Ερωτική απογοήτευση στην εφηβεία: Οι συμβουλές που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας

Ερωτική απογοήτευση στην εφηβεία: Οι συμβουλές που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας. Πονάει η καρδιά του παιδιού σας και ήρθε η στιγμή να του δώσετε μερικές συμβουλές.

Στην εφηβεία τα παιδιά ξεκινούν να γνωρίζουν σιγά σιγά τον κόσμο των μεγάλων. Στον κόσμο των μεγάλων υπάρχει και η ερωτική απογοήτευση και αυτή η εμπειρία είναι πάντα δύσκολη. Πόσο μάλλον όταν την βιώνεις για πρώτη φορά.

Ένα παιδί στην εφηβεία λοιπόν είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει την ερωτική απογοήτευση. Δεν το έχει ξανά βιώσει οπότε δεν μπορεί να ελέγξει και τα ερμηνεύσει τα συναισθήματά του. Επίσης μεγαλοποιεί τα συναισθήματά του στο κεφάλι του γιατί δεν έχει άμυνες από προηγούμενες εμπειρίες.

Δείτε ακόμα 6 πράγματα που κάθε έφηβος θέλει να σας πει αλλά δειλιάζει

Τι μπορούμε να κάνουμε σαν γονείς που βλέπουμε τα παιδιά μας να…λιώνουν για τον έρ@τά τους; Η σελίδα Βγες από τα χαρακώματα της Σπυριδούλας Κώτση μας δίνει λύσεις. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά. Διαβάστε παρακάτω: 

Δύσκολος χωρισμός στην εφηβεία: μικρές συμβουλές για καρδιές που πονάνε

ερωτική-απογοήτευση-στην-εφηβεία-

Δεν είναι ντροπή να νιώθεις πόνο και στενοχώρια, επειδή κάποιος/α σε απέρριψε ή σε πλήγωσε. Επίτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει αυτά τα συναισθήματα, να κλάψει και να λυπηθεί.

Συνδέσου με τους φίλους και την παρέα σου. Θα σε βοηθήσει να μοιραστείς αυτά που νιώθεις, να ξεχαστείς και να θυμηθείς ότι μπορείς να περάσεις καλά και χωρίς τον/την πρώην.

Προσπάθησε να σκεφτείς αντικειμενικά για τη σχέση που τελείωσε. Μην την ωραιοποιείς, ειδικά τώρα: υπήρχαν κάποιοι λόγοι που έληξε και καλό είναι να τους σημειώσεις για να τους θυμάσαι.

Δείτε ακόμα Φιλιά στην εφηβεία : Γιατί οι έφηβοι βάζουν πάνω από όλα τους φίλους τους;

Δώσε χώρο στον εαυτό σου να “ανασάνει”, ώστε να μη το σκέφτεσαι διαρκώς. Όσο λιγότερα triggers έχεις το πρώτο διάστημα, τόσο περισσότερο περιθώριο δίνεις στον εαυτό σου να ξεπεράσει τη σχέση. Μπορεί να χρειαστεί να σβήσεις τον/την πρώην από τα social και να απέχεις από πράγματα που τον/την θυμίζουν.

Ασχολήσου με την αυτοεκτίμηση σου. Να θυμάσαι ότι είσαι αρκετή/αρκετός, και ότι αυτό δεν εξαρτάται από το ερωτικό ενδιαφέρον κανενός. Αν ξέρεις τι αξίζεις, θα ξεπεράσεις το χωρισμό, θα βοηθηθείς στις επόμενες σχέσεις και δε θα πέσεις στην παγίδα της rebound σχέσης.

Ερωτική απογοήτευση στην εφηβεία; Ζήτησε βοήθεια, δεν είναι ντροπή!

Μίλα τώρα στους δικούς σου ή σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεσαι: αν βλέπεις ότι έχεις “κολλήσει” άσχημα μετά το χωρισμό, η διάθεσή σου είναι πεσμένη και δεν καλυτερεύει με τον καιρό, αν αυτοτραυματίζεσαι (ή αν κάνεις κακό στον εαυτό σου με άλλους τρόπους) ή αν έχεις σκέψεις να βλάψεις σοβαρά τον εαυτό σου.

Photo cover via: youweekly.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εφηβεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close