Γιορτινά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με όλη την οικογένεια!

Είμαστε μια αναπνοή πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και σίγουρα όλοι ανυπομονούμε την έλευση τους. Τα Χριστούγεννα φέρνουν πιο κοντά την οικογένεια και είναι μια τέλεια περίοδος καθώς μπορείτε να αναπληρώσετε όλο το χαμένο χρόνο. Και τι καλύτερο από το να σας φέρει πιο κοντά από υπέροχα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε φέτος να εντάξετε στο πρόγραμμα σας!

 • Το παιχνίδι με τα πλαστικά ποτήρια
ikogeniaka-pechnidia1_photo credit:pinterest.com

Το παιχνίδι αυτό είναι πολύ εύκολο και είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Έχετε πλαστικά ποτήρια δίπλα στο τραπέζι και πρέπει να στοιβάξετε όσα περισσότερα ποτήρια μπορείτε μέσα σε ένα λεπτό. Νικητής είναι αυτός που κατάφερε και στοίβαξε περισσότερα ποτήρια.

 • Χιονάνθρωπος μπόουλινγκ
ikogeniaka-pechnidia3_photo credit:craftaholicsanonymous

Αυτό είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που τα παιδιά σας θα το λατρέψουν. Πάρτε κουτιά άδεια, βάψτε τα άσπρα,πάρτε μαύρο και πορτοκολί χαρτόνι για το καπέλο και τη μύτη μαύρο μαρκαδόρο για τα μάτια  μαύρα pom poms για τα κουμπιά και κόλλα σιλικόνης για να κολλήσετε όλα αυτά και να φτιάξετε ένα χαριτωμένο χιονάνθρωπο. Και τώρα ήρθε η ώρα του παιχνιδιού, βγαίνετε στην αυλή δίνετε στο παιδί σας μια μπάλα και αρχίζει η αποσυναρμολόγηση! Το κέφι θα ανέβει στα ύψη!

Δείτε ακόμη: Δείτε πως να φτιάξετε ένα παιχνιδιάρικο ρολόι με ένα χαρτόνι 

 • Παιχνίδι ισορροπίας με στολίδια
ikogeniaka-pechnidia2_photo credit:pinterest

Το παιχνίδι αυτό ισορροπίας με τα στολίδια, θα φέρει πιο κοντά την οικογένεια από ποτέ. Θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη συνεργασία, ώστε να ισορροπήσουν τα στολίδια και να μην πέσουν. Θα χρειαστείτε , ένα άδεια ρολό χαρτί κουζίνας , ένα μεγάλο μέτρο, αλλά και φυσικά στολίδια!

 • Φτιάξτε δικό σας ”χιόνι” και παίξτε όλοι μαζί χιονοπόλεμο!
ikogeniaka-pechnidia4_photo credit: createcraftlove

Θα χρειαστείτε ψαλίδι, εργαλείο που φτιάχνει pom pom, νήμα, ψαλίδι και ένα κάδο για να τα βάλετε το χιόνι σας μέσα. Οπότε αν δεν έχει χιονίσει στην περιοχή σας δεν πειράζει, μπορείτε να διασκεδάσετε και με ψεύτικο χιόνι! Περισσότερες πληροφορίες για το πως να φτιάξετε το χιόνι μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα Χριστούγεννα φέρνουν πιο κοντά την οικογένεια και είναι μια τέλεια περίοδος καθώς μπορείτε να αναπληρώσετε όλο το χαμένο χρόνο

 • Βάλε το σωστό χρώμα στο δέντρο
ikogeniaka-pechnidia5_photo credit:pinterest

Το παιχνίδι αυτό, είναι ένα τέλειο διαδραστικό παιχνίδι, φτιάξτε ένα δέντρο από χαρτόνι και κόψτε του στρογγυλά σημεία βάφοντας το κάθε κύκλο με διαφορετικό χρώμα, βάζοντας ταινίες διαφορετικού χρώματος, και βάλτε τα παιδιά σας να ταξινομήσουν σωστά τις πλαστικές μπάλες που θα τους δώσετε ανάλογα με το χρώμα του κύκλου!

