Γιατί δε λέμε αστεία στα παιδιά; Συμβουλές για να τα κάνουμε να γελάνε

Γιατί δε λέμε αστεία στα παιδιά; Συμβουλές για να τα κάνουμε να γελάνε. Αφού το αξίζουν!

Τα τελευταία χρόνια οι γονείς φαίνεται πως έχουν απομακρυνθεί από τα παιδιά τους. Η τεχνολογία είναι ένας βασικός παράγοντας που παιδί και γονιός δεν έχουν τόσες κοινές στιγμές μαζί πια. Κι αν δεν είναι η τεχνολογία θα είναι το άγχος και τα βάσανα της καθημερινότητας.

Οι γονείς γυρνούν κουρασμένοι από την δουλειά στο σπίτι και πιάνουν ένα κινητό για να χαλαρώσουν. Τα παιδιά βαριούνται οπότε παίρνουν το τάμπλετ τους και κάπως έτσι περνάει η ώρα και πέφτουν για ύπνο. Αυτό όμως είναι από τα χειρότερα μοντέλα γονεϊκότητας. 

Δείτε ακόμα Ο λόγος που πρέπει να αγκαλιάζουμε τα παιδιά ακόμη και όταν είναι ανυπόφορα

Για όποιον λόγο κι αν δεν έχεις τόσες ευχάριστες στιγμές με το παιδί σου, το θέμα είναι ότι πρέπει αυτό να το διορθώσεις και σύντομα μάλιστα. Τα παιδιά πρέπει να γελούν περισσότερο και να παίζουν περισσότερο με τους γονείς τους.

Γιατί μέσα από τα αστεία και τις ευχάριστες στιγμές δημιουργούν με τους γονείς κοινές αναμνήσεις και αναπτύσσουν ένα ακόμη πιο ισχυρό δέσιμο. Γιατί δεν λέμε αστεία στα παιδιά; Αφού το αξίζουν! Αν λοιπόν θέλεις να βελτιωθείς σαν γονιός σε αυτό, σου βρήκαμε την λύση.

Η αγαπημένη μας σελίδα Μικρό Βουνό μοιράστηκε μαζί μας ένα κείμενο που μας δίνει συμβουλές για το τι αστεία μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας και γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό για εκείνα αλλά και για εμάς. Διαβάστε παρακάτω: 

Γιατί δε λέμε αστεία στα παιδιά;

Είναι ωραίο να λέμε αστεία στα παιδιά. Να τα γαργαλάμε και να τα ενοχλούμε. Να τους κάνουμε αστείες φάτσες και να τεντώνουμε το σκοινί. Να λέμε εκείνο που δεν περιμένουν να ακούσουν από τους μεγάλους.
Να γελάμε πολύ και να γελάμε μαζί. Να μην είμαστε πολύ σοβαροί. Να ξεσφιχτούμε, να κάνουμε μαζί τους ένα ουφ.

Να ξαπλώσουμε στο χαλί και να κυλιόμαστε και να λέμε βλακείες.
Αν δε μας έρχεται κάτι μπορούμε να ξεκινήσουμε με τη φράση του G. Rodari: «Μυρμήγκια στα αυτιά, στη γλώσσα βατράχια».

Μετά θα πάει μόνο του αρκεί να ρωτάμε και που αλλού, και γιατί, μα πως γίνεται αυτό; Μπορούμε πάλι να ξεκινήσουμε από παράδοξα λέει ο ίδιος! «Τριχωτοί κουραμπιέδες» και τι άλλο; Ο καθένας έχει τα δικά του αστεία – αυτά να πει και στα παιδιά, αν δε του κάνει ο Rodari.

Δείτε ακόμα Δεν υπάρχει ισχυρότερη διδασκαλία από το δικό μας παράδειγμα

Αστείες λέξεις, που δημιουργούν αστείες εικόνες και μας κάνουν να γελάμε. Που δημιουργούν λιγότερο σοβαρές στιγμές. Στιγμές ελαφριές που επιπλέουν και δεν έχουν εκείνη τη μεγάλη σημασία της σημαντικής ματιάς που έχουμε οι μεγάλοι όλη μέρα για να γίνει κάτι πολύ σημαντικό.
Σημαίνουσες σημαντικές ασημασίες VS κολοκύθια στα αυτιά.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close