεπαφή είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός μωρού που έχει γεννηθεί πρόωρα όσο και ενός τελειόμηνου αναφέρει ο ερευνητής Nathalie Maitre

Έρευνα δείχνει οτι όσο περισσότερο κάνετε αυτό στο παιδί σας, τόσο πιο έξυπνο θα γίνει!Πηγή: Pexels

Το δέσιμο και η αγάπη προς τα παιδιά τους, είναι μια αίσθηση που οι γονείς μπορούσαν να περιγράψουν μόνο ως πολύ ισχυρή αλλά και που τους κάνει χαρούμενους. Αυτό το ευτυχισμένο και χαρούμενο συναίσθημα οφείλεται σε μια θαυμάσια, μαγική χημική ουσία που παράγεται στο σώμα μας – την οξυτοκίνη.

φροντίστε να αγκαλιάζετε τα μωράκια σας σε κάθε ευκαιρία που έχετε.

Δείτε ακόμη: Υπερκινητικό παιδί: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς!!!

Η οξυτοκίνη, είναι υπεύθυνη για πολλές από τις συμπεριφορές μας. Συμπεριλαμβανομένων των αναπαραγωγικών και μητρικών συμπεριφορών.

Έρευνα δείχνει οτι όσο περισσότερο κάνετε αυτό στο παιδί σας, τόσο πιο έξυπνο θα γίνει!Πηγή: Pixabay

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η μαμά έχει ήδη αρχίσει να νιώθει το δέσιμο με το μωρό. Το σώμα της μητέρας απελευθερώνει οξυτοκίνη που θα ενθαρρύνει τις θετικές συμπεριφορές πριν γεννηθεί το μωρό. Αφού γεννηθεί το μωρό, η φυσική επαφή της μητέρας και του μωρού και η στοργή, δείχνουν αυξημένα επίπεδα οξυτοκίνης τόσο στο μωρό όσο και στη μητέρα. Αυτή διεγείρει την υγιή συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη στα μωρά. Μπορεί επίσης να βοηθήσει την ικανότητά τους να καταπολεμήσουν το άγχος.

Δείτε ακόμη: 5 λόγοι που τα παιδιά δίνουν νόημα στη ζωή μας

Το δέσιμο με το παιδί, μέσω της φυσικής επαφής, ειδικά μέσω του αγκαλιάσματος, αυξάνει την οξυτοκίνη στο σώμα. Αυτό καθιερώνει και προωθεί μια υγιή σχέση μεταξύ του γονέα και του παιδιού..
Από το να κουνήσετε ένα μωρό ή οποιαδήποτε μορφή σωματικής επαφής μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού

Έρευνα δείχνει οτι όσο περισσότερο κάνετε αυτό στο παιδί σας, τόσο πιο έξυπνο θα γίνει!

Η οξυτοκίνη είναι υπεύθυνη για μια στοργική και υγιή σχέση του γονιού με το παιδί του. Για αυτό επιβιώσαμε ως ανθρώπινο είδος. Το αίσθημα αυτού του δεσμού μετά την απελευθέρωση της οξυτοκίνης δημιουργεί την ανάγκη και τη λαχτάρα να θέλουμε να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και τους απογόνους μας.

Δείτε ακόμη: Αυτό το νεογέννητο αγκαλιάζει το πρόσωπο της μαμάς του λίγα δευτερόλεπτα μετά την γέννα (vid)

Ουσιαστικά, η αγάπη και η στοργή είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου. Έτσι, φροντίστε να αγκαλιάζετε τα μωράκια σας σε κάθε ευκαιρία που έχετε..

Πηγή: shareably.net
Close