 • Μπαλάκια τέννις χιονάνθρωποι
ikogeniaka-pechnidia6_photo credit: buggyandbuddy

Για αυτό το παιχνίδι που το παιδί σας δεν θα θέλει να ξεκολλήσει, θα χρειαστείτε: μπαλάκια του τέννις στα οποία μπορείτε να έχετε σχηματίσει πρόσωπα μικρών χιονανθρώπων, ένα μεγάλο δοχείο του καφέ ας πούμε που σας έχει τελειώσει ένα μεγάλο μέτρο και ένα πλαστικό ποτήρι. Βάζετε το δοχείο του καφέ κάτω και πάνω βάζετε το χάρακα δημιουργώντας μια τραμπάλα. Από την άλλη μεριά βάζετε το πλαστικό ποτήρι με ένα μπαλάκι μέσα και πριν το παιδί σας πάει από την απέναντι πλευρά να ταρακουνήσει το χάρακα ώστε το μπαλάκι να επιστρέψει σε αυτό, πρέπει να ταρακουνήσετε λίγο το μπαλάκι. Το τέλειο παιχνίδι που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας φτιάχνεται από απλά υλικά και δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα!

 • Ρίξτε τους χιονάνθρωπους με χιονόμπαλες!
ikogeniaka-pechnidia7_ikogeniaka-pechnidia8_photo credit:growingajeweledrose

Το παιχνίδι αυτό είναι για όλη την οικογένεια! Θα χρειαστείτε, πλαστικά ποτήρια λευκά, χαρτόνι μαύρο και πορτοκαλί για τη μύτη και τα μάτια και κόλλα σιλικόνης για να τα κολλήσετε σε αυτά. Επίσης, θα χρειαστείτε λευκές κάλτσες τις οποίες θα τις χρησιμοποιήσετε ώστε να διαλύετε το πύργο με τους χιονανθρώπους. Στοιβάξτε τα ποτήρια, και τώρα ήρθε η ώρα για την απόλυτη διασκέδαση!

Δείτε ακόμη: Βοηθήστε τα παιδιά να αναπτύξουν την δημιουργικότητα μέσα από το παιχνίδι;

 • Τοποθετήστε σωστά την κόκκινη μύτη.
ikogeniaka-pechnidia9_photo credit:fionacarter

Πάρτε ένα πίνακα ανακοινώσεων και μετατρέψτε το σε πρόσωπο Rudolph! Κόψτε κόκκινες στρογγυλές μύτες και γράψτε τα ονόματα σε αυτές όλων αυτών που θα συμμετέχουν στο παιχνίδι.Στη συνέχεια όπως θα συμμετέχει θα πρέπει να έχει κλειστά τα μάτια του με ένα μαντίλι και να προσπαθήσει να καρφιτσώσει στο πίνακα τη σωστή μύτη που θα λέει το όνομα του. Πραγματικά αυτό το παιχνίδι έχει πολύ πλάκα και θα γελάσετε μέχρι δακρύων!

 • Ρίξτε το δαχτυλίδι στο κύκλο
ikogeniaka-pechnidia10_photo credit:homeconfetti

Το παιχνίδι αυτό είναι στα χρώματα που σου φέρνουν για τα καλά τα Χριστούγεννα στο μυαλό. Αγοράστε έτοιμα τα υλικά που θα χρειαστείτε για το παιχνίδι ή δείτε τις οδηγίες εδώ. Σε αυτό το παιχνίδι κερδίζει όποιος έχει καταφέρει και έχει βάλει περισσότερα δαχτυλίδια μέσα στις βάσεις!

Δείτε ακόμη: To «Κυνήγι του χαμένου Θησαυρού» Παιχνίδι για να απασχολήσετε τα παιδια 

 • Παιχνίδι ταΐστε το χιονάνθρωπο
ikogeniaka-pechnidia11_photo credit:intheleafytreetopsthebirdssing

Χρησιμοποιείστε μια μεγάλη αφίσα με ένα χιονάνθρωπο και κόψτε τη ώστε να κάνετε δύο μεγάλους κύκλους, πάρτε pom pom και αρχίστε και στοχεύστε το χιονάνθρωπο! ήρθε η ώρα να τον ταΐσετε !

 • Παίξτε όλοι μαζί χαρτιά
Family Playing Cards In Kitchen

photo credit:gameonfamily

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παίξτε με την οικογένεια σας ο,τι παιχνίδι θέλετε και περάστε όμορφες οικογενειακές στιγμές μαζί!

Οι γιορτές είναι για να φέρνουν την οικογένεια πιο κοντά και να αναπληρώνουν τις χαμένες στιγμές! Διασκεδάστε με την οικογένεια σας με απλά παιχνίδια που σίγουρα στα μικρότερα μέλη της οικογένειας θα μείνουν αξέχαστα!

Close