γιατί-τα-παιδιά-πρέπει-να-κάνουν-Πάσχα-στο-χωριό-

Γιατί τα παιδιά πρέπει να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Οι λόγοι που τα παιδιά πρέπει να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Το Πάσχα είναι μία όμορφη γιορτή και σίγουρα μία ακόμη πιο όμορφη γιορτή να πάμε μία βόλτα στο χωριό με την οικογένειά μας. Ακόμη κι αν δεν είστε ιδιαίτερα θρησκευόμενοι, οποιαδήποτε αφορμή για μία εξόρμηση στο χωριό με την οικογένεια, είναι μία καλή περίοδος του χρόνου.

Τα παιδιά λατρεύουν το Πάσχα στο χωριό ακόμη κι αν πολλοί γονείς του σήμερα, προτιμούν να κάνουν Πάσχα κάπου αλλού. Στο σημερινό άρθρο θα σας πούμε τους λόγους που τα παιδιά αγαπούν το Πάσχα στο χωριό και γιατί πρέπει να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Διαβάστε παρακάτω: 

Γιατί τα παιδιά πρέπει να κάνουν Πάσχα στο χωριό :Έρχονται σε επαφή με την φύση

Μπορεί τα παιδιά μεγαλώνοντας να ξεκινούν να φοβούνται τις κατσαρίδες, να τα εκνευρίζουν οι μύγες και να αντιπαθούν τα κουνούπια όμως όσο είναι μικρά κάθε ζώο, φυτό ή έντομο της φύσης το αγαπούν πολύ.

Τους αρέσει να μαζεύουν λουλούδια και να τα χαρίζουν στην μαμά και στον μπαμπά, τους αρέσει να περιεργάζονται πεταλούδες, σκαθάρια, να χαϊδεύουν τα σκυλάκια του χωριού και να κάνουν ποδήλατο χωρίς τον φόβο των αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμα Το Πάσχα στην δεκαετία του 80

Με λίγα λόγια τα παιδιά χαλαρώνουν στην φύση και νιώθουν ότι κάθε μέρα είναι μία νέα περιπέτεια. Κάνοντας Πάσχα στο χωριό θα βοηθήσετε τα παιδιά να εξοικειωθούν με φυτά, έντομα και ζώα πράγμα που στις μεγάλες πόλεις δεν μπορούν να το κάνουν και να νιώσουν ανέμελα, μακριά από καυσαέριο και ένταση.

γιατί-τα-παιδιά-πρέπει-να-κάνουν-Πάσχα-στο-χωριό-

Photo via: mothersblog.gr

Γιατί τα παιδιά πρέπει να κάνουν Πάσχα στο χωριό :Παίζουν όλη μέρα εκτός σπιτιού

Στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και γενικά στις μεγάλες πόλεις τα παιδιά βγαίνουν από το σπίτι λίγες ώρες την ημέρα. Μπορεί μάλιστα να περάσουν και μέρες ολόκληρες χωρίς να πάνε μία βόλτα. Ο κόσμος είναι επικίνδυνος και οι γονείς δεν έχουν πάντα χρόνο να περνούν με τα παιδιά χρόνο για ώρες εκτός σπιτιού.

Στο χωριό όμως αυτό δεν ισχύει. Όλοι γνωρίζουν τους πάντες οπότε και οι γονείς μπορούν να αφήσουν τα παιδιά να μείνουν εκτός σπιτιού για περισσότερες ώρες της ημέρας και από μία ηλικία και μετά ακόμη και χωρίς συνεχής επιτήρηση. Είναι κάτι που θα το απολαύσουν πολύ και το αξίζουν ακόμη περισσότερο.

γιατί-τα-παιδιά-πρέπει-να-κάνουν-Πάσχα-στο-χωριό-

Photo via: healthview.gr

Γιατί τα παιδιά πρέπει να κάνουν Πάσχα στο χωριό:Γνωρίζουν νέους φίλους

Στο χωριό τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ξαδέρφια που δεν ήξεραν ότι έχουν ή που δεν τα βλέπουν συχνά και θα συναναστραφούν με νέους φίλους και γείτονες. Αυτό θα τα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην κοινωνικοποίησή τους ενώ θα τους αρέσει η ιδέα να γνωρίζουν νέο κόσμο.

γιατί-τα-παιδιά-πρέπει-να-κάνουν-Πάσχα-στο-χωριό-

Photo via: karuka.ro

Γιατί τα παιδιά πρέπει να κάνουν Πάσχα στο χωριό :Το Πάσχα δίπλα στην γιαγιά και στον παππού είναι ανεκτίμητης αξίας

Εκτός του ότι τα παιδιά έχουν πάντα αδυναμία στην γιαγιά και στον παππού, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα δίπλα τους είναι ακόμη πιο όμορφα. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες αναβιώνουν τα έθιμα κάθε χρόνο και τα τηρούν με ευλάβεια.

Δείτε ακόμα 8 κανόνες διαπαιδαγώγησης των γονιών μας που μπορούμε να υιοθετήσουμε και σήμερα

Τα παιδιά θα πλάσουν μαζί με την γιαγιά κουλουράκια, θα ψήσουν το αρνί με τον παππού, θα ακούσουν ιστορίες και γενικότερα θα περάσουν δημιουργικό χρόνο δίπλα τους. Τέλος μαθαίνουν τις τοπικές παραδόσεις του τόπου και το Πάσχα δεν είναι πια μία απρόσωπη γιορτή που κρατάει 10 λεπτά την Ανάσταση και μισή μέρα την Κυριακή του Πάσχα.

γιατί-τα-παιδιά-πρέπει-να-κάνουν-Πάσχα-στο-χωριό-

Photo via: mothersblog.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα νήπια στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